Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ ОДНОС БЕЛИВУКА И ЕЛЕЗА! Огласио се адвокат: Мој клијент спреман да каже све што зна о убиствима у Србији

12.11.2021. 21:07
Пише:
Србија Данас/24 седам
Darko Elez
Дарко Елез / Извор: Фото: МН Press - МУП Србије -Youtube printscreen/Balkan Цриме

Осврнуо се и на то што је Елезу одузето држављнство Републике Србије

Оптужени Дарко Елез у целости је признао кривицу за кривична дела за која га терети оптужница у предмету "Лутка" и за њега је предложена казна од 15 година затвора, као најстрожа у оквиру споразумног признања кривице за организовани криминал у историји Тужилаштва и Суда БиХ!

"ВЕЋ САМ НАПРАВИО ГЛУПОСТ, УПУЦАО САМ СЕ" Потресни детаљи - мушкарац извршио самоубиство код Ковина

"ВЕЋ САМ НАПРАВИО ГЛУПОСТ, УПУЦАО САМ СЕ" Потресни детаљи - мушкарац извршио самоубиство код Ковина

ЗЕМУНЦИ НЕ СТОЈЕ ИЗА ОТМИЦЕ БРЕНИНОГ СИНА? Шокантне тврдње: Сваки дан кашњења значи да ће на руци Стефана бити прст мање

ЗЕМУНЦИ НЕ СТОЈЕ ИЗА ОТМИЦЕ БРЕНИНОГ СИНА? Шокантне тврдње: Сваки дан кашњења значи да ће на руци Стефана бити прст мање

ПОПЉАЧКАЛИ ВРТИЋЕ И ПРОДАВНИЦЕ ПО КРУШЕВЦУ: Велика акција српске полиције - ухваћена двојица осумњичених

ПОПЉАЧКАЛИ ВРТИЋЕ И ПРОДАВНИЦЕ ПО КРУШЕВЦУ: Велика акција српске полиције - ухваћена двојица осумњичених

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Добио је казну од 15 година затвора, али за кривична дела која је починио на територији Босне и није обавезан да сведочи. Елез нема никакве везе са Беливуком, па он са њим никада, ни кафу није попио. Он нема везе са тим са ким га све поједини медији доводе у везу, и о томе нема ни говора у споразуму - казао је Крехо Сенад, Елезов адвокат.

Осврнуо се и на то што је Елезу одузето држављнство Републике Србије.

- Њему је МУП Србије узео држављанство на блеф и тада су написали да је он опасан по безбедност Србије. Сада водимо управни спор против МУП-а Србије, да му се врати држављанство које му је одузето, а његова породица живи у Новом Саду и Београду - истакао је Крехо.

darko elez
дарко елез / Извор: Фото: Тужилаштво БиХ

Упитан да прокоментарише, да ли је Елез спреман на сарадњу у истрази са српским и органима БиХ-а у расветљавању најтежих кривичних дела, његов адвокат каже да јесте, ако има сазнања у вези са тим.

- Елез је спреман на сарадњу само уколико има сазнања, у вези са кривичним делима у Босни и Србији - додао је Крехо.

Иначе, познати београдски угоститељ Александар Кајмаковић (46), звани Аца Босанац је пре неколико месеци, према писању медија скоро три сата припадницима Управе криминалистичке полиције причао све што зна о криминалним активностима озлоглашеног Вељка Беливука (36), званог Веља Невоља, који је ухапшен под сумњом да је организовао бројна убиства, трговину дрогом, рекетирања и разна друга кривична дела у оквиру криминалног клана који је предводио.

Aca Bosanac
Аца Босанац / Извор: Фото: Друштвене мреже

Ипак, у том периоду први пут у један познати локал дошао је и Дарко Елез, који се доводи у везу са Вељом Невољом.

"Лутка"

Дарко Елез је у случају "Лутка", означен као организатор криминалне групе која је извршила четири убиства, прала новац и починила више разбојништава.

У једном делу овог споразума наводи се да је Елез пристао на сарадњу са тужилачким институцијама у БиХ и Србији и то у расветљавању тешких кривичних дела. Србија је затражила његово изручење, али у вези са тим још увек нема информација.

Међутим, према незваничним сазнањима београдских медија, Елез ће бити "драгоцен" када је реч о сазнањима и прикупљању доказа о убиствима адвоката Драгослава Мише Огњановића (57), Страхиње Стојановића (30), Марка Маркуша (29), али и Драгана Амиџића Амиџе (55).

Подсетмо, суд је Бојана Цвијана и друге осудио на 101 годину затвора и осам месеци због тешких убистава, оружаних пљачки банака и других тешких кривичних дела. Реч је о једној од највећих организованих криминалних група у БиХ у последњих 20 година.

- Оптужница подигнута 2013. године је обухватила 32 особе, чиме је постала највећа оптужница у предмету организованог криминала икада процесуирана у правосуђу на подручју БиХ, па и регије Западног Балкана. У овом предмету расвјетљено је укупно шест, годинама неразјашњених убистава и покушаја убистава, почињених у маниру мафијашких ликвидација, у оружаним заседама, тзв. сачекушама или даљинским активирањем експлозивних направа на подручју Сарајева и Источног Сарајева - казао је тада за медије Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.

У питању је убиство Бориса Говедарице код тржног центра "Том" у Лукавици, убиство Владимира Мачара на Палама крај Сарајева, убиство Зорана Голуба у његовом кафићу “Спорт” у Лукавици, као и два покушаја убиства Ђорђа Ждрала.

Осим тога, опљачкали су милионске износе из Привредне банке Сарајево, Павловић банке из Бијељине, и пошту у Сарајеву.