Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОНИ СУ "НАЈВЕРНИЈИ И НАЈБОЉИ ВОЈНИЦИ" Месар је овог човека МРЗЕО - нови докази: Беливуков клан убијао и по иностранству

25.12.2021. 20:56
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Foto:Youtube/Printscreen/Pink.rs/Insajder/e-stock-Milos Рафаиловиц

Тужилаштво за организовани криминал дошло је до сазнања о злочинима клана Вељка Беливука које су починили у иностранству.

Према информацијама, они су доказе проследили колегама у неколико земаља и надају се да ће та убиства моћи на основу њихових доказа и да реше.

Док су истражитељи прикупљали доказе за, за сада шест, убистава у Србији испливали су и нови који се тичу злочина ван граница наше земље.

 

 

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Контактирали смо колеге из других земаља за убиства за која смо нашли доказе, а везују се за клан Вељка Беливука и Марка Миљковића. Једна од земаља је и Грчка и надамо се да ће они успети да реше ликвидацију Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, о другим земљама којима смо уступили доказе не бих да говоримо јер су у фази истраге. Доказе смо прикупили вишемесечним радом, али и у разговору са осумњиченима из клана - каже извор из истраге.

УБИСТВО У АТИНИ

Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић састао се у септембру са представницима грчке полиције који раде на расветљавању убистава вође шкаљарског клана Игора Дедовића (43) и његовог блиског сарадника Стевана Стаматовића (43).

Igor Dedović
Игор Дедовић / Извор: Фото: MUP/YoutubePrintscreen/Argument ТВ

- Сумња се да су Дедовић и Стаматовић убијени по налогу Радоја Звицера. Нађена је комуникација на "скају" из које се види да је Миљковић бесан, јер сматра да "све раде" он и Беливук, а да већи део колача узима Звицер. Миљковић је у неколико наврата говорио Вељку да их Звицер "мало плаћа" - додаје извор близак случају.

Према информацијама, Беливук и Миљковић су након два убиства у Атини добили налог да организују нову ликвидацију неколико месеци касније, и то на Крфу. Тада су убијени Баранин Алан Кожар и Дамир Хаџић из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске "шкаљарцима" и Филипу Кораћу.

МЕСАР МРЗЕО ЗВИЦЕРА

- Преко апликације "скај" Миљковић поново у неколико наврата говори Беливуку против Звицера. Жали се да им додељује најпрљавије послове, а да им даје далеко мање пара него што заслужују. С друге стране Беливук и Миљковић су говорили својима да Звицера не би ни било да није њих, да су им они "највернији и најбољи војници" и да за све злочине увек морају да организују "своје људе", јер су "Црногорци неспособни".

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

- У једној поруци, коју шаље Вељко Беливук из Црне Горе, сарадницима у Ритопеку, каже: "Ево, деремо ове глупе Црногорце".

Подсећања ради, Дедовић и Стаматовић убијени су у недељу, 19. јануара 2020. године око 18.30 сати по подне у ресторану "Воскопула". Четворица мушкараца, маскирана капуљачама и шаловима, ушли су у локал и пришли столу за којим су седела двојица Црногораца са женама и децом. Наочиглед гостију и породице, отворили су ватру и изрешетали Дедовића и Стаматовића пред децом убијених, деветогодишњим дечаком и шестогодишњом девојчицом. И Дедовић и Стаматовић подлегли су повредама, један на лицу места, а други у болници. Уз то, метак је погодио жену Стаматовића у бутину, након чега је она хоспитализована.

ИЗРЕШЕТАНИ ЗА ПОЛА МИНУТА

Убице су испалиле више од 20 хитаца у главе и груди "шкаљараца", а цео напад је извршен прецизно и муњевито, јер је за мање од 30 секунди све било готово. Убице су, користећи метеж и панику, неометано изашле из ресторана и ушле у џип, који их је чекао у близини, након чега су побегле.

Дедовић и Стаматовић су у време убиства били у бекству, а из страха од убица из супротстављеног "кавачког клана" променили су лични изглед. Пустили су браду, драстично су смршали и често мењали место пребивалишта. Међутим, убице су их лоцирале у Атини тако што су им месецима пратиле жене и децу. Наиме, Игорова и Стеванова супруга су за новогодишње празнике кренуле у Грчку и убицама је било јасно да ће се тамо наћи са мужевима.

ДОКАЗИ И ЗА ЗЛОЧИНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, Марко Миљковић и Небојша Јанковића саслушани су почетком децембра у Тужилаштву за организовани криминал пред специјалним државним тужиоцем Црне Горе Миливојем Катнићем и специјалним тужиоцем Сашом Чађеновићем због убистава Дамира Хоџића, Адиса Спахића и киднаповања Мила Радуловића званог Капетан у Црној Гори.

Беливук и Миљковић негирали су сва дела, међутим, докази које црногорска полиција поседује, међу којима су фотографије и поруке забележене у криптованим телефонима осумњичених, указују на то да злогласни београдски криминалци имају везе са убиствима Хоџића и Спахића и киднаповањем, а највероватније и убиством, Милета Капетана.