Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПОЧЕО САМ ДА ГА ДРМУСАМ, ШАМАРАМ, ВЕЋ ЈЕ БИО МРТАВ" Милан осумњичен за брутално убиство брата описао КОБНУ ноћ

26.11.2022. 14:34
Пише:
Србија Данас/Нишке вести
Saša Grujić
Саша Грујић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Нишлија Милан Грујић (45) из Ниша који је ухапшен због сумње да је у ноћи 5. и 6. маја ове године крвнички претукао па удавио свог старијег брата Сашу Грујића (52) у њиховој породичној кући у Пожаревачкој улици у Нишу, на данашњем главном претресу у Вишем суду у Нишу негирао је да је починио тај злочин.

Грујић је истакао да је његов брат преминуо природном смрћу и то након што је током дана био веома узнемирен, због чега је попио више таблета бенседина, а увече је пао у ходнику.

- Око девет увече смо легли на кревете у дневној соби како би гледали филм, али се Саша много врпољио у свом кревету, због чега сам одустао од филма и отишао у своју собу, однео ћебе и јорган и легао да спавам. Двадесетак минута након тога чуо сам да је нешто пало, изашао сам из собе и у ходнику видео брата како лежи на плочицама у ходнику. Ухватио сам га рукама испод мишица и однео до кревета. Био је блед, није ништа говорио, али су му очи биле отворене - рекао је Милан у својој одбрани.

Он је казао да је тада позвао Хитну помоћ и тражио помоћ, али да су га из Хитне само питали шта се догодило и одбили да дођу, не питајући за адресу са које је звао.

МИЛАН УДАВИО САШУ У НИШУ, А ОН ЈЕ БИО У КУЋИ КОБНЕ НОЋИ! Пријатељ браће Грујић открио детаље: Сумњива ми је била масница испод ока

МИЛАН УДАВИО САШУ У НИШУ, А ОН ЈЕ БИО У КУЋИ КОБНЕ НОЋИ! Пријатељ браће Грујић открио детаље: Сумњива ми је била масница испод ока

"ЗНАЛИ СМО ДА СУ БОЛЕСНИ" Комшиница открила МОГУЋИ МОТИВ убиства у Нишу? Целу породицу повезивала ЈЕДНА СТВАР

"ЗНАЛИ СМО ДА СУ БОЛЕСНИ" Комшиница открила МОГУЋИ МОТИВ убиства у Нишу? Целу породицу повезивала ЈЕДНА СТВАР

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У НИШУ: Брата окупао и спремио ЗА САХРАНУ, један детаљ открио све ужасе

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У НИШУ: Брата окупао и спремио ЗА САХРАНУ, један детаљ открио све ужасе

- Када сам око 3,30 часова устао да погледам како је Саша затекао сам га са затвореним очима, није дисао, био је блед, а испод очију је помодрео. Уплашио сам се, почео сам да га дрмусам, да га шамарам, пробао сам да му дам вештачко дисање, масирао сам му срце, али већ је био мртав. Уплашио сам се и позвао комшију који је у току поподнева био код нас. Брата сам одмах пресвукао, јер сам се сетио како нам је мртвозорник рекао када нам је мајка умрла да је што пре пресвучемо, да се не би охладила па да морамо да јој ломимо руке. Братовљеве ствари сам бацио у канту за ђубре испред куће, јер су биле мокре, он се умокрио док је лежао на кревету. Нисам имао намеру да ништа прикријем - казао је Милан.

На питање судије и заменика Вишег јавног тужиоца, због чега није одмах позвао Хитну помоћ него комшију, Грујић је рекао да се успаничио и да није знао шта да ради.

- Када сам позвао Хитну помоћ и рекао им да ми је брат преминуо, они су ми казали да морам да зовем мртвозорника. То сам и урадио. Мртвозорник је дошао, а онда и полиција која ме је одвела у СУП и тамо саслушала. Након тога сам кренуо да припрема сахрану брату, отишао сам до радње за продају погребне опреме, али пошто су ми тражили потврду о смрти отишао сам до Завода за судску медицину да узмем ту потврду. Тамо ме је полиција ухапсила, тако да не знам ко ми и је брата сахранио - рекао је Милан.

