Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ ЏОНИЋЕВ ПРОФИЛ - ПРИВЛАЧЕ ГА БОЛЕСНЕ СТВАРИ? "У питању је психопатска личност која нема емоције"

03.11.2021. 17:19
Пише:
Србија Данас/24седам
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Shutterstock/Ilustracija/Facebook

У притвору се због убиства породице Ђокић тренутно налазе четири особе, док је за извесним Д. П., ког је Џонић означио као кривца, полиција расписала потерницу.

Горан Џонић (59), ватрогасац у пензији из Моравца, који је осумњичен да је опљачкао, хладнокрвно убио и запалио чланове породице Ђокић, данима се после злочина претварао да води нормалан живот, упркос чињеници да је умешан у злочин. 

У ТОКУ ЈЕ ПРЕПОЗНАВАЊЕ: Џонић доведен у полицијску станицу, суочиће се са браћом Милошевић

У ТОКУ ЈЕ ПРЕПОЗНАВАЊЕ: Џонић доведен у полицијску станицу, суочиће се са браћом Милошевић

Ударали несрећног човека РУКАМА и НОГАМА а онда дохватии САТАРУ: Осумњиченима за брутално убиство у Новом Саду одређен притвор!

Ударали несрећног човека РУКАМА и НОГАМА а онда дохватии САТАРУ: Осумњиченима за брутално убиство у Новом Саду одређен притвор!

"ЦИГАРЕТЕ СУ МУ ДОШЛЕ ГЛАВЕ" Познат узрок пожара у у Пригревици, Гојку није било спаса

"ЦИГАРЕТЕ СУ МУ ДОШЛЕ ГЛАВЕ" Познат узрок пожара у у Пригревици, Гојку није било спаса

Будући да је радио као професионални ватрогасац, сасвим је логично да одлично зна како се влада ватром, па се сумња да је можда баш он запалио тела трочлане породице.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Редовни професор клиничке психологије др Радомир Чолаковић каже да је веома могуће да је Џонић злоупотребио знања из своје професије.

- Он је психопата и веома је могуће да је злоупотребио своје знање. Чини ми се да се није показао као мајстор злочина. Не бих рекао да је пироман, већ мислим да му је мотив био новац. Пироман ужива у гледању ватре и пали је без икаквог другог интереса осим задовољства које му причињава феномен ватре. Џонић није вешт у скривању злочина. У питању је психопатска личност, која лаже, не каје се, нема емоције... То ништавило његове личности се расцветало и верујем да је такав био годинама. Он је радио као ватрогасац, а за тај посао је потребан адреналин, што је код њега био случај - прича др Чолаковић.

Додаје да је профил личности као што је Џонић веома тежак случај у психологији.

- Психопате имају интелигенцију и њима је глума само завеса, јер они немају никаква осећања. Они су као камелеони. И њих привлаче болесне ствари. У сваком случају, овако нешто не може да уради нормалан човек. Код њега је присутан поремећај, и ово је јако тежак случај за психологију. Негде сам прочитао да се дивио Беливуку, можда му је чак био и идол, што није нормално - каже др Чолаковић.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Рани симптоми

Др Чолаковић напомиње да се у детињству могу уочити извесни облици понашања који могу касније указати на то да је нека особа потенцијални психопата.

- Психопате почињу да испољавају своје склоности од малих ногу, а касније постану серијске убице. Оне одмалена, на пример, муче и убијају животиње, дакле, већ тада почињу да испољавају агресију - објашњава он.

Подсетимо, Горан Џонић, који је ухапшен под сумњом да је учествовао у тешком убиству Горана, Гордане и Лидије Ђокић, откривен је након што га је препознао један од мештана код којег је био да би му направио пригушивач за пиштољ, правдајући се да се ради о неком делу за пољопривредну машину.

Међутим, мајстору ни на крај памети није пало за шта би могла да се користи метална цевка тачно прописаних димензија са навојем на врху од изузетно чврстог материјала, а и Џонић је код њега био месец и по пре злочина.

Након непроспаване ноћи, мајстор је у раним јутарњим часовима одмах отишао у полицију и испричао све што зна о том случају, пре свега да га не би неко доводио у везу са злочином.

Био на сахрани

Џонић је био на сахрани породице Ђокић и све време је хладнокрво стајао испред три ковчега и посматрао шта се догађа око њега.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Дошао је на сахрану како не би постао сумњив, дакле да скрене траг, а како време пролази, он заправо постаје све сумњивији. Сећам се једног случаја из Ваљева када је на сахрану дошао човек за ког се касније испоставило да је убио дечка ком је дошао на сахрану. Чак се понудио да носи жито на тој сахрани. Отац убијеног дечка је казао да верује да је убица његовог сина дошао на сахрану, што се касније испоставило као тачно - закључује др Чолаковић.

Подсетимо, у притвору се због убиства породице Ђокић тренутно налази пет особа, Горан Џонић, његови синови Милан и Стефан и браћа Милошевић, док је за извесним  Д. П., ког је Џонић означио као кривца, полиција расписала потерницу.