Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТКРИВЕН МОТИВ УБИСТВА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Страхиња нова жртва крвавог рата кланова, сведочио на КОБНОМ СУЂЕЊУ

15.09.2020. 07:22
Пише:
Србија Данас/Република
Strahinja
Страхиња / Извор: Фото: Србија Данас/Инстаграм

Он је трећа особа везана за тај случај која је ликвидирана.

Страхиња Стојановић (30), који је убијен у експлозији подметнуте бомбе у недељу у Новом Београду, има богату криминалну каријеру, више пута је осуђиван и често се појављивао у црној хроници.

Ипак, оно што му је највероватније дошло главе јесте повезаност са најсмртоноснијим судским процесом у историји српског правосуђа - суђењем члановима Шарановићевог клана за убиство Николе Бојовића.

ПРЕ ПЕТ ГОДИНА УБИЈЕН ЈЕ СТРАХИЊИН ОТАЦ: Није откривено ко га је ликвидирао, а сумњало се чак и на његовог сина

ПРЕ ПЕТ ГОДИНА УБИЈЕН ЈЕ СТРАХИЊИН ОТАЦ: Није откривено ко га је ликвидирао, а сумњало се чак и на његовог сина

ЛАТИНО ДЕВОЈКЕ СТРАХИЊУ КОШТАЛЕ ГЛАВЕ! Ево како су два пута помогле егзекуторима мафијаша

ЛАТИНО ДЕВОЈКЕ СТРАХИЊУ КОШТАЛЕ ГЛАВЕ! Ево како су два пута помогле егзекуторима мафијаша

НОВИ ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Ево шта се дешава са Колумбијком Соњом (45) (ФОТО)

НОВИ ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Ево шта се дешава са Колумбијком Соњом (45) (ФОТО)

Наиме, Стојановић је сведочио у том случају, али је његова улога у Шарановићевој криминалној организацији била много већа, мада се његово име није нашло на оптужници. Он је трећа особа везана за овај случај која је ликвидирана.

ЧИШЋЕЊЕ ИЛИ ОСВЕТА

- Постоји неколико могућих мотива за ликвидацију Стојановића, први је умешаност у нарко-послове јер је у току "велико чишћење" у том миљеу. Други, вероватнији мотив, јесте освета. Сукоб између те две црногорске породице постао је крвна освета и на мети се налазе сви мушкарци са супротне стране, не дирају се жене и деца до 18 година - каже криминолог Добривоје Радовановић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Страхиња Стојановић био је кум Милоша Видаковића, човека кога су у Будви 2013. године ликвидирали Шарановићеви чланови клана. То убиство је признао Милош Војиновић, који је сведочио против осталих чланова тог клана. Између Стојановића и Видаковића дошло је до сукоба, а све се завршило ликвидацијом у Будви. Иста екипа убила је и Николу Бојовића, брата вође "земунског клана" Луке Бојовића. У стану у Будви у коме су се криле убице нађен је ДНК Страхиње Стојановића. О улози у тим крвавим догађајима кратко је говорио у Специјалном суду:

- Не желим да се увлачим у ову фарсу, ако треба да сносим санкције због тога, сносићу, али не желим да сведочим. Апсолутно ми није познато ништа у вези са било којим кривичним делом.

СОЊА НЕСУЂЕНА РОНАЛДОВА ТАШТА

Српско-црногорски криминални кланови одавно имају упоришта у Шпанији која им служе као транзит за послове са дрогом, али и скровиште када их тражи локална полиција. Осим Валенсије и Барселоне, на тој мапи је и Марбеља, која се може назвати крими-престоницом "српске Шпаније". Страхиња Стојановић се и венчао са Олац Билбао, која је својевремено проглашена за мис Марбеље, а тамо је упознао највероватније и Соњу Суарез Гомез, Колумбијку која је била с њим у колима када је дигнут у ваздух и која је том приликом повређена. Соња је у међувремену пуштена на кућно лечење.

Интересантна је и животна прича Соњине ћерке Пауле Суарез, која је постала позната широј јавности по вези са фудбалером Кристијаном Роналдом, тадашњим играчем Реала, а сада Јувентуса. Могло је чак да се догоди да Страхиња Стојановић постане "очух" једном од најбољих фудбалера на планети.

У Марбељи је у јуну ове године убијен Милош Перуничић, рођени Баранин који је криминалну каријеру пекао у Београду. Шпанска полиција ухапсила је четворицу осумњичених, двојицу Београђана и двојицу хрватских држављана.

Кроз Марбељу, у којој се крио и убијени Перуничић, прошли су многи виђенији српски и црногорски криминалци. Дарко Шарић, Лука Бојовић, Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Жељко Максимовић Мака, само су нека од имена која су у једном тренутку уточиште нашла у овом летовалишту.

КОЉЕНШИЋ НА МЕТИ

Суд је његовим речима, чини се, поверовао, али неко други изгледа није.

У току судског процеса убијени су првооптужени Слободан Шарановић, вођа те криминалне групе, који је изрешетан испред куће у Будви. Убијен је и још један сведок Југослав Цветановић, рођени брат Саше Цветановића, човека који је осуђен за убиство Николе Бојовића. На мети се нашао и Ратко Кољеншић, још једна истакнута фигура из Шарановићевог клана. У јулу 2017. године у близини његове куће ухапшени су Анђелка и Матија Бојовић, мајка и брат од стрица Луке Бојовића. Они су ухапшени јер су наводно осматрали Кољеншићеву кућу. После тога је Кољеншић брже-боље понудио нагодбу тужилаштву у Никшићу о признању кривице за убиство Николе Бојовића како би "побегао" у затвор. Ипак, касније је одустао од те нагодбе.