Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАД КРИМИ ТВРЂАВЕ! Шарићев сарадник саслушан у ТОК - до детаља откривен злочиначки план

18.04.2022. 15:21
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/Printscreen/Portal Informer/rzx

Александар Бошковић, припадник криминалне групе Дарка Шарића који се сам предао у суботу увече, саслушан је данас у Тужилаштву за организовани криминал.

Предложен му је притвор до 30 дана.

Он се, како је рекао један од саговорника из истраге овог случаја, терети за удруживање за више кривичних дела и изазивања опште опасности. Тачније, он се доводи у везу са постављањем експлозивне направе, односно, бомбе, Горану Николашевићу у Ваљеву за шта је осумњичен Урош Мишић.

Иначе, Мишић је у међувремену променио презиме у Радовановић.

ТУЖИЛАШТВО НАРЕДИЛО: Тражи се расписивање ПОТЕРНИЦА за шест припадника Шарићеве криминалне групе

ТУЖИЛАШТВО НАРЕДИЛО: Тражи се расписивање ПОТЕРНИЦА за шест припадника Шарићеве криминалне групе

САСЛУШАЊЕ ЈОШ ЈЕДНОГ ШАРИЋЕВОГ ПАЈТОСА: Даркова група срушена као домине, следи одлука о притвору

САСЛУШАЊЕ ЈОШ ЈЕДНОГ ШАРИЋЕВОГ ПАЈТОСА: Даркова група срушена као домине, следи одлука о притвору

ШАРИЋЕВ ПОЛИЦАЈАЦ ПОНОВО ПОБЕГАО! Стојановић пешке прешао црногорску границу

ШАРИЋЕВ ПОЛИЦАЈАЦ ПОНОВО ПОБЕГАО! Стојановић пешке прешао црногорску границу

Тужилаштво је објавило све детаље хапшења Дарка Шарића и његовог клана. Предистражни поступак је покренут против 12 особа, Дарка Шарића, Дејана Лазаревића, Бојана Станојковића, Данила Одовића, Александра Бошковића, Николе Спасојевића, Данила Стојановића, Милутина Радоваовића, Душка Мирковића, Стефана Андрејића, Марка Вукића и Уроша Радовановића.

Истрага се спроводи због постојања основа сумње да су извршена кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

На основу доказа прикупљених у предистражном поступку постоје основи сумње да је осумњичени Дарко Шарић, у периоду од почетка 2020. до 14. априла 2022. године, организовао организовану криминалну групу која је у међународним размерама на територији Јужне Америке, спроводила криминални план договарања неовлашћене куповине опојне дроге кокаин.

Организовали су транспорт дроге до Европе ради даље продаје а све у циљу стицања финансијске користи вршећи кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Организовали су и да преко припадника ове криминалне групе у Јужној Америци и других људи, лише живота особу која би покушала да осујете остварење контаката припадника његове криминалне групе са добављачима опојне дроге из Јужне Америке, те је организовао и наложио извршење кривичног дела тешко убиство на штету Милана Миловца.

Такође, преко припадника организоване криминалне групе у Републици Србији, предузимане су радње које би утицале на ток и исходе кривичних поступака који се воде против Дарка Шарића и других лица пред Вишим судом у Београду, Посебним одељењем за организовани криминал због постојања оправдане сумње да је извршио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и прање новца, усмерене на дискредитацију и евентуални губитак статуса сведока сарадника у овим поступцима Небојше Јоксовића, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

У том циљу припадници организоване криминалне групе су против Небојше Јоксовића подносили кривичне пријаве са неистинитим тврдњама да је Јоксовић припремао и покушао убиство сведока одбране Горана Николашевића како би се у јавности приказало да је сведок сарадник наставио са вршењем тешких кривичних дела, а што је у кривичним поступцима против Дарка Шарића, требало да има за резултат да изгуби статус сведока сарадника.

Осумњиченом Дејану Лазаревићу, се ставља на терет да је као бранилац осумњиченог Дарка Шарића непосредно или преко криптованих телефона са инсталираном апликацијом SKY, са осумњиченим Шарићем договарао постављање експлозивне направе на возило оштећеног Горана Николашевића, најбоље време за извршење ове криминалне активности, те да је организовао да Горан Николашевић преко средстава јавног информисања за ово кривично дело оптужи Небојшу Јоксовића, а све са циљем да се против Небојше Јоксовића покрене кривични поступак и да се на тај начин
дискредитује као сведок сарадник.

Dejan Lazarević
Дејан Лазаревић / Извор: Фото: Printscreen

Осумњичени Лазаревић се по налогу осумњиченог Шарића, састајао са полицијским службеником осумњиченим Душком Мирковићем, како би добијао поверљиве податке о отвореним оперативним обрадама против припадника ове организоване криминалне групе и податке о поступању полицијских службеника поводом кривичних пријава поднетих против Небојше Јоксовића, што је преносио осумњиечном Шарићу, а за добијене информације и податке је осумњиченом Мирковићу давао новчане поклоне.

Осумњичени Бојан Станојковић, Никола Спасојевић, Данило Одовић, Стефан Андрејић, Александар Бошковић, Марко Вукић и Урош Радовановић, су поступајући по налозима осумњиченог Шарића, организовали набавку, а потом и набавили експлозивну направу, прикупљали податке о путничком возилу, месту паркирања возила, адреси становања, дневној рутини оштећеног Горана Николашевића, фотографисали возило, обезбедили станове за скривање лица која би извршила подметање експлозивне направе и новац за награду непосредним извршиоцима кривичног дела.