Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОНИ СУ УЗОРИ БЕЛИВУКА И МЕСАРА! Пратили пут најмоћније банде - али отишли много корака напред (ВИДЕО)

18.09.2021. 21:54
Пише:
Србија Данас/Република
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Е-стоцк/Цаслав Вукојициц/Е-стоцк/Милош Рафаиловић/Принтсцреен/ТВ Прва

Монструозни клан Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића званог Месар деловао је као формација најсвирепијих криминалаца који су жртве секли живе, уживајући у њиховом болу и последњим трзајима, као што је то много пре њих чинио клан Америка.

Беливукова екипа је била фасцинирана мистериоизношћу која и данас влада у вези с најмоћнијом мафијашком организацијом деведесетих, а која и данас има активне чланове по свету. Они, по сазнањима тајних служби, и даље из Јужне Америке у Европу дотурају дрогу, прате, изнуђују, убијају за огромне своте новца и лешеве уништавају да никада њихови злочини не би били откривени, што је Беливуковом клану био путоказ и добра припрема за унапређење злочиначких активности које су откривене у истрази против његове криминалне организације.

"ЧЕТИРИ УБИЦЕ, ТРИ ПОЛИЦАЈЦА И НАРКО БОС" Због покушаја убиства вође кавчана на удару и украјинска полиција (ВИДЕО)

"ЧЕТИРИ УБИЦЕ, ТРИ ПОЛИЦАЈЦА И НАРКО БОС" Због покушаја убиства вође кавчана на удару и украјинска полиција (ВИДЕО)

У БЕКСТВУ СКОРО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ! Водио своју крими групу, близак сарадник клана Америка - за повратак у јавност заслужан Шешељ

У БЕКСТВУ СКОРО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ! Водио своју крими групу, близак сарадник клана Америка - за повратак у јавност заслужан Шешељ

КРВАВИ БАЛКАНСКИ КЛАНОВИ! У њиховим ратовима све је дозвољено - највећи расколи у подземљу (ФОТО)

КРВАВИ БАЛКАНСКИ КЛАНОВИ! У њиховим ратовима све је дозвољено - највећи расколи у подземљу (ФОТО)

- Вељина екипа пуцача, намамљивача, чистача и осталих очигледно је била фасцинирана кланом Америка, првенствено због моћи коју су имали у подземљу, али и новца којим су могли себи да приуште луксузан живот, најбоља кола и добре женске. Из оног што су слушали или негде прочитали о претечама "земунског клана" Беливукови војници су упијали најшокантније детаље ликвидација које су запањиле свет и, између осталог, учили како се могу отарасити жртава. Смакнућа Белог, Ромеа, Вуковића, Жуће су била инспирација за Невољу и његове сараднике - каже извор упућен у поступак против Беливуковог клана.

Иза свирепе ликвидације Милорада Вујичића Вује 2001, који се у извештајима полиције води као Срећко, према писању тадашње штампе, управо је стајао клан Америка иако његово убиство никада званично није расветљено, као ни убиство министра одбране Павла Булатовића, за које се та група такође сумњичила. Као Вуја, прошле су све Вељине жртве које су покушале да се издигну изнад њега као вође или да му сместе нешто.

- Клан Америка се осветио Вујичићу, као што су се Веља и Маре светили издајницима, и платио је главом што је хтео да се издвоји из групе и почео да ради "за свој џеп". Мучили су га да каже где је сакрио новац од продаје дроге, оружја и навођења на проституцију, а онда га убили и одсекли му главу, руке и ноге. Вујин труп без главе и удова пронађен је у једном парку у Будимпешти, а глава тек после 15 дана на брду Гелерт изнад Дунава. Вештачењем је утврђено да је Вујичић најпре мучен, потом убијен, а касније искасапљен. Глава је како је тада писано остала у добром стању јер је држана у замрзивачу, као доказ да је Милорад убијен када је отказао послушност групи и пријавио полицији њено деловање тражећи заштиту коју ипак није добио. После тога је побегао у Мађарску, где га је клан пронашао и убио. Савремени свирепи кољачи и убице Веља и Марко са бандом отишли су много корака напред и највећу пажњу посветили такозваном чишћењу терена после злочина, те су самлевене делове тела жртва бацали у Дунав - објаснио је доброобавештени извор.

Раичевић завршио као Вељине жртве

Клан Америка чинили су професионалне убице, њих тридесетак, углавном Црногораца, које је обучавала америчка мафија. Вуја је, тражећи заштиту полиције, испричао да су један полицијски шеф из Србије и други из Црне Горе штитили клан. Према једној верзији, као вођа клана спомињан је Јоца Амстердам, којег после бекства из Србије наслеђује Воја Раичевић Американац. Бројни сведоци дешавања у подземљу тих година кажу да је Воја био неприкосновени вођа групе, као највећи убица београдског асфалта свих времена. Његов нестанак 1997. и данас је мистерија. Причало се да је имао логистику у ДБ. Иза њега је остао запаљен џип, а говорило се да је његово тело једно од три забетонирана и бачена у Дунав код Голупца. Затим да су га осветници наводно мучили, исекли и његове делове тела разбацали по Београду. За његов нестанак се причало и да је реч о освети италијанске мафије из САД. Чињеница је ипак да полиција ништа није открила, а три године после нестанка проглашен је мртвим.

Воји је у тадашњим медијима приписано убиство Радета Ћалдовица Ћенте и Маје Павић, инспектора Драгана Радишића Зорана Стевановића Кирија, Југослава Југа Вучинића...

Убили га да не открије убице министра

Министар одбране Павле Булатовић убијен је 7. фебруара увече 2000. у ресторану ФК Рад, хицима кроз прозор из мрклог мрака, с фудбалског терена, док је седео с тројицом пријатеља. Булатовић је седео леђима окренут зиду, лицем према прозору, а његов дугогодишњи пратилац, тј. обезбеђење, налазио се испред улаза у ресторан. Милорад Вујичић Вуја наводно је имао сазнања о ликвидацији Булатовића и то га је, према сазнањима неких оперативаца, коштало живота.

Ницовић: Воја радио и за западне службе

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић, као сведок тог времена, каже да је евидентно да се хијерархија поштовала и у клану Веље Невоље, као и у клану Америка, али да постоје извесне разлике у деловању поменутих криминалних организација.

- Војина екипа је у расветљеним убиствима злочине починила из ватреног оружја хладно без емоција, док је Беливук уживао у масакру. Такође, Воја Американац није имао подршку делова државе, као што је имао Беливук. Воја је био плаћени убица и радио је и за западне службе - казао је Ницовић.