Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЛИЦИЈА ЧУВА КУЋУ ТЕРОРИСТЕ ИЗ МЛАДЕНОВЦА! Постоји опасност од КРВНЕ ОСВЕТЕ, мештани бесни: "Нама овде више нема живота"

08.05.2023. 22:19
Пише:
Србија Данас/Курир
Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Фото: Србија Данас/МУП

Села Дубона и Мало Орашје код Младеновца и Смедерева у четвртак увече су завијени у црно након масакра који је починио помахнитали У. Б. када је из аутомата убио њих осам тинејџера, дан након сахрана села су пуста и осети се нека велика туга.

Мештани и даље у неверици полако и тешким гласом описују и препричавају како је дошло до покоља који им је однео тако младе људе који су тек почели да живе. Такође, многима и је и даље непознато зашто је уопште дошло до крвавог пира У. Б. који је донекле деловао, према њиховој причи, као деликвент, али никако особа која се спремна да узме оружје и побије толико људи без речи.

- Наме овде више нема живота! Тешко је све ово што нам се десило. Породице се никада неће помирити са чињеницом да су остали без деце, њих више нико не може да им врати - каже један од мештана Дубоне и додаје да се боје да не дође до крвне освете.

“НИЈЕ ПОКАЗАО НИКАКВО КАЈАЊЕ” Једно питање мучи мештане села у којима се догодио масакр - да ли ће ово заувек остати мистерија?!

“НИЈЕ ПОКАЗАО НИКАКВО КАЈАЊЕ” Једно питање мучи мештане села у којима се догодио масакр - да ли ће ово заувек остати мистерија?!

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ КРВОПРОЛИЋА У МЛАДЕНОВЦУ: Урош избацио трудницу из таксија па тражио да га вози у Уб - ево зашто!

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ КРВОПРОЛИЋА У МЛАДЕНОВЦУ: Урош избацио трудницу из таксија па тражио да га вози у Уб - ево зашто!

МАСОВНИ УБИЦА НЕ МОЖЕ НА ДОЖИВОТНУ: Овај фактор ће спасити монструма из Младеновца од најстроже казне?

МАСОВНИ УБИЦА НЕ МОЖЕ НА ДОЖИВОТНУ: Овај фактор ће спасити монструма из Младеновца од најстроже казне?

Припадници МУП Србије до почетка патролира и даље по селима, а такође, чувају и породичну кућу убице која је у Доњој Дубони. Породице убијених и јуче су изашли на локална гробља и задржали све до 12 сати у великом броју.

Насилан - од малена с пиштољем

Осумњичени, како наводе мештани Дубоне, често је правио проблеме, а знају га и по тучама.

- Пре неколико година је тукао старијег мештанина од 70 година. Дека тада није хтео да га пријављује, али је имао масницу на лицу. Не сећам се због чега га је тукао. И пре годину и по дана потукао се с младићем из села - кажу они и додају да је У. Б. знао да дивља мотором по селу и да плаши људе да ће да их прегази.

- Он је са 10 година везивао псе и убијао их из пиштоља. Тада су сви знали то, а нико није реаговао, није то дечја игра, видело се да није нормалан - каже мештанин Дубоне.

Отишла да једе, када се вратила затекла хорор

Троје младих који су убијени у селу Дубона, како кажу житељи, нису често долазили у школско двориште, у ком су настардали.

- Једна девојчица је успела да се спаси тако што је отишла кући да једе, дете било гладно. Кад се вратила затекла је хорор и крв на све стране.

Полиција чува кућу - људи су тужни и бесни

Припадници МУП и даље се налазе у селима Мало Орашје и Дубона. Патроле са по неколико полицајаца чувају и породичну кућу осумњиченог У. Б.

- Људи су овде превише бесни и тужни. Многи су изгубили све, и за њих је време стало, нема више за њих речи утехе. Срце из груди се чупа, а дан након масакра, на Ђурђевдан његова породица слави славу - каже житељ Дубоне:

- Дошли су по славски колач, што им није пресео кад образа немају. Син им је затро толико кућа. Неки људи су били спремни горе да иду да их бију кад се то прочуло, али их чува полиција.

Бака повређене: Моје дете је у коми

Бака девојчице (17) која је тешко повређена у крвавом пиру каже за Курир да је она у веома лошем стању.

- Дете моје је у тешком стању, погођена је у главу изнад ока и у стомак. Налази су у болници у Београду и у коми је. Молим се да преживи - каже бака и додаје да је њен дечко Н. С. од задобијених повреда преминуо.

- Дошла је са другарицом у Дубону из Орашја где живи, како би се дружиле