Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТАЦ ИЗ ПАКЛА ИМАО ПОМАГАЧА У ЗЛОСТАВЉАЊУ ДЕВОЈЧИЦЕ?! Срамна одбрана Уроша Пашајлића - КОМШИЈЕ СВЕ ЗНАЛЕ?!

31.03.2023. 21:02
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Foto:MUP/PINK.RS/Shutterstock
Foto:MUP/PINK.RS/Shutterstock

Полиција покушава да сазна због чега је Урош држао откључан стан и да ли је још неко знао за дете које је гајио у кади.

Урош Пашајлић (38),осумњичен да је злостављао своју ћерку (8) годинама у стану на Звездари, односно, држао иза закључаних врата WC-a гладну и жедну, на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву се подсетимо бранио ћутањем, а једино што је изјавио је да се дрогира и да пије.

Истрага овог стравичног случаја је и даље у току, а како се сумња, могуће је да је Пашајлић имао саучесника.

ЛЕКАРИ СУ ПЛАКАЛИ КАДА СУ ЈЕ ВИДЕЛИ! Девојчица (8) коју је отац држао заточену у стану била изгладнела и запуштена - потресни детаљи

ЛЕКАРИ СУ ПЛАКАЛИ КАДА СУ ЈЕ ВИДЕЛИ! Девојчица (8) коју је отац држао заточену у стану била изгладнела и запуштена - потресни детаљи

ДА ЛИ ЈЕ КРИВ СИСТЕМ ИЛИ ГРАЂАНИ? Девојчица је три године била препуштена оцу из пакла - буквално НЕВИДЉИВА, шок изјава психолога

ДА ЛИ ЈЕ КРИВ СИСТЕМ ИЛИ ГРАЂАНИ? Девојчица је три године била препуштена оцу из пакла - буквално НЕВИДЉИВА, шок изјава психолога

"ИЗГЛЕДАЛА ЈЕ КАО НА ФОТОГРАФИЈАМА ИЗ ЛОГОРА ЈАСЕНОВАЦ" Девојчица сада мора да учи да хода - ево која казна чека оца из пакла

"ИЗГЛЕДАЛА ЈЕ КАО НА ФОТОГРАФИЈАМА ИЗ ЛОГОРА ЈАСЕНОВАЦ" Девојчица сада мора да учи да хода - ево која казна чека оца из пакла

- Полиција покушава да сазна због чега је Урош држао откључан стан и да ли је још неко знао за дете које је гајио у кади. Као и то да ли је неко улазио у стан и повремено детету давао храну. Сумњамо да је неко од комшија знао за дете, али из страха случај није пријавио полицији. Улазна врата нису имала браву. Мистерија је зашто је дете држао закључану у тоалету, а стан откључан. У складу са тим припадници Управе криминалистичке полиције у сарадњи са тужилаштвом раде на утврђивању евентуалне одговорности других лица који су на посредан начин довели до ситуације у којој се нашла малолетна оштећена. Тужилаштво ће благовремено обавестити јавност о свим резултатима истраге коју спроводи, као и о сазнањима до којих су вршењем потребних провера дошли други државни органи - речено је.

Иначе, Пашајлић је пребачен је у притворску јединицу Окружног затвора, познатијег као ЦЗ.

- Он је у соби са више притвореника, понаша се нормално и апсолутно нема никаквих проблема када је реч о њему и његовим цимерима - додато је.

Пашајлић је саслушан јуче у Првом основном јавном тужилаштву у којем се, подсетимо, бранио се ћутањем, а навео је да се дуже време дрогира и да пије.

- Притвор му је одређен с обзиром да постоје околности које указују на опасност од бекства, околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да су начин извршења кривичног дела и тежина његове последице довели до узнемирења јавности које може угрозити правично и несметано вођење кривичног поступка - речено је.

Потрага за њим је била расписана 24. марта, ухапшен је 4 дана касније на Карабурми помоћу базних станица мобилног телефона.

Њега је пријавила жена (47) која је била у емотивној вези са њим.

Otac
Отац / Извор: Foto:PINK.RS, facebook printscreen Уросх MX

Она је ушла у станицу полиције на Палилули са видним повредама на лицу и пријавила га да ју је тукао и да држи дете закључано у стану на Звездари у Миријеву, такође је била заточена, али у другом стану, у Борчи, а где ју је држао.

- Према њеним речима он ју је претукао 19. марта, а она је скупила снагу да побегне 5 дана касније и пријави га. Рекла је да није смела да изађе из стана у Борчи јер га се плашила и да јој је главом поломио нос. Такође је навела да је сазнала да има ћерку коју држи закључану у стану на Звездари и која тамо сама живи, има 8 година и он је понекад обилази и доноси храну - речено је.

- Девојчица (8) је живела сама у том стану, он је понекад долазио и обилазиоЖивела је у купатилу, закључана. Кључ је био са спољне стране браве. Када је откључано, она је нађена у кади, обучена. Није имала видљиве повреде, али је била у катастрофалном стању. Цео стан је био пун смећа - напоменуто је.

Међутим, оно што је све забринуло јесте чињеница да су улазна врата од стана била без браве.

Полиција покушава да сазна због чега је Урош држао откључан стан и да ли је још неко знао за дете које је гајио у кади.

Као и то да ли је неко улазио у стан и повремено детету давао храну.

Сумњамо да је неко од комшија знао за дете, али из страха случај није пријавио полицији.

Улазна врата нису имала браву.

Мистерија је зашто је дете држао закључану у тоалету, а стан откључан - кажу.

Подсетимо, како су у Министарству просвете објаснили она никада није ни била уписана у школу, а зато школа и није могла да реагује на занемаривање нити да обавести надлежне.

Прецизирају и да евиденцији о деци која треба да крену у први разред по закону води општина.

Uroš Pašajlić
Урош Пашајлић / Извор: фото МУП, PINK.RS

Оно што ћемо урадити у наредном периоду је да ћемо извршити надзор над стручним радом градског центра за социјални рад у Београду у поступку који су раније водили у односу на ову породицу која је била на њиховој евиденцији, а такође ћемо извршити надзор и у односу на поступање градског центра за специјални рад у односу на поступање након овог догађаја - истиче Вукота Влаховић, Министарство за бригу о породици.

У Првом основном суду, међутим, кажу да пресудом дете није поверено оцу на самостално вршење родитељског права.

Тужбом Градског центра за социјални рад Одељење Палилула од 5.априла 2016. године тражено је да се жена потпуно лиши родитељског права, а Урош Пашајлић делимично у односу на малолетно дете.

Први основни суд у Београду је дана 15.05.2018. године донео правноснажну пресуду којом је делимично лишио родитељског права тужену, и то права на чување, подизање, васпитавање, образовање, заступање, управљање и располагање имовином малолетног детета, док је у преосталом делу којом је тражено да се тужена потпуно лиши родитељског права, а тужени Урош делимично лиши родитељског права тужбени захтев одбијен, а уједно је одбијен и предлог туженог којим је тражио да суд одреди привремену меру којом би до правноснажног окончања поступка малолетно дете поверио оцу ради самосталног вршења родитељског права.

Одлука је донета на основу налаза и мишљења Комисије судских вештака Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" од 31.05.2017. године из ког произлази да код оптужене нема намере занемаривања родитељских дужности, док је тужени Урош Па оцењен као адекватан родитељ који има психолошке и материјалне диспозиције за преузимање самосталне бриге над малолетном, као и да поседује услове за живот малолетног детета у свом домаћинству и да је способан да створи материјална средства за одгајање детета.

Напомињемо, наведеном пресудом малолетно дете није поверено оцу на самостално вршење родитељског права, а из образложења пресуде произилази да је решењем Градског центара за социјални рад-Одељење Палилула од 13.07.2016. године малолетној признато право на смештај у установу за заштиту одојчади, деце и омладине.

Ово је једини поступак који је вођен за вршење родитељског права над малолетном пред Првим основним судом у Београду.

Све вести о злостављању девојчице са Звездаре можете прочитати ОВДЕ.