Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВАКО ЈЕ НАСТАЈАЛА БЕЛИВУКОВА ВОЈСКА! Бруталност која је прелазила границе - Вељин сарадник свирепо убио навијача у возу (ВИДЕО)

18.07.2021. 18:45
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: е-стоцк/Часлав Вукојичић - Србија Данас

Неретко навијачи Рада и Партизана блиско сарађују због криминалних дела.

Бојан Хрватин, бивши вођа навијача ФК Рад, који је ухапшен у суботу због повезаности са криминалним кланом Вељка Беливука и Марка Миљковића и њиховом фракцијом Принципи, одмах по изласку са робије у мају прошле године, како се сумња, придружио се овој криминалној организацији. Верује се да га је у клан убацио Беливук, који је некада био навијач Рада и да се са Хрватином познаје још од тада.

Бока Которска нуди само најбоље: Хотел ДЕЛФИН БИЈЕЛА 4* од 309€ за 7 полупансиона

Бока Которска нуди само најбоље: Хотел ДЕЛФИН БИЈЕЛА 4* од 309€ за 7 полупансиона

"Убици не желим ништа добро, нека га то убиство прогони" Огласио се отац убијеног Вукића после укидања пресуде

"Убици не желим ништа добро, нека га то убиство прогони" Огласио се отац убијеног Вукића после укидања пресуде

УБИЦА КОЈИ ЈЕ ПРЕ САМО 13 МЕСЕЦИ ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА: Ево ко је ухапшени Вељин сарадник, бивши вођа ФК Рад

УБИЦА КОЈИ ЈЕ ПРЕ САМО 13 МЕСЕЦИ ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА: Ево ко је ухапшени Вељин сарадник, бивши вођа ФК Рад

Везе с Бањице

Како се незванично сазнаје, Хрватину се на терет ставља удруживање ради вршења кривичних дела. Иначе, Бојан је у августу 2005. убио Бојана Мајића, навијача ФК Вождовац, на железничкој станици у Раковици. За овај злочин он је иза решетака провео скоро 14 година, а на слободи је од маја 2020.

- Хрватин је некада као вођа Рада био веома јак у навијачким круговима, али је 2006. завршио у затвору. Након убиства Александра Станковића у октобру 2016. Беливук преузима палицу над Партизановим навијачима и постаје веома утицајан и наводно већ тада врбује Хрватина - каже саговорник и наставља:

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: МН Press

- Сумња се да одтад креће њихова сарадња. Претпоставља се да је Бојан добијао инструкције од Беливука преко криптованих телефона. Он додаје да неретко навијачи Рада и Партизана блиско сарађују због криминалних дела.

- Не треба да чуди комбинација на релацији Беливук-Хрватин јер је и сам Беливук пре доласка на јужну трибину био активан навијач Рада. Сумња се да је Бојан налазио Беливуку подмладак и да је тако једним делом настала Вељина војска. Налазио му је људе за диловање дроге, за утеривање дугова, а наводно и за ликвидације - каже извор.

Обрачун у Атини и на Крфу

Подсетимо, Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара због најмонструознијих дела - трговина дрогом, изнуда, отмице, мучење, убиства, а радили су као београдска испостава кавачког клана, на чијем челу су ухапшени Слободан Кашћелан и одбегли Радоје Звицер.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Да су навијачи Рада и Беливукови Принципи повезани, писала је и црногорска Побједа, која је истакла да су "кавчани" ангажовали навијаче Рада да ликвидирају "шкаљарце".

- Црногорски истражитељи дошли су до сазнања да иза егзекуције Игора Дедовића, вође шкаљарског клана, и Стевана Стаматовића у Атини 19. јануара 2020, као и убиства 23. јула на Крфу Алана Кожара и Дамира Хаџића, стоји неколицина чланова навијачке групе ФК Рад - навела је тад Побједа и додала:

- Ови навијачи не презају ни од чега - отимају, муче, сакате и делове тела сакривају на различитим локацијама. Ова бруталност прелази све границе, а они шаљу поруку да се ничег не боје.

Преполовљена казна

Свирепо убиство Бојана Мајића, члана навијачке групе Инвалиди, која је бодрила ФК Вождовац, а са којима су навијачи Рада били су у завади, кренуо је са још једним пријатељем возом на утакмицу Зета - Вождовац. Они су се укрцали на воз Београд-Бар, али на станици у Раковици у воз је упала група навијача Рада.

- У једном купеу су се срели Мајић, његов пријатељ и четворица навијача Рада, међу којима и Бојан Хрватин. Прво је почела свађа која је убрзо прерасла у тучу. Хрватин је потегао нож и неколико пута, с леђа, убо Мајића у врат и раме. Тешко рањени младић преминуо је на путу до болнице - подсећа извор и додаје да се Хрватин крио нешто више од годину дана.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду 2011. Бојан Хрватин осуђен је због тешког убиства на 30 година. У марту 2012. Апелациони суд доноси нову пресуду којом је Хрватину казна преполовљена на 15 година затвора.

Тужилаштво припрема

Оптужница на 1.000 страна, изјаве два сведока-сарадника

Почетком августа истиче период од шест месеци притвора који је одређен ухапшеној криминалној групи Вељка Беливука, након чега следи подизање оптужнице.

- Оптужница ће бити веома опширна и концизна, требало би да буде исписана на чак хиљаду страна. Оптужницом би требало да буду обухваћени и сви логистичари који се и сада спомињу у јавности. Оптужница ће бити аргументована, детаљна, прецизна и на чврстим темељима. Њоме ће бити обухваћени и људи из полицијских и државних структура. Не би требало да лицитирамо са именима, али сви знамо ко је спомињан као логистичар и ко је на разне начине помагао Вељиној групи. Оптужница неће заобићи никога, па ни оног ко је само делом учествовао у злочинима - рекао је за Пинк Предраг Јеремић, главни уредник портала Ембарго, и додао:

- Порука Специјалног суда и тужиоца биће да заштићених нема, да држава Србија повлачи црту и да нема толеранције у борби против организованог криминала. Спекулише се да ће оптужница бити састављена и на основу изјава сведока-сарадника, незванично се помиње и да је двоје сведока-сарадника, али све је незванично.