Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТКРИВЕН "РЕЦЕПТ" УБИЈАЊА ВЕЉИНЕ ГРУПЕ: Свака њихова жртва је породицама говорила ИДЕНТИЧНУ СТВАР

09.02.2021. 15:27
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: е-стоцк/Часлав Вукојичић - Србија Данас

Жртва не слутећи ништа, би улазила у аутомобил, они би је потом одвезли на неки од тајних локација, где наводно могу попричати на миру са њом, а затим би кренуло брутално убијање.

Криминална група на чијем челу су се налазили Вељко Беливук, звани Веља Невоља и његова десна рука Марко Миљковић Маре, имали су готово идентичан план како су мамили своје жртве пре него што су их брутално убијали у штек-викендицама, а од тада њихов сваки траг би се изгубио. Сваки нестали и касније убијени мушкарац својим породицама говорили су готово идентичне изговоре због чега су одлазили да се нађу са неким из екипе Беливука.

НАЂЕНО 40 ЉУДСКИХ КОСТИЈУ! Сумња се да су жртве Веље Невоље - делови тела, крв, гареж, монструозни злочини

НАЂЕНО 40 ЉУДСКИХ КОСТИЈУ! Сумња се да су жртве Веље Невоље - делови тела, крв, гареж, монструозни злочини

НОВА САЗНАЊА О "ГОСПОДАРУ СТАДИОНА" Веља Невоља месечно добијао више од пола милиона, тукао играче ФК Партизан!

НОВА САЗНАЊА О "ГОСПОДАРУ СТАДИОНА" Веља Невоља месечно добијао више од пола милиона, тукао играче ФК Партизан!

ТОМО ЗОРИЋ НА САСЛУШАЊУ У ПОЛИЦИЈИ: Чека се исказ заменице тужиоца Милице Љубичић због случаја Веље Невоље

ТОМО ЗОРИЋ НА САСЛУШАЊУ У ПОЛИЦИЈИ: Чека се исказ заменице тужиоца Милице Љубичић због случаја Веље Невоље

Уз несталог навијача Звезде Здравка Радојевића, Милана Лепоје и Горана Величковића Гоксија, сумња се да је екипа Беливука одговорна за још 10 несталих мушкараца, на том списку су: Страхиња Марковић (22), Јово Кецман (51), Лазар Вукићевић, (31), Вукашин Кошовић (21), Филип Марјановић (23), Лазар Илић (25), Љубомир Лаиновић (25), Дарио Ђорђевић (23) и Алекандар Григоријевић (42) и Горан МИхајловић (23). Сумња се да нико од поменутих 10 мушкараца није жив, мада засад нема доказа о томе.

Како је нестао Страхиња Белошевић?

Младић из околине Ананђеловца, Страхиња Белошевић (31) нестао је 12. јула 2020. године. Он је кобног дана изашао из куће око седам сати ујутру, а својој девојци је рекао да има нека посла до града и да иде да заврши.

- Знамо да је Страхиња био нарко-дилер, а већ седам месеци га нема ни живог, ни мртвог. Када се у медијима појавила прича о хапшењу Беливука и Марка Миљковића Марета, јавила нам се основана сумња да је и наш Страхиња њихова жртва, а и пре тога су до нас долазиле сличне приче - рекла је његова рођака.

Strahinja Beloševac
Страхиња Белошевац / Извор: Фото: Нестали Србија

Она каже да је Белошевац кобног дана изашао из куће око седам сати ујутру, да је девојци рекао да иде да заврши нешто до града, тачније да купи цигарете. Телефон један је оставио код куће, ништа од ствари није понео, а готово иста процедура била је са сваком претходном и будућом несталом особом, за коју се сумња да је одговорна управо екипа Веље Невоље.

- Иначе је увек спавао до подне, добили смо информацију да је ушао у аутомобил који га је чекао испред куће, а мобилни телефон му је последњи пут лоциран у Београду. Нестао је по рецепту других жртава клана, буквално на идентичан начин, и шта друго да помислим - каже она.

Без телефона отишао да се "нађе са другом"

Фитнес тренер из Београда, Јово Кецман који је нестао још 24. септембра, изашао је из куће говорећи породици да иде да се нађе са другом у Малом Мокро Лугу. Испрва је још његовом оцу, али и девојци било чудно то што није понео мобилни телефон са собом, али су мислили да је можда пожелео да "се одмори од свега", међутим већ неколико дана након његовог нестанка они су посумњали да више није међу живима. Неколико недеља пре нестанка говорио је како има проблем који мора да реши, али није испољавао никакве друге знаке који би указивали на то да се њему дешава нешто лоше у животу.

Jovo Kecman
Јово Кецман / Извор: Фото: Facebook

Како су рекли из породице Кецмана, они ни после толико месеци не знају шта се десило са Јовом, због чега би га неко убио, јер према њиховим сазнањима, никада се није бавио криминалним радњама, иако се неколико пута до сада у медијима спекулисало да је Јово можда умештан у "прљаве криминалне послове". Такође нешто касније сумњало се да је његов нестанак повезан са несталим навијачима, тачније Гораном Величковићем Гоксијем који је наводно био један од вођа навијача Партизана и Лазаром Вукићевићем (31), навијачем Црвене звезде.

Шта је десило са Миланом Љепојом?

Милан Љепоја из Ниша, некадашњи вођа "Пинк Пантера", наводно је убијен од стране криминалне групе,а пре самог чина убијања процедура је била готова иста као са остале две жртве.

Почетком новембра прошле године, Љепоја је намамљен и позван да из Ниша дође у Београд. На паркингу у близини "Ласте", на аутопуту ка Нишу, у колима "пасат" сачекао га је осумњичени Дејан Тешић и одвезао до куће у Ритопеку коју је група користила за криминалне радње, тврди тужилаштво.

Не неким од снимцима са надзорних камера које покривали део једне штек викендице Вељине екипе, у Ливадицама, близу Ритопека, у коју се сумња да је Љепоја убијен, види се како  припадници криминалне групе доводе за сада наводно Љепоју у викендицу, али жртва никада из куће није изашла. 

На снимку се виде Беливук, његова десна рука Марко Миљковић и Дејан Тешић који у кућу у Ритопеку долазе и довозе жртву.

Пуна 24 сата, како се сумња, трајало је његово мучење. Одсекли су му уши и нос, а онда су иживљавање наставили одсецањем руку, ногу, вађењем очију, да би му на крају одсекли и главу, открива извор.

Локације

На место састанка жртва је увек долазила сама и углавном таксијем, а они су се углавном налазили на локацијама попут Бановог Брда или Новог Београда, на паркинзима где је неко од чланова Беливукове екипе долазио другим возилом по жртву.

Жртва не слутећи ништа, би улазила у аутомобил, они би је потом одвезли на неки од тајних локација, где наводно могу попричати на миру са њом, а затим би кренуло брутално убијање.

Како се сазнаје, Здравко Радојевић, навијач Црвене звезде отет је још прошле године у Котежу на превару, а потом, како се сумња, и убијен, а то све јер је наводно одбио да плаћа рекет Беливуку. Радојевић је био изузетно близак са Марком Миљковићем Маретом, "десном руком" Беливука, који је, такође, ухапшен у акцији БИА и полиције. Чак се наводи да су били најбољи пријатељи. Према сазнањима, убијени навијач Црвене Звезде је, такође, био с оне стране закона и, према незваничним наводима, наводно је био у послу са кокаином. 

Како наводи извор Беливук и Милојевић су му наводно испрва рекли да им се "не меша у посао" и "не залази на њихову територију". Радојевић је међутим, како се тврди, наставио са "послом" и није се обазирао на упозорења и претње. Потом је наступила фаза изнуде.

Беливук и Милојевић су наводно навијачу Црвене звезде тражили део новца од зараде, што је Радојевић такође одбио.

- Према ономе што се од сада зна у тренутку отмице су већ били у озбиљном сукобу. Беливук и Милојевић су намамили Радојевића преко пријатеља. Овај није посумњао и отишао је на сусрет - навео је извор раније.

Међутим, како наводи извор, тада је стрпан у ауто, који му је потом и украден.

Подсетимо, Веља Невоља осумњичен је за учествовање у два убиства - навијача Црвене Звезде Здравка Радојевића и бившег шефа "Пинк Пантера" Милана Љепоја. И Радојевић и Лепоја су без трага нестали у Београду крајем прошле године и полиција сумња да су брутално убијени. С обрзиром да је Беливукова група бројала много чланова, полиција је у четвртак упала на више од 30 локација и извршила претрес.