Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово су "мајстори отрова" са наших простора: Млади психијатар није једини, НА МЕТИ ЈЕ БИО ЧАК И ВОЂА КЛАНА

01.06.2020. 23:31
Пише:
Србија Данас/Блиц
Foto: Profimedia
Фото: Профимедиа / Извор: Профимедиа

Иако можда непопуларно, намерно тровање како би се некоме начинила озбиљна штета по здравље или изазвала смрт у Србији уопште није реткост.

Психијатар српског порекла ухапшен је у Аустрији због сумње да је колегама послужио торту у коју је претходно убризгао коктел седатива, услед чега су други лекари запослени у здравственој установи при казнено-поправном заводу имали озбиљне тегобе. Иако можда непопуларно, намерно тровање како би се некоме начинила озбиљна штета по здравље или изазвала смрт у Србији уопште није реткост.

Млади, амбицизони психијатар српског порекла, како су о њему извештавали аустријски медији, на овај корак највероватније се одлучио пошто није могао да прихвати да га једна од колегиница не жели да ступи у везу са њим. Због чега је торту послужио свим својим колегама питање је на које ће истрага дати одговор.

УХАПШЕН МИГРАНТ КОЈИ ЈЕ ПЉАЧКАО НА ЛИТУРГИЈИ: Алжирац крао током богослужења у дорћолској цркви

УХАПШЕН МИГРАНТ КОЈИ ЈЕ ПЉАЧКАО НА ЛИТУРГИЈИ: Алжирац крао током богослужења у дорћолској цркви

МЕШТАНИ ШОКИРАНИ КРВАВИМ ПИРОМ У СУРДУЛИЦИ: Један детаљ ПОСЕБНО ИНТРИГИРА, љубавни троугао им ДОШАО ГЛАВЕ? (ФОТО)

МЕШТАНИ ШОКИРАНИ КРВАВИМ ПИРОМ У СУРДУЛИЦИ: Један детаљ ПОСЕБНО ИНТРИГИРА, љубавни троугао им ДОШАО ГЛАВЕ? (ФОТО)

ПЛАТИО 5.000 ЕВРА ПОЗНАНИКУ ДА МУ УБИЈЕ ЗЕТА? Невероватан случај у Иригу

ПЛАТИО 5.000 ЕВРА ПОЗНАНИКУ ДА МУ УБИЈЕ ЗЕТА? Невероватан случај у Иригу

У међувремену, он је притворен, а један од колега је услед тегоба насталих тровањем завршио у бечкој Општој болници. Анализом његове крви утврђено је да је у себе унео велику количину две врсте седатива, а после недељу дана, полиција је склопила коцкице и српског лекара повезала са злочином...

Међутим, ово је тек један у низу случајева где су се починиоци латили једне од, условно речено, најстаријих техника убијања, која данас и није толико популарна.

Отровала колеге јер су је оговарале

Филмска прича Сање П. из Смедерева у медији је доспела 2018. године, након што су њене колеге у Пољопривредно-саветодавној стручној служби у Коларима код Смедерева отроване. Како је време пролазило, клупко је почело да се одмотава, па се тако сазнало да се можда ништа од тога не би догодило да Сања претходно није преварила супруга са младићем ког је упознала преко друштвених мрежа...

Наравно, њене колеге су убрзо и сазнале и Сањи иза леђа почеле да коментаришу тај догађај. Њу је то изнервирало и одлучила је да им се освети тако што ће им у кафу сипати отров.

- У петак 23. марта, последњег дана рада пред одмор, на посао је донела кафу и према њеној замисли у понедељак, када она не буде у Пољопривредно-саветодавној служби, колеге и директор, њих 15 укупно, на колегијуму би требало да испију тај топли напитак. Кафу је требало, по обичају да им кува кафе-куварица, тако да према Сањином плану, она не би имала додирних тачака са тровањем колега - испричао је извор упознат са случајем, који је запрепастио цело Смедерево.

Међутим, план јој се изјаловио када су код једног колеге дошла двојица земљорадника из Лугавчине да би проверили своју земљу. Сањин колега им је скувао кафу и обојици је позлило. Један је пао у несвест, док се други презнојавао па је Сањин колега позвао Хитну помоћ.

Када су му отровани ратари рекли да им се слошило од кафе, Сањин колега није у првом моменту поверовао, па је он испио гутљај кафе и пао. Сва тројица су превезена на ВМА, где је утврђено да су отровани и указана им је помоћ.

Сања је у кафу коју је наменила колегама, ставила отров метомил за уништавање штеточина. Овај отров, иначе, не користе у Пољопривредно-саветодавној стручној служби у Коларима, али се може набавити у пољопривредним апотекама. Један грам овог отрова може да усмрти човека.

У међувремену, правосудни органи заинтересовали су се и за Сањиног супруга Дејана, пошто је био осумњичен да је њеном љубавнику бацио молотовљев коктел на кућу. Претходно је пријавио надлежном тужилаштву да је његова супруга силована.

- Наводно је затекао супругу како се са неким дописује, шаље СМС-ове и она му је тада испричала да је силована - испричао је извор упознат са случајем.

urgentni centar, bolnica, korona virus, hitna
ургентни центар, болница, корона вирус, хитна / Извор: Србија Данас

Бивше колеге тровала "бромазепамом"

За невероватан случај тровања у београдском насељу Железник сазнало се након што је старица Душанка Т. (69) ухапшена. Испоставила се да је у размаку од 25 дана покшала да убије своје комшије и бивше колеге Драгишу Ј. (85) и Чедомира Б. (89).

Наиме, Душанка је 1. новембра прошле године дошла у стан Драгише Ј. у београдском насељу Железник, и у храну ставила већу количину лека "бромазепам". Она је инсистирала да човек поједе све, што је и урадио. Драгиша се након тога онесвестио.

Хоспитализован је сутрадан, пошто га је у бесвесном стању пронашла његова ћерка. Како се тада сазнало, Душанка је Драгиши дуговала извесну своту новца, те се сумња да је ово урадила како би прикрила новчани дуг према Драгиши, који није хтела да му врати. Наводно, реч је о 30.000 евра које је Драгиша Душанки, како се сумња, позајмио у више наврата.

Такође, 25. новембра Душанка је дошла код Чедомира Б. (89), исто у насељу Железник, коме је, на неутврђен начин, дала "бромазепам". Човека је без свести пронашла снаја, која је позвала полицију и Хитну помоћ. Осумњичена Душанка живи такође у Железнику, као и Драгиша и Чедомир. Њих двојица чак живе у истој улици, свега неколико зграда један од другог. Све троје су, како смо сазнали на лицу места, радили некада у фабрици "Иво Лола Рибар" у Железнику.

Цијанидом убила супруга

Мистериозна смрт Иштвана Шаркања (63) у Општој болници у Суботици добила је потпуно нови обрт након што су здравствени радници те установе пријавили да сумњају да би за злочин могла бити његова супруга, иначе медицинска сестра запослена на гинеколошком одељењу те клинике.

Све је почело тако што је Шаркањева је заједно са супругом кобног дана дошла у Општу болницу у Суботици. Иначе на Одељењу гинекологије где је била запослена важила је за предану медицинску сестру, тако да у први мах нико није могао ни да претпостави да је она одговорна за смрт.

Иштван је био подвргнут разним прегледима због болова у стомаку и док му је дежурни лекар исписивао отпусну документацију, он се срушио. Хитно је реанимиран на истом одељењу, а током лекарске интервенције, Ирена је пришла и кроз канилу на руци му убризгала течност након чега су сви животни параметри Шаркања пали и он је преминуо.

Ирена је 8. марта прошле године осуђена на казну затвора у трајању од 13 година, за убиство мужа, али је та пресуда након жалби браниоца и тужилаштва укинута, тако да је суђење кренуо испочетка.

Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Србија Данас

Покушај тровања шефа шкаљарског клана

Почетком године у српским медијима као бомба је одјекнула вест да се Јован Вукотић, означен вођом шкаљарског клана, нашао на мети тровача који су покушали да му подметну цијанид, а за случај се сазнало након што су четири мушкарца ухапшена у Београду.

Наводно, они су обучени у полицијске униформе пресрели особу блиску Вукотићу која му обично доноси ручак из једног београдског ресторана.

- Представљајући се као полицајци, пресрели су ту особу, али она у том тренутку није имала храну, већ гардеробу. Затражили су да провере шта се налази у пакету намењеном Вукотићу, али пошто је његовој посети то било сумњиво, одмах је пријавила надлежнима и уследило је хапшење - потврдили су раније извори.

Осим лажних полицијских прслука, са ознакама УКП, качкета и полицијске значке, која је украдена још 2006, код њих је нађено и оружје.

- Тада је у такси возилу у којем су били у тренутку хапшења пронађена и сумњива супстанца, а наложено је вештачење ове супстанце, којим је утврђено да је реч о опасном отрову, цијаниду - испричао је раније извор.

Вукотић се у том тренутку налазио у екстрадиционом притовру и убрзо након тога испоручен је Црној Гори.

Дилери падају као крушке: Велика акција новопазарске полиције на више локација

Дилери падају као крушке: Велика акција новопазарске полиције на више локација

Тукао оца до смрти: Седам година робије Милану из Босута

Тукао оца до смрти: Седам година робије Милану из Босута

"СУМЊАМО ДА ЈЕ НЕКО КОРИСТИО ЊЕГОВ ИНСТАГРАМ ПОСЛЕ УБИСТВА": Огласила се очајна мајка убијеног Александра (25)

"СУМЊАМО ДА ЈЕ НЕКО КОРИСТИО ЊЕГОВ ИНСТАГРАМ ПОСЛЕ УБИСТВА": Огласила се очајна мајка убијеног Александра (25)

"ИЗ ТРЕЋЕГ ПУТА ЈЕ ПРЕРЕЗАО СЕБИ ВРАТ": Огласили се очевици о трагедији у Сурдулици (ФОТО)

"ИЗ ТРЕЋЕГ ПУТА ЈЕ ПРЕРЕЗАО СЕБИ ВРАТ": Огласили се очевици о трагедији у Сурдулици (ФОТО)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ВЕЗА ПОЛИЦИЈЕ И ЦРНОГОРСКОГ КЛАНА: Сведок видео ко је пуцао на Тамару Звицер

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ВЕЗА ПОЛИЦИЈЕ И ЦРНОГОРСКОГ КЛАНА: Сведок видео ко је пуцао на Тамару Звицер