Он је казао да се са братом последњих година добро слагао, мада су повремено имали несугласице.

- До 2016. године, до када нам је мајка била жива било је свачега, нећу да кријем и да лажем, али након тога се нисмо свађали. Купили смо намештај за кућу, фрижидер, замрзивач. Ја сам бринуо о кући, о рачунима, а њега сам слао у продавницу у набавку зато што му је то докторка препоручила. Имао је проблема са плућима па је докторка рекла да мора што више да шета, да би мање пушио. Након изласка из душевне болнице имао је терапију, требало је да пије три пута дневно беснседин, али је пио и више. Дозвољавао сам му, јер је то тражио, био је узнемирен, сматрао сам да може да пије јер му је докторка преписала тај лек - изјавио је Милан.

Он није могао да одговори на питање суда откуд његовом, сада покојном брату повреде по телу, поред оних на врату, које су откривене приликом обдукције. За повреде на врату, рекао је да су можда настале док је брата дрмусао и покушавао да му да вештачко дисање.

Комија Грујића, Срђан Велимировић, казао је на суду да је поподне провео у њиховој кући, дружећи се са њима и пијући пиво, али да ништа није указивало на трагедију.

- Причао сам и седео са Миланом, док је Саша углавном лежао на кревету. Видело се да му није добро. Нерадо је отишао у продавницу када га је Милан послао по пиво. Све је деловало нормално до 21 сат док сам ја био са њима, а шта се после догодило не знам. Милан ми је телефонирао у пола четири ујутро и рекао да му је брат умро. Наплакивао је и позвао ме да дођем код њега. Саша је био положен у кревет, видео сам да има плаву масницу на оку. Шта се тамо догодило заиста не знам. Милан ми је причао да му је давао вештачко дисање и масирао срце али да није успео да му помогне, те да је звао Хитну помоћ али да нису дошли. Седели смо можда сат времена, Милан је чим је свануло звао погребно предузеће, али сам му казао да прво мора да обавести мртвозорника. Ја сам поседео са њим око сат и по, па сам отишао кући, а ујутру око седам отишао сам до цркве да купим свећу - рекао је Велимировић.

Он је казао да су браћа, након смрти родитеља живела сама и издржавала се од породичних пензија. Велимировић је рекао да је раније виђао да Милан повремено шамара Сашу, незадовољан што овај није одржавао личну хигијену.

Према оптужници коју је подигло Више јавно тужилаштво у Нишу злочин се одиграо у току ноћи између 5. и 6.маја 2022. године, у временском периоду од 21 до 3.30 часова у породичној кући у којој су браћа живела сама.

Милан је оптужен да је убиство починио у стању "битно смањене урачунљивости".

- Брата Сашу Грујића је најпре песницом снажно ударио у пределу десног ока, да би га затим, када је пао на под, шутирао ногама на којима је имао обућу са тврдим ђоном у пределу главе, лица и бутина а потом га рукама снажно стезао у пределу врата, наневши му збирно тешке телесне повреде. Услед угушења насталог као последица стезања рукама у пределу врата, оштећени сада покојни Саша Грујић је на лицу места преминуо, да би потом тело покојног подигао и оставио да лежи на кревету, а затим га пресвукао, и гардеробу коју је покојни претходно носио на себи бацио у канту за смеће у дворишту породичне куће, након чега је позвао Завод за хитну медицинску помоћ и пријавио природну смрт свог брата - наводи се у оптужници ВЈТ Ниш.

Обдукцијом је утврђено да је Саша задобио вишеструке повреде главе врата и лица, од крвних подлива и огуљотина, па до прелома рога гркљанске хрскавице.

Милан Грујић је оптужен да је учинио кривично дело убиство из чл. 113 Кривичног законика.