Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВО БОГАТСТВО ЈЕ ЗАПЛЕЊЕНО ШАРИЋЕВОМ КЛАНУ: Одузети станови, гараже, зграда, запечаћени сефови...

19.04.2022. 20:05
Пише:
Србија Данас/Блиц
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Међу привремено одузетим возилима је 17 аутомобила од којих су пет "блинде" и три мотора

Дарку Шарићу и члановима организоване криминалне групе, али и лицима која су повезана са њима, по налогу Тужилаштва за органозовани криминал одузима се и блокира имовина. У само једном дану привремено је заплењено 20 возила, блокирано најмање десет сефова, замрзнути динарски и девизни рачуни, запечаћени станови и читаве зграде.

Међу привремено одузетим возилима је 17 аутомобила од којих су пет "блинде" и три мотора. Шарићевом адвокату који брани и Вељу Невољу, Дејану Лазаревићу запечаћени су сефови и блокирани динарски и девизни рачуни. Лазаревићу су заплењена и два стана у Београду.

ОВО ЈЕ НОВА КОАЛИЦИЈА? Предвидели су све на дан избора, а ево како виде нови састав Владе

ОВО ЈЕ НОВА КОАЛИЦИЈА? Предвидели су све на дан избора, а ево како виде нови састав Владе

ЗДРАВКО УДАРАО У ГЛАВУ БРАНИСЛАВА, ПА ТЕЛО ЗАПАЛИО У ШУМИ: Стравичан злочин потресао Швајцарску - Србину потврђена пресуда

ЗДРАВКО УДАРАО У ГЛАВУ БРАНИСЛАВА, ПА ТЕЛО ЗАПАЛИО У ШУМИ: Стравичан злочин потресао Швајцарску - Србину потврђена пресуда

ДЕЧАК ЈЕ БИО ВИДНО ИСТРАУМИРАН: Испливали први детаљи несреће у Земуну - ево у каквом је стању повређени дечак

ДЕЧАК ЈЕ БИО ВИДНО ИСТРАУМИРАН: Испливали први детаљи несреће у Земуну - ево у каквом је стању повређени дечак

Тужилаштво за организовани криминал – ТОК, осим што је поднело захтев за спровођење финансијске истраге против ухапшеног Дарка Шарића, чланова који се сумњиче да су део организоване криминалне групе и са њима повезаним лицима – проширује истрагу. Према нашим сазнањима тренутно се истражује покретна и непокретна имовина, сефови и рачуни Шарића и њему блиских људи у иностранству. Тужилаштво ће уколико се утврди имовина одмах тражити блокаду имовине путем међународне правне помоћи то јест, замолнице.

Листа имовине Шарића и лица која су у сродству са њим исписана је на неколико страна. У позамашном богатству од којег је део раније блокиран одлуком Вишег суда, сада су додатно привремено одузети аутомобили, мотори, станови, зграде, гараже и сефови. Како се сазнаје, Шарићу су сада блокирана још два нова сефа.

Судећи по имовини Шарићи су куповали станове у истим деловима града па чак и улицама. Наташи Шарић – прва супруга с којом има једно дете, привремено су заплењена три стана од којих су два у београдским улицама Антифашистичких бораца и Булевару Арсенија Чарнојевића. У истим улицама, број до броја, су станови рођеног брата ухапшеног Дарка Шарића, Душка Шарића. Супрузи Душка Шарића заплењен је стан у Чајетини.

Садашњој невенчаној супрузи Дарка Шарића, Лани Поповић, са којом је у вези из времена и пре предаје 2014. године, заплењени су станови у Београду и то Булевару уметности, у Шилеровој улици део зграде, а у Шапцу цела зграда.

У имовини која се води на трећа лица је и породична стамбена зграда у Краља Александра, стан и Булевару Арсенија Чарнојевића и гараже.

Лазаревић остао без два стана и три гараже

Адвокат – који заступа и Дарка Шарића али и Вељка Беливука званог Веља Невоља и његову десну руку Марка Миљковића званог Маре Месар – Дејан Лазаревић, ухапшен је први дан акције готово у исто време када и како се сумња његов шеф, Шарић. Лазаревић није био само адвокат већ је и добар пријатељ са Дарком Шарићем али и његовим телохранитељем Данилом Одовићем. Адвокат живи надомак Шарића у параленој улици елитног београдског насеља Дедиње. Лазаревић који је и од раније називан у медијима “ђавољи адвокат” сумњичи се да је непосредно или преко криптованих телефона договарао постављање експлозивне направе под аутомобил, намештао лажна сведочења како би се дискредитовао Небојша Јоксовић који је сведок сарадник у случају Шарића. Осумњичен је да је преко полицајца Душка Мирковића прибављао поверљиве податке о оперативним обрадама Шарићеве криминалне групе, а за информације га је новчано награђивао. Практично за адвоката Лазаревића сумња се да је директно био укључен у послове клана. Адвокату Лазаревићу пронађени су сефови, динарски и девизни рачуни који су блокирани, а привремено су ми заплењена и два стана у Београду и три гараже.

Одовићу запечаћен сеф

Сеф је запечаћен и Данилу Одовићу, некадашњем полицајцу, родом из Пљеваља који је један од најближих људи Дарка Шарића. Одовић је био непрестано уз Шарића и грубо речено био му је телохранитељ. Бринуо се и о безбедности целе породице Шарић. Одовић (46) је иначе годинама био директор фирме за обезбеђење која се ‘приписује’ Шарићу, а његово име помињано је и на појединим суђењима Шарићевим блиским сарадницима у вези са прањем новца. Приватна фирма “Тотал секјурити систем” (TSS) је, према званичној евиденцији, основана 2005. године, а оснивач је био Марко Шарић, такође Пљевљак. Фирма се налазила у Београду, у Булевару Арсенија Чарнојевића, у стану за који су постојали подаци да припада рођеном брату Дарка Шарића, Душку.
Како се сумња у криминалној организованој групи Дарка Шарића је и Душко Мирковић, инспектор за сузбијање организованог криминала УКП. Мирковићу је заплењено 12 ари земљишта у Врднику. Члану групе Бојану Станојевићу, приврменео је заплењено земљиште са две куће у Крушевцу. Александар Бошковић који је био у бексту и ухапшен је накнадно, у суботу, заплењени су станови и то у Београду, Ваљеву и Чајетини.

У четвртак 14. априла ухапшен је Дарко Шарић у вили на Дедињу у којој је био са невенчаном супругом Леном. Истог дана приведено је још пет чланова групе у којој је адвокат Лазаревић, Урош Мишић који је променио презиме у Радовановић, Данило Одовић. Хапшења су настављен и током викенда. Према незваничним наводима тридесетак лица је на списку за хапшење.