Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Покојном брату се ЗАКЛЕО да ће га послушати! Мук у околини Бора након овог потеза осумњиченог за Данкино убиство - сви се питају ШТА ЈЕ ЖЕЛЕО ДА ПОРУЧИ?

24.05.2024. 12:35
Ubijena Danka Ilić
Убијена Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/Гоогле maps printscreen/Privatna архива

Осумњичени за убиство Данке Илић наводно уцењују инспектора. Такође, у Злоту се и даље прича о понашању једног од осумњичених током сахране мајке.

Осумњичени за убиство мале Данке Илић, тренутно се налазе у притвору у Зајечару, а за разлику од периода када су тек дошли, сада су се, како се сазнаје прилично опустили.

Иако су због истраге у одвојеним ћелијама, временом су постали све причљивији, смеју се, а један од њих је чак почео да се ценка, пише Република.

- Један од осумњичених је признао да је задавио девојчицу, а други, који је возио службени аутомобил, бранио се ћутањем. Како не би могли да се договарају и планирају одбрану, након хапшења су смештени у различите ћелије. Они су у почетку били ћутљиви и ни са ким нису разговарали, али како је време пролазило, постајали су све причљивији, чак су почели и да се шале и смеју са осталим затвореницима. Понашају се као да се ништа није ни догодило - рекао је извор из истраге.

- Дајте ми блажу казну и рећи ћу вам где је мој отац закопао Данкино тело! - рекао је наводно један од осумњичених инспекторима.

У Злоту не престаје да се прича и о понашању на сахрани

На новом Злотском гробљу на сахрани мајке осумњиченог за убиство Данке Илић је био присутан осумњичени за убиство девојчице, као и супруг, под полицијском пратњом. Са лисицама на рукама, ова двојица су изведена из полицијске марице пред окупљене, што је изазвало различите реакције код присутних. Малобројни очевидци су приметили да је осумњичени, упркос ситуацији у којој се налази, деловао сасвим нормално и опуштено, а у једном тренутку је своју марамицу оставио на мајчином гробу.

Његово понашање изазвало је шок и запрепашћење међу присутнима, који су били збуњени његовом реакцијом. Неки од присутних су изразили своје згражавање над понашањем осумњиченог, сматрајући да је недопустиво да се за тако тешко дело понаша опуштено у тренутку када би требало да покаже барем трунку кајања или саосећања.

- Као да га смрт мајке није уопште дотакла. Био је смирен, чак је климнуо главом и осмехнуо се једном од гробара који се затекао ту код раке у коју је требало да се сахрани његова мајка. Ни трага туге на лицу, бола, суза. Једноставно сасвим опуштен као да му је све потаман, просто нисмо могли да се начудимо. Још је том човеку нешто и добацивао, у фазону шта се напољу дешава, али од полиције није могао много да прича - прича један од неколицине који су присуствовали када су први стигли да упале свеће преминулој жени син и супруг Радослав и испрате је на вечни починак.

Ubijena Danka Ilić
Убијена Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/ Facebook printscreen/ Ивана Илић/Приватна arhiva/Shutterstock

Како се наводи, убица Данке Илић је на сахрани мајке, отишао и до гроба покојног брата где му се заклео да га никад неће заборавити и да ће остварити планове које су заједно договорили.

- Он је у једном тренутку пољубио крст од брата и нешто му рекао. Као да се заклео да ће наставити несто што су њих двојица хтели да ураде. Шта му се тачно заклео то само он зна, ко зна шта је у питању - каже извор из Злота.

Полицајци су све време били уз осумњичене и нису им дозволили да разговарају ни са ким.

- Обојица су доведена марицом и враћени су одмах после сахране. Стајали су са лисицама на рукама док су полицајци све време били уз њих. У једном тренутку осумњичени је понављао неке речи гледајући у небо, али нико није разумео шта је причао - каже извор.

Допис са захтевом је поднела и адвокатица осумњиченог, што је накнадно одобрено, те је и он доведен да испрати мајку на вечни починак.

Подсећамо, мајка осумњиченог преминула је у среду док је била код комшија.

- Њој је изненада позлило и она је преминула. Од 4. априла живела сама, пошто је полиција ухапсила њеног сина (50), због сумње да је убио Данку Илић. Два дана касније, полиција је ухапсила и њеног мужа, али и млађег сина Далибора - каже извор и подсећа да је млађи син умро у притвору.

И даље траје потрага за телом убијене Данке Илић

Подсећамо, мајка убице прошле седмице је изненада преминула, а неколико дана после откривања шта се догодило малој Данки, у ПС у Бору умро је њен други син.

Осумњичени, најпре су, мртви пијани аутомобилом 26. марта ударили малу Данку кад је изашла из видеокруга мајке, а после су повређено дете убацили у гепек. Кад се мала пробудила, они су је удавили и бацили на депонију. Међутим, тело детета још није нађено, јер осумњичени наводно не могу да се сете где су га оставили.

БОНУС ВИДЕО: Мештани Бањског Поља верују да се тело Данке Илић налази на овом месту!