Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВАЈ ДЕТАЉ ПОНИШТАВА ИСКАЗ УБИЦЕ СА ПАГА?! Нове информације о егзекутору Влаовића - два пута починио КОБНУ ГРЕШКУ

28.08.2022. 16:41
Пише:
Србија Данас/Јутарњи.хр
Pag
Паг / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Убијени Горан Влаовић с друштвом је партијао по клубовима где су их третирали као ВИП госте. Све време пратио га је убице, пише данашњи Јутарњи лист доносећи неке непознате детаље недавне мафијашке ликвидације на Пагу.

- Погледи су им се срели. Било му је сумњиво зашто је мушкарац, који се само неколико тренутака раније пребацивао с ноге на ногу покрај киоска чекајући га да наиђе, у ветровки, иако је било топло летно јутро. Свануло је и гости су се разилазили из Ное. И он је већ кренуо бетонском стазом. Окренуо је главу и наставио даље. Само који метар касније пашће као покошен. Облила га је крв, посетиоци и обезбеђење одмах су мушкарцу који је беживотно лежао на тлу почели масирати срце, покушавајући му помоћи - пише Јутарњи лист.

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА НЕСРЕЋЕ КОД ЛЕСКОВЦА: Преминуо мушкарац из Сремске Каменице

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА НЕСРЕЋЕ КОД ЛЕСКОВЦА: Преминуо мушкарац из Сремске Каменице

ТРАГЕДИЈА ИЗБЕГНУТА У СЕКУНДИ! Хорор снимак саобраћајне несреће код Крагујевца - мајка и дете за длаку избегли смрт (ВИДЕО)

ТРАГЕДИЈА ИЗБЕГНУТА У СЕКУНДИ! Хорор снимак саобраћајне несреће код Крагујевца - мајка и дете за длаку избегли смрт (ВИДЕО)

ХОРОР У ЗЕМУНУ! Избодена двојица младића - хитно пребачени у КБЦ

ХОРОР У ЗЕМУНУ! Избодена двојица младића - хитно пребачени у КБЦ

На надзорним камерама снимљено је убиство и снимке ће бити драгоцени материјални доказ тужилаштву.

Црногорца Горана Влаовића је ликвидирао леворуки убица. Душко Танасковић, 28-годишњак из Крагујевца којег је црногорска полиција тражила због помагања убици Милића Шаковића 17. јуна у Будви, такође је имао помагача. Вероватно га је чекао недалеко од ноћног клуба Ное.

Али, убица је направио кобну грешку и то када се, ни минуту након што се дао у бег, вратио на место убиства. Желео је ваљда да се увери да ли је ликвидирао жртву и то је било кључно да га очевици убиства "маркирају" и заједно са обезбеђењем одведу тачно у руке полицији.

Pag
Паг / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Тајна мобилног телефона

Очевици убиства које је сместило Хрватску на карту крволочних обрачуна два најјача мафијашка клана на простору југоисточне Европе за "Неђељни" сведоче да је леворуки убица неколико тренутака пре хапшења покушао да разбије моблни телефон ударајући њиме о камен.

У рату црногорских мафијашких кланова, шкаљарског и кавачког, досад је убијено више од 40 људи и нема назнака да ће се крвави низ зауставити на Влаовићу, али има најава да ово није била и задња ликвидација у Хрватској. Наиме, на то указују и интерни документи и црногорске полиције, али и хрватске Сигурносно-обавештајне агенције.

Осим хрватске тајне службе која упозорава на опасност од тих скупина и црногорска полиција у свом јавно објављеном документу упозорава да оне не презају од ликвидација, при чему нису искључене и колатералне жртве.

БИА, српска тајна служба, пак у свом материјалу наводи да је "окидач" за сукоб и поделу некад једног шкаљарског клана био сукоб око прерасподеле новца од дроге.

Обрачуни се протежу и изван регије па су тако припадници оба клана ликвидирани у Шпанији, Немачкој, Аустрији, Холандији и Грчкој.

Радоја Звицера, означеног као вођу кавачког клана, покушали су да ликвидирају у Кијеву, пише "Јутарњи лист" у данашњем издању.

Подсетимо, Брутална ликвидација одиграла се наочиглед групе људи, а у друштву убијеног била је и бивша српска мисица Драгана Банић. Неки од очевидаца у први мах нису ни схватили шта се десило. Када су видели да човек пада и крв, неки су побегли, док су други покушали да му помогну.

Одмах након што је објављен његов идентитет, откривено је да се Танасковић доводи у везу са још једном суровом ликвидацијом: убиством Шаковића у Старом граду у Будви.

Pag
Паг / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Пао приликом бега у Будви

Како је тада наведено, више камера у Будви снимило је нападача, који је имао белу кошуљу дугих рукава и бели качкет.

- Убица је седео сто поред Шаковића у кафићу "Корковадо" у Старом граду у Будви. Муњевитом брзином је извадио оружје. Сумња се да је у питању кратки аутомат и испалио цели рафал у Шаковића, док су његови пријатељи остали неповређени - наводили су црногорски медиј.

Писало се и да је убица крупније грађе и средњег раста, а једна од камера га је снимила како бежи према хотелу "Могрен", где се и саплео и оставио свој траг, да би отишао поред оближње продавнице и изгубио се између стамбено-пословних зграда.

Тада се наводило да је убица потенцијално странац будући да се није трудио да покрива лице, а управо је бели качкет коју је тада носио један од могућих детеља који Танасковића повезује са оба убиства.

Наиме, исти детаљ, бели качкет носи и убица са Пага, па се поставља питање да ли је реч о истом човеку иако је сада ухапшени Танасковић пред хрватским полицајцима тврдио да са убиством Шаковића нема никакве везе?