Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПИНК ПАНТЕР УХАПШЕН У ХРВАТСКОЈ: Пљачкали од Дубаија до Монака, а пред полицијом се правдао овако (ФОТО)

07.09.2021. 17:40
Пише:
Србија Данас/Курир
Hrvatska policija
Хрватска полиција / Извор: Профимедиа

Ужичанин Саша Зечевић (41) ухапшен је када је са супругом, иначе докторком и малолетним дететом кренуо на летовање у Хрватску. На саслушању тврдио да је грађевински радник

Саша Зечевић (41) из Ужица ухапшен је када је са супругом и малолетним дететом покушао да оде у Хрватску на летовање, пошто је на граничном прелазу утврђено да је за њим расписана Интерполова потерница због сумње да је као члан Пинк пантера учествовао у пљачки у Немачкој.

Специјалне цене европских градова само у Travellandu! Аутобусом за 79€, авионом за 279€

Специјалне цене европских градова само у Travellandu! Аутобусом за 79€, авионом за 279€

КОД БАЧКЕ ПАЛАНКЕ 14 МОМАКА СА ПАЛИЦАМА ПРЕТУКЛИ ДЕЧАКА: Нанели му тешке телесне повреде, камера снимила насилнике (ВИДЕО)

КОД БАЧКЕ ПАЛАНКЕ 14 МОМАКА СА ПАЛИЦАМА ПРЕТУКЛИ ДЕЧАКА: Нанели му тешке телесне повреде, камера снимила насилнике (ВИДЕО)

МАНИЈАК СА ЧУКАРИЦЕ КОЈИ ЈЕ ЗЛОСТАВЉАО ДЕВОЈКУ ИЗНЕО СРАМНУ ОДБРАНУ: Већ је робијао због силовања

МАНИЈАК СА ЧУКАРИЦЕ КОЈИ ЈЕ ЗЛОСТАВЉАО ДЕВОЈКУ ИЗНЕО СРАМНУ ОДБРАНУ: Већ је робијао због силовања

Зечевић се, према незваничним информацијама сумњичи да је пре 15 година, 2006. у баварском граду Кемптен око 11 сати ујутру ушао у златару "Мулер" са једним саучесником. Уперили су пиштоље у продавца, чекићем разбили стаклене излоге и у торбе потрпали сатове вредне око 200.000 евра.

Пљачкали широм Немачке Немачки истражитељи, две године после пљачке сатова у Хамбургу, Зечевића и његовог саучесника наводно су осумњичи да су у кратком периоду извели још неколико разбојништава широм земље. Како се сумњало, мењали су градове и изнајмљене станове, да полицији заварали траг, али од разбојништава по истом рецепту, нису одустајали. Међутим, Ужичанин ће наводно Немачкој бити изручен само за пљачку од пре 15 година.

- Саша Зечевић ухапшен је на граничном прелазу Вињани Горњи код Имотског, након што је на гранични прелаз из Босне и Херцеговине дошао у суботу нешто иза 16 сати у аутомобилу марке "сузуки" београдских регистарских ознака. С њим су у возилу били његова супруга, иначе докторка и малолетно дете, а стигли су у Хрватску како би летовали у Рогозници - пренела је Слободна Далмација.

Pink Panter
Пинк Пантер / Извор: Фото: ПОЛИЗЕИ DEUTSCHLAND

Како наводе, чим је Зечевић предао документа граничној полицији, на екрану је искочило обавештење да је за њим расписана потерница и он је одмах ухапшен а потом спроведен у суд, који му је одредио екстрадициони притвор.

Пинк пантери Пљачке од Дубаија до Монака Међународну криминалну организацију коју су у Интерполу назвали Пинк пантери након пљачке дијаманта вредног 657.000 долара, који је био скривен у креми за лице, истражитељи широм света сумњиче за десетине најспектакуларнијих пљачки љуксузних јувелирница. Верује се да је највећи број њених припадника из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Најпознатије пљачке, извели су у Дубајиу, Швајцарској, Јапану, Француској, Шпанији и Монаку, а сумња се да укупан плен ове банде разбојника прелази износ од 500 милиона долара.

- Пред судом је негирао своју умешаност у пљачку од пре 15 година у Баварској, тврдећи да је задњи пут у Немачкој био пре десетак година, као грађевинац и да је знао да га власти те државе траже, па се због тога никада више тамо није враћао. Прво је одбијао да пристане на изручење Немачкој, међутим, пошто је чуо аргументе судије пристао је на то да по скраћеном поступку буде предат немачком Интерполу - преноси Слободна Далмација и наводи да се Зечевићево изручење очекује у наредних десетак дана.

Pink Panter
Пинк Пантер / Извор: Фото: ПОЛИЗЕИ DEUTSCHLAND

Српском Пинк Пантеру, у Немачкој прети казна до 15 година затвора. Иначе, Саша Зечевић је наводно хапшен и у Србији 2016., због сумње да је учествовао и у пљачки радње "Хансен" у Хамбургу 2014. Како се сумњало, он је тада са саучесником Милошем Ј., такође из Ужица, глумећи купца, данима обилазио скупоцену радњу и распитивао се за сатове марке "Патек Пхилип". Наводно, добро су осмотрили где стоје најскупљи комади, какво је обезбеђење и где су камере. У време највеће градске гужве у Хамбургу, 20. октобра 2014., како се сумња, упали су у златару, извукли пиштоље и уз претњу да ће убити раднике, из стаклених витрина покупили 40-ак скупоцених сатова и пред бројним пролазницима, који су их чак и фотографисали, побегли кроз градску гужву на скутеру.

Немачка полиција, брзо после спектакуларне пљачке, пронашла је скутер, одећу коју су носили као и оружје за које је утврђено да није било напуњено, али су пљачкаши успели да умакну.