Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПЛАЧЕ, ЉУТИ СЕ, ВИЧЕ...ТУЖИЛАЦ САТЕРАО ЏОНИЋА У ЋОШАК ПИТАЊИМА: Његова реакција када су му поменули породицу Ђокић је ЈЕЗИВА

04.11.2021. 21:06
Пише:
Србија Данас/Блиц
Goran Džonić i porodica Đokić
Горан Џонић и породица Ђокић / Извор: Фото: Facebook/Goran Џонић/СД/Илустрација

Горан Џонић који је осумњичен да је брутално убио своје рођаке, Горана, Гордану и Лидију Ђокић из Алексинца, саслушан је вечерас у Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Горан се поново изјашњавао о свим ранијим наводима и изнео је неке нове моменте попут тог да није пуцано из његовог пиштоља, рекао је Филип Домазет, адвокат браће Џонић.

Он је истакао да је Џонић остао при исказу да су браћа Јојке извршила злочин, како је и раније испричао, али сада тврди да из његовог пиштоља није пуцано.

ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ доносе револуцију - Не само у аутомобилској индустрији

ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ доносе револуцију - Не само у аутомобилској индустрији

ПОСЛЕ ОВОГА ВИШЕ НЕМА СУМЊЕ КО ЈЕ УБИЦА? Сведоци срушили Џонићеву одбрану! Осумњичени за убиство породице Ђокић на НОВОМ САСЛУШАЊУ

ПОСЛЕ ОВОГА ВИШЕ НЕМА СУМЊЕ КО ЈЕ УБИЦА? Сведоци срушили Џонићеву одбрану! Осумњичени за убиство породице Ђокић на НОВОМ САСЛУШАЊУ

КАКО ЈЕ ДЕО ГРОБАРА ПОСТАО ИСПОСТАВА КАВАЧКОГ КЛАНА? Беливук: Знам ко је убио мог Салета (ВИДЕО)

КАКО ЈЕ ДЕО ГРОБАРА ПОСТАО ИСПОСТАВА КАВАЧКОГ КЛАНА? Беливук: Знам ко је убио мог Салета (ВИДЕО)

Андрија и Младен Магделинић, који заступају породици А.М. и К.М, познатију као браћа Јојке, рекли су нако саслушања да је Џонић изнео велики број новим детаља у свом исказу који се разлику од ранијих и да се на данашњем саслушању, које је трајало четири сата, понашао чудно, а на моменте и нерационално - викао је, плакао, а у појединим моментима и осмехивао.

- Не само што је био контрадикторан, него што је и у сваком тренутку када га тружилац и одбрана сатерају у ћошак питањима, он почињао или да се дере или плаче, односно да се понаша на један чудан начин. На све начине покушавао је да се извуче из клопке у коју сам упада. Очигледно је да је немогуће овакав злочин прикрити - рекао је Младен Магделинић.

Он је додао да Џонић и даље тврди да он није извршио злочин.

- Ја сам имао прилику да прочитам његов ранији исказ и тврдим да има толико нелогичност и нејасноћа, као и различитости, да би ми требало доста времена да то све побројим. То захтева једну дубоку анализу, али је чињеница да се његовим исказу не може веровати, како данашњем, тако ни претходном - рекао је он.

На питање како оцењује што Џонић стално мења исказе, Младен Магделинић је рекао да је овакав монструозни злочин тешко прикрити.

- Он то покушава али то је немогуће труди се на разноразне начине од неких нелогичних објашњења па све до промене у понашању, од тога да му треба одмор, вода, плаче, љути се, виче... Дакле промене понашања које су само последице немогућности да да логичне одговоре - рекао је Магделинић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Да ли је Џонић мењао своју одбрану у односу на синове, он је рекао да није и да синови уопште нису били тема на данашњем саслушању. Упитан да ли је Џонић показао емпатију из сажаљења према породици Ђокић, он је рекао да се у пар наврата током давања исказа, чак и насмејао.

- То су две његове реакције на нека питања управо везана за смрт његових рођака. У његовој одбрани ништа није логично - рекао је адвокат.

Подсетимо, Горан Џонић приведен је нешто пре 16 сати на саслушање у Више јавно тужилаштво у Нишу. Џонић је приведен на ново саслушање након што су саслушани сви важни сведоци у овом случају, као и они који су потврдили алибије Џонићевим синовима Стефану и Милану, као и браћи М. К. и А. К. које је на првом саслушању он означио као извршиоце злочина.

У склопу истраге монструозног убиства Горана Ђокића (57), Гордане (56) и Лидије Ђокић (26), пред Вишим тужилаштвом у Нишу данас је саслушан риболовац, који је дан након злочина био на пецању са Гораном Џонићем.

Он је посведочио да су ишли у риболов недалеко од Дудиних бара где десило страшно убиство и где су нађена угљенисана тела Ђокића.

Риболовац је рекао да се Џонић понашао нормално и да није показивао никакво узнемирење.

Данас су исказе дали и риболовац који је дан након убиства пецао са Џонићем, металостругар који је први правио део за који се испоставило да је пригушивач и младић који га је 26.9. довезао из Тешице.

Како се сазнаје, металостругар је рекао да му је Џонић тражои да му направио део од метала и даније знао шта је правио.

Младић из села посведочио је да је Џонића довезао из Тешице до Моравца јер му је мотор наводно био код мајстора. То је касније провером утврђено да је нетачно, па се сумња да је тога дана довезао двоточкаша да сакрије на месту где ће увече запалити "пасат".

Рођак коме је Џонић после убиства вратио дуг од 8.000 евра, није сведочио. Он је био позван, али се није појавио јер постоји могућост да је у иностранству где живи.

БОНУС ВИДЕО

Осумњичени за убиство на сахрани породице Ђокић