Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОСУЂЕН ВОЗАЧ АУТОБУСА СМРТИ Девојка погинула у језивој несрећи код Лесковца, а њене последње речи РАСПЛАКАЋЕ МНОГЕ

30.01.2024. 16:18
Пише:
Србија Данас/Телеграф/Аутор: Драгана Коцић/Пренео: П.С.
Autobus smrti
Аутобус смрти / Извор: Фото: Printscreen/ РТС

До удеса је дошло нешто иза пет сати ујутро, када је аутобус сомборских таблица, а који се кретао из правца Лесковца ка Нишу, из неутврђених разлога, слетео са коловоза.

Возач аутобуса (58) из Станишића код Сомбора осуђен је на четири године затвора јер је 21. августа 2022. године на делу аутопута од Лесковца до Ниша, код села Печењевце, изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула туристички водич (34), а 33 путника повређено.

- Основни суд у Лесковцу донео је првостепену пресуду којом је возача прогласио кривим због кривичног дела тешко дело протв безбедности јавног саобраћаја и осудио га на казну затвора у трајању од четири године са урачунавањем времена које је окривљени провео у притвору. Он је обавезан да плати трошковевођења поступка Основном суду и Основном јавном тужилашту у Лесковцу, а оштећени су упућени на парницу. Према окривљеном је изречена и мера безбедности забране управљања моторним возилом "Д" категорије у трајању од једне године. На ту пресуду бранилац окривљеног је уложио жалбу Апелационом суду у Нишу, па ће предмет након обраде бити достављен том суду на одлучивање - наводе из Основног суда у Лесковцу.

Шок реакција оца дечака-убице кад су му показали ФОТОГРАФИЈЕ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ у "Рибникару"Dečak-ubica

Шок реакција оца дечака-убице кад су му показали ФОТОГРАФИЈЕ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ у "Рибникару"

"ШТА ГЛЕДАШ, ЗЛО ЈЕДНО?!" Мајка дечака-убице након суђења пришла фотографијама убијене деце, родитељи ВИКАЛИ НА ЊУRibnikar

"ШТА ГЛЕДАШ, ЗЛО ЈЕДНО?!" Мајка дечака-убице након суђења пришла фотографијама убијене деце, родитељи ВИКАЛИ НА ЊУ

СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ ОД ТУГЕ Мајке убијене девојчице уплакана испред суда: "Ја сам своје дете учила да се дружи, док је неко други своје водио у стрељану"Dečak ubica

СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ ОД ТУГЕ Мајке убијене девојчице уплакана испред суда: "Ја сам своје дете учила да се дружи, док је неко други своје водио у стрељану"

До удеса је дошло нешто иза пет сати ујутро, када је аутобус сомборских таблица, а који се кретао из правца Лесковца ка Нишу, из неутврђених разлога, слетео са коловоза, кретао се још пар стотина метара ван аутопута, а затим се преврнуо на бок. Повређени путници враћали су се из Грчке са летовања, а већа трагедија је избегнута јер је једна група сишла у Лесковцу непосредно пре удеса. Повеђене људе је осим лесковачких здравствених служби збрињавала и Хитна помоћ из Ниша као и Универзитетски клинички центар из овог града.

Како је тада посведочио нишки лекар Матија Марковић, који је са својом медицинском екипом први стигао на лице места, затекли су немио призор.

- Аутобус је био преврнут у њиви, људи су били уплашени, забринути... Одмах сам ту на лицу места прегледао два пацијента, на срећу имали су лакше повреде. Превезли смо укупно петоро до нишког Универзитетског клиничког центра, остале повређене превезле су колеге из Лесковца што до њихове, што до нишке болнице - објаснио је тада.

С обзиром на то да је пресуда првостепена, још није познат узрок несреће. Незгода се догодила на потпуно равном коловозу у условима добре видљивости, па је могуће да је узрок слетања са коловоза умор, здравствено стање возача или техничка неисправност возила. Путници су тврдили да су успут правили паузе, те да им је невероватно да је возач био преморен.

Погинула девојка живела је у Новом Саду где је и студирала. Њена породица је након несреће медијима рекла да је она завршила факултет, одлично говорила енглески језик и тражила посао у правној струци, те да је настрадала после само неколико туристичких тура којима је била водич.

Последње речи девојке пре смрти

Грађани су се оглашавали након несреће на Фејсбуку у групи "Грчка - група за туристе", а једна жена је тада навела да је настрадала девојка једина била коректна и професионална.

- Кренули смо са закашњењем од 45 минута из Новог Сада 19. августа. Квар на аутобусу догодио се код Врања. Недођија, мркли мрак. Шофери сами покушавају нешто да ураде уз помоћ светла са њеног мобилног. Чекамо мајстора из Врања сат времена. Сви путници нервозни. Јадна девојка нас теши да ће помоћ брзо доћи. Отишла сва три каиша. Значи аутобус је кренуо без техничке контроле. Дошао мајстор променио један каиш тек да аутобус може да настави. Остали смо без климе - написала је жена и додала да се водич свима извињавала због лошег путовања.

- На крају нам је рекла : "Благо вама, а ја се одмах враћам овим бусом. Само да стигнем жива и здрава". Нажалост, она се није вратила. Нека је анђели чувају! Цела група се моли за њену душу.

Србија Данас/Телеграф/Аутор: Драгана Коцић/Пренео: П.С.