Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ СВЕ БИО НА ПЛАТНОМ СПИСКУ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Крвавим мафијашким новцем градили хотеле и мини-централе

15.03.2021. 22:39
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/МН Press/Ata Images/Youtubeprintscreen/e-stock/Milos Рафаиловиц

У СБПОК је током истраге приведен велики број лица међу којима Дијана Хркаловић, Славиша Кокеза, Тијана максимовић, а међу ухапшенима је и бивши заменик начелника СБПОК Горан Папић

Према информацијама које поседујемо, чести боравци "кавчана" на Јахорини алармирали су СИПУ и МУП РС да покрену истрагу којом ће истражити повезаност тамошњих политичара са српским криминалцима, пре свега Вељком Беливуком и његовом екипом.

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА НА АУТО-ПУТУ КОД ПАРАЋИНА: Аутомобили потпуно смрскани

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА НА АУТО-ПУТУ КОД ПАРАЋИНА: Аутомобили потпуно смрскани

ВУЧИЋ ЈЕ БИО У ОЗБИЉНОЈ ОПАСНОСТИ: Хркаловићкина и Папићева екипа прислушкивала са чак три тајне локације

ВУЧИЋ ЈЕ БИО У ОЗБИЉНОЈ ОПАСНОСТИ: Хркаловићкина и Папићева екипа прислушкивала са чак три тајне локације

ПРВИ СНИМЦИ ВЕЛИКОГ ПОЖАРА У ФАБРИЦИ СТАКЛА: Ватрогасци муњевито реаговали - обустављен превоз опасних материја (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ ВЕЛИКОГ ПОЖАРА У ФАБРИЦИ СТАКЛА: Ватрогасци муњевито реаговали - обустављен превоз опасних материја (ВИДЕО)

Како се екслузивно сазнаје, истраживањем трагова новца, истражни органи дошли су података да је новац стечен криминалом уложен у земљу која се налази на атрактивној локацији на истоку Републике Српске, а која је у власништву политичара из овог краја.

- Припадницима СИПЕ и МУП РС, према наводима нашег извора, токовима новца појавило се име високорангираног члана ДЕМОС из источног дела Српске, а који је уједно и директор државне фирме у том делу. Утврђено је да је у питању Аца Станишић, председник регионалног одобора ДЕМОСА. Сумња се да је он био један од кључних људи Беливукове групе на територији Републике Српске, који је новцем стеченим од криминалних радњи изградио царство на подручју Требевића, Јахорине и Источног Сарајева - каже  извор.

Беливук је, како се сумња, имао подршку и бизнисмена који је сарађивао и са Станишићем. Наводно, са њима је радио познати бизнисмен из Зворника.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- У питању је Дејан Илић, власник фирме “Енком Зворник”, која се бави са више различитих послова, а у жижу јавности је долазио због учешћа у куповини државних некретнина - каже саговорник.

Према речима саговорника, повезао их је Дејан Којић, блиски рођак председника Фудбалског савеза Славише Кокезе.

- Тројац Илић, Станишић и Којић је овладао свим привредним ресурсима од Зворника до Јахорине. Политичку заштиту су нашли у чланици владајће коалиције ДЕМОС. Истрага је установила да је систем функционисао исто као у Србији. На платном списку су били високопозиционирани функционери МУП-а, министри у Влади РС - наглашава саговорник.

Како је већ писано, задњих дана настала је права паника након што је БИА (Безбедносно информативна агенција) оперативним радом утврдила да је постојала директна веза између Беливуковог клана са политичарем и функционером МУП-а.

- Као и у Србији, огроман новац је потрошен на куповине и градње хотела и мини-централа, али им то није било довољно и желели су овладати и политичким утицајем - рекао је раније извор из безбедносних агенција.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: МН Press

Пад Беливукове групе

Пре више од месец дана полиција у Србији је разбила криминалну групу Беливука и Марка Миљковића и ухапсила још 20 припадника. Ова група је осумњчена за бројне бруталне ликвидације. Најважнији докази који су до сада откривени су фотографије и снимци убистава мушкараца који су се већ готово годину дана водили као нестали.

Међутим, полиција се на томе није зауставила, па се у последњих неколико дана догодила хапшења и саслушања појединих високопозиционираних припадника МУП, али и челних људи ФК Партизан.

У оквиру истраге против клана Веље Невоље ухапшен је бивши заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала Горан Папић. Он је саслушан, а након тога му је одређен притвор због сумње да је починио кривично дело трговина утицајем.

Папић је 15. априла прошле године, користећи свој положај, посредовао да се не претреса блидирани "ауди а8" који припада Беливуку и Миљковићу, као и да им се то возило хитно врати.

Да ситуација буде бизарнија, управо то возило Беливук је користио како га полиција не би пратила и заустављала јер исти "ауди" вози директор полиције Владимир Ребић, те је на њега по потреби стављао исте таблице као оне на Ребићевом возилу.

Velja Nevolja
Веља Невоља

Саслушани Кокеза, Хркаловићева, старлете...

Након што је Вељко Беливук ухапшен, полиција и тужилаштво кренули су са испитивањем свих оних за које се сумња да су били у контакту или некој врсти сарадње са њим.

Тако је прво у полицију одведен Александар Кајмаковић, Аца Босанац, познати београдски угоститељ, а потом и Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије, као и Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, који су одговарали на околности познанства са Беливуком. Поред њих испитане су и две старлете Тијана Ајфон и Мими Оро, због сумње да су биле честе гости Веље Невоље у Хумској и да су “обављале поједине послове за њих”.