Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОТРАГА ЗА ТЕЛОМ ДАНКЕ НЕ ПРЕСТАЈЕ: Ово су ДВЕ верзије приче осумњичених за убиство девојчице (ФОТО/ВИДЕО)

09.04.2024. 18:05
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/Приватна архива

Полиција прегледала шире подручје два села

Осумњичена двојица мушкараца (50) који су ухапшени због сумње да су убили двогодишњу Данку Илић, за чијим се телом и даље трага, не само да полицији нису открили где је тело, већ су и мењали своје исказе. Тако за сада постоје две верзије догађаја, а, с обзиром на то да су искази осумњичених непоуздани, још није сасвим сигурно ни ли су сада доступне информације потпуно тачне.

Према првој верзији приче која је саопштена, а која је проистекла из приче двојице осумњиучених који су у полицији признали злочин, један од осумњичених је био тај који је преместио тело мале Данке.

Како је испричао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, мајка је око 13.50 сати видела бели аутомобил "фиат панда" у ком су били осумњичени. Они су рекли да су били на радном задатку у Бањском пољу, да провере шахт. Њихово кретање је забележила камера. Касније је забележено да се возило зауставило код капије око 13.50 часова.

Возило у ком су били је било испред капије око два и по минута, стали су због потребе за тоалетом. Потом су кренули, и девојчицу ударили неких 30 до 40 метара од места заустављања.

Према првим доступним информацијама, наведено је да је један возио, а да је други био сувозач. Такође је речено да је сувозач тело девојчице пребацио у пртљажник. Наводно су потом отишли на депонију, где је сувозач бацио тело детета, а потом су се вратили у фирму.

Он је, по позиву фирме, отишао у Бањско Поље како би учествовао у потрази за девојчицом, рекао је министар. Министар је истакао и да се један од двојице осумњичених 28. марта вратио на депонију и да је тело пребачено на другу локацију.

Осумњичени је, наводно, у полицији испричао да је он возио, да су девојчицу ударили на неколико метара удаљености од куће, а да је други осумњичени изашао из атуомобила и узео тело детета које је било без свести, а потом га убацио у пртљажник аутомобила, међу алат. Сувозач је, према нејговим речима, био тај који је девојчицу, наводно, убио, а потом бацио на депонију.

"Тело је моја брига"

Након што су дали исказ у полицији, начелник УКП Нинослав Цмолић је рекао да је "возач аутомобила испричао своју верзију приче, која се поклапа са сувозачевом". Он је тада додао да возач, не зна где се тело налази јер га је сакрио сувозач.

- Они су разговарали два три дана након тога, а колега му је рекао: "То је моја брига, ја сам одрадио шта је требало" - рекао је Цмолић.

Управо је због тога испрва сва пажња била усмерена на сувозача и село у ком живи, а које је у четвртак, 4. априла, било пуно жандармерије, која је претраживала поља на улазу у село, али и возачеву кућу и двориште. Ту се нису зауставили, ушли су на плац сувозачевог оца са псом трагачем, након чега су прекопали стајско ђубриво и двориште у потрази за доказима, али ништа нису пронашли. Током свег тог времена, изнад свих критичних тачака надлетали су полицијски дронови.

Након прегледања кућа у селу, жандармерија се упутила у брда изнад села, где се налази стара колиба сувозачевог деде. Претражена је, како колиба, тако и околна брда, али без резултата.

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Србија Данас

Обрт у истрази

У суботу, 6. априла, ситуација је доживела обрт. Пристигла је вест да су ухапшени отац и млађи брат осумњиченог возача, а фокус полицијских снага пребацио се у његово село, у ком они живе.

Такође, првоосумњичени је у свом исказу датом у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару променио своју верзију приче и рекао да је он возио, убио дете и сакрио тело. Он је, према незваничним информацијама, рекао да су му у скривању тела помогли отац и брат. Сувозач и његов колега се бранио ћутањем.

Након хапшења чланова породице возача, сви погледи били су усмерени ка његовом селу. Недуго након објављене информације о хапшењу од стране МУП Србије, у том селу, у ком до сада није било полиције, осим када је возач ухапшен, појавило се више полицијских возила, као и цистерна за исушивање септичких јама.

Полиција је прегледала двориште осумњиченог, али и комшинице која је полицији пријавила да јој је у понедељак обијен катанац на капији и да у дворишту има бунар и рупу поред септичке јаме.

Потрага се потом проширила - прегледан је резервоар у близини куће осумњиченог, као и поток и стајско ђубриво, напуштена кућа деде осумњиченог која се налази у селу, као и гробље. Такође је прегледана Лазарева пећина, путања дуж Злотске реке, депонија која се налази у близини, као и лазарев кањон, и то са више страна.

Међутим, тела и даље нема, те се доводе у питање сви до сада дати искази осумњичених.

 

Извор: Србија Данас/Telegraf.rs/Аутор: Јелена Остојић