Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО СУ СРПСКЕ ЛЕПОТИЦЕ КОЈЕ СУ СТРАДАЛЕ У ОБРАЧУНУ МАФИЈЕ! Нашле се на погрешном месту у погрешно време (ФОТО)

11.10.2021. 20:09
Пише:
Србија Данас/24 седам
žene kriminal
жене криминал / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Instagram/Printscreen/kacanska

Има и оних жена које су се нашле у опасним ситуацијама, али су успеле да преживе.

Жртве у мафијашким обрачунима у Србији неретко су само колатерална штета, а углавном су и особе врло блиске онима који су били праве мете. Тако су и страдале српске лепотице чији је једини грех био то што су волеле мушкарце с оне стране закона и нашле се на погрешном месту у погрешно време.

Грађани Србије, када вам стигне оваква порука од БАНКЕ на корак сте да будете покрадени: Пратите ово упутство и нећете бити жртва преваре

Грађани Србије, када вам стигне оваква порука од БАНКЕ на корак сте да будете покрадени: Пратите ово упутство и нећете бити жртва преваре

ПОЗНАТИ КОМПОЗИТОР УБИЈЕН У НОВОМ САДУ: Писао је песме за Шабана и Сашу Матића - убиство под велом МИСТЕРИЈЕ

ПОЗНАТИ КОМПОЗИТОР УБИЈЕН У НОВОМ САДУ: Писао је песме за Шабана и Сашу Матића - убиство под велом МИСТЕРИЈЕ

ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА "КАНОН ЛЕКЕ ДУКАЂИНИЈА"? Ово је страшније од сваког мафијашког обрачуна - страдају чак и девојчице

ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА "КАНОН ЛЕКЕ ДУКАЂИНИЈА"? Ово је страшније од сваког мафијашког обрачуна - страдају чак и девојчице

Јасмина Опачић

Јасмина Опачић, супруга вође "ветерничког клана" Ненада Опачића убијена је заједно са својим супругом у фебруару 2015. године у новосадском Новом насељу.

Убица, који је био маскиран капуљачом, прво је усмртио Опачића, погодивши га у главу, а онда је хладнокрвно пуцао у његову супругу. 

Поштедео је њихову куму, која је била с њима у тренутку када су ликвидирани.

Jasmina Opačić
Јасмина Опачић / Извор: Фото: Printscreen

Опачић, који је робијао дугогодишњу казну као вођа нарко-групе, а на слободи се нашао користећи слободан викенд, и његова жена изрешетани су на дан кад су прослављали 22-годишњицу брака, из ког имају сина Михајла.  Те вечери су славили брачни завет дуг више од две деценије у једном ексклузивном новосадском ресторану.

Јасмина и њена кума су испред њихове зграде сачекале Ненада, а када се он појавио изашао је и нападач и запуцао.

Ненад је покушао да му побегне, али метак га је погодио у главу. Пао је између два аутомобила на паркингу. Убица је тад испалио три хица у Јасмину, која је избезумљено упитала егзекутора "шта је урадио"?

Теодора Каћански

Убиство фитнес инструкторке Теодоре Каћански догодило се 19. новембра 2016. године испред зграде у којој је живела у Новом Саду.

Teodora Kaćanski
Теодора Каћански / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Teodora Каћански

 Теодора је препаркиравала џип у Телепу у Новом Саду, где је живела са својим момком Ненадом Стевићем. Стевић је истрчао из кола, ушао у зграду да узме мобилни телефон из стана, а тада је Теодора са сувозачевог места прешла на возачево. У том моменту из жбуња је истрчао убица и кроз затамњена стакла испалио неколико хитаца у несрећну девојку.

Хици су Теодору погодили у врат, ноге и груди, а три дана касније преминула је у Клиничком центру Војводине.

Све је указивало на то да је Теодора убијена грешком, да је права мета био њен момак, на чије је место у џипу села, као и да иза те ликвидације стоји супарничка екипа.

Истрага је довела до сазнања да је Теодорин убица Горан Цвијетић, али није било доказа јер његов ДНК није пронађен на месту злочина.

Маја Павић

15. фебруара 1997. године у раним јутарњим сатима из хеклера са пригушивачем убице су ликвидирале Радета Ћалдовића Ћенту, једног од последњих славних имена београдског и европског подземља али и Мају Павић, која се ту затекла пред Клубом књижевника. Маја је тада имала 25 година.

Била позната телевизијска водитељка, кума певачице Светлане Цеце Ражнатовић и једна од најлепших жена тог времена.

Maja Pavić
Маја Павић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

Ћента је важио за припадника старе гарде жестоких момака београдског асфалта, а био је и блиски сарадник Љубе Земунца, који је иза себе имао подужи кривични досије, са бројним осуђујућим пресудама, како у Србији, тако и ван ње.

Ћентино убиство није толико зачудило спрску јавност, јер то није био први покушај атентата на њега. Наиме, средином новембра 1993. на аутомобилу поред Ћентиног „мерцедеса“ активирана је експлозивна направа, а сумњало се да је управо он био мета. Ћента је у овом нападу прошао само са лакшим повредама, али тог фебруара ликвидиран је заједно са својом изабраницом.

Ипак, има и оних жена које нису подлегле повредама, а нашле су се у опасним ситуацијама.

Ивана Богићевић 

Ивана Богићевић изрешетана је 5. фебруара 2015. године у Сремској Каменици, а "пословање" њеног супруга Љубе Богићевића повезивало се са дрогом.

На њу је, док је возила "пасат" са затамњеним стаклима новосадских таблица, испаљено више од 20 метака, а нападач је побегао. Верује се да је Ивана упуцана уместо супруга.

Шпанска мисица и Колумбијка

Олац Билбао Гонзалес шпанска мисица пуком срећом избегла је смрт у насељу Галеника кад је експлодирао аутомобил Страхиње Стојановића њеног тадашњег дечка, обоје су тада преживели.

Слична судбина задесила је и Колумбијку Соњу Суарез Гомез, која је лакше повређена у експлозији џипа у којој је у 13. септембра 2020. на Новом Београду погинуо њен дечко Страхиња Стојановић.

Strahinja Stojanović
Страхиња Стојановић / Извор: Фото: инстаграм/Принтсцреен/сониасуарезгмз

Нина Шобота

Нина Шобота рањена је у пуцњави 2014. године кад је убијен вођа навијача Црвене звезде Велибор Дуњић. 

Девојка се налазила поред њега у аутомобилу кад је нападач запуцао.

Velibor Dunjić
Велибор Дуњић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/@VeliborDunjicJedanJeOdNas

Шобота је саслушана у Ургентном центру пошто је била повређена, али није могла да помогне јер није видела нападача.

Кулићка из Јоханесбурга

Дарко Кулић (46) из Земуна, некадашњи пријатељ и саборац Ђорђа Божовића Гишке, убијен је у Јоханесбургу, а његова супруга и још један српски држављанин, тешко су повређени у тој пуцњави.

Непознати починиоци пресрели су њихов џип у ком је био Кулић са супругом и још једним пријатељем, а потом испалили више од 30 хитаца из аутоматског оружја. Кулић је подлегао повредама, а његова супруга је преживела.