Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОТАЦ ДЕЧАКА-УБИЦЕ ПОНОСАН НА СВОГ СИНА? Испливали морбидни детаљи из ЦЗ: Прича како је одличан пуцач?!

13.10.2023. 09:10
Пише:
Србија Данас/Курир
Kosta Kecmanović
Коста Кецмановић / Извор: Фото: Србија Danas/Youtube printscreen/ординација/Društvene мреже/Принтсцреен непсидо

Тата малолетника који је 3. маја починио масакр у ОШ "Владислав Рибникар", како се сумња, омогућио је сину најједноставнији приступ пиштољима којим је он извршио један од најтежих злочина у историји Србије, убивши 10 људи.

Оптужница против родитеља дечака-убице који је 3. маја, како се сумња, у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду убио деветоро својих вршњака и радника обезбеђења подигнута је у уторак, а како сазнаје Курир, отац је свом тринаестогодишњем сину, осим што га је учио да користи ватрено оружје, омогућио и најједноставнији приступ пиштољима којим је он извршио један од најтежих злочина у историји Србије, убивши 10 људи.

Према речима извора Курира, иако је оптужени отац дечака-убице имао могућности да добро обезбеди оружје које поседује, јер у стану има и сеф, он је ипак два кофера са пиштољима и муницијом ставио у плакар у предсобљу.

"ПРОПИСНО САСТАВЉЕНА" Огласио се Виши суд у Београду о оптужници против родитеља дечака-убице, познато колика казна их чека

"ПРОПИСНО САСТАВЉЕНА" Огласио се Виши суд у Београду о оптужници против родитеља дечака-убице, познато колика казна их чека

КЉУЧНО СВЕДОЧЕЊЕ У ИСТРАЗИ?! Студент чуо и видео све што се дешавало у "учионици смрти", за длаку избегао смрт

КЉУЧНО СВЕДОЧЕЊЕ У ИСТРАЗИ?! Студент чуо и видео све што се дешавало у "учионици смрти", за длаку избегао смрт

ИСКАЗ ДЕЧАКА-УБИЦЕ СМЕСТИЋЕ ЊЕГОВОГ ОЦА У ЗАТВОР: Он му је ставио оружје у руке, како да дише док пуца - ЈЕЗИВО!

ИСКАЗ ДЕЧАКА-УБИЦЕ СМЕСТИЋЕ ЊЕГОВОГ ОЦА У ЗАТВОР: Он му је ставио оружје у руке, како да дише док пуца - ЈЕЗИВО!

Коштају 28 долара

- Отац има у кући адекватно обезбеђен метални сеф са шифром, али је он оружје, иако има малолетну децу у кући, одабрао да га држи у ормару у коферу, који иначе може да се набави за 28 долара - каже извор и објашњава:

Како је могуће да родитељи нису приметили опасне цртеже на столу?

Кобног 3. маја, док је полиција вршила претрес стана у ком је дечак живео са родитељима, на његовом радном столу пронађени су, поред спсика за одстрел и скице школе, и реплика ваздушне пушке, али и папир на ком је био прекрижен нацрт бомбе.

- Полиција је поред списка са именима деце и мапе школе на столу дечака пронашла реплику пушке, али и цртеж на ком је био нацрт бомбе. Касније је утврђено, на основу интернет претраге дечака-убице, да је он гуглао како се прави бомба. Могуће да је касније прецртао бомбу, јер се одлучио да у школу ипак понесе очеве лако доступне пиштоље - каже извор и додаје:

- Доказ небриге родитеља је и у томе да су опасни нацрти и реплика ваздушне пушке били насред дечаковог стола, могуће и данима, а да они нису приметили, па самим тим ни одреговали и евентуално спречили злочин.

- Кофер је пластични, транспортни, лако се отвара. Отвара се на точкиће обележене бројевима као шифра, али је немар родитеља који је остављао тачну комбинацију и пред сином откључавао и закључавао кофере, када га је водио у стрељану да пуцају, омогућио да дете запамти све што његов отац ради и касније само примени. Врло је једноставно доћи до оружја кад се на тај начин "обезбеђује" и "крије".

Према речима извора, још је бизарније понашање дечаковог оца након што је ухапшен.

- Свестан да му је малолетни син починио масакр и убио деветоро деце у школи из оружја из ког га је он учио да пуца и које није адекватно обезбедио, он је цимерима у затвору причао како је његов син одличан пуцач, талентован и прецизан. Пре масакра је говорио како је поносан на њега због тога, а и даље прича да одлично гађа. То је заиста ван сваке памети! - каже извор Курира из Централног затвора.

Подсетимо, дечак-убица је два дана пре кобног дана врло лако, јер је видео како то отац ради, извадио пиштоље из кофера који је био у ормару и преместио у свој ранац. На дан масакра, 3. маја он је ранац понео у школу. Шаржере је напунио са 92 метка, а само у чионици је испалио 45.

Мали простор

Kosta Kecmanović
Коста Кецмановић / Извор: Србија Данас

- У оптужници против оца и мајке дечака је наведено да је за 55 секунди испалио 45 хитаца. Доста су били промашаји, али је у том кабинету убио петоро, а шесторо ранио од којих је једна девојчица преминула у болници. Насумично је пуцао по малом простору и овај пут није имао силуету, као док је вежбао у стрељани - каже извор.

Оцу дечака на терет се ставља да је извршио тешка креивична дела против опште сигурности, а осим њега оптужницом је обухваћена и дечакова мјака која је оптужена због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја, јер је њен ДНК пронађен на једној од чаура у учионици.

Одговорно лице и инструктор из стрељачког клуба, где је отац како се сумња одоводио сина да вежба гађање, сумњиче се за давање лажног исказа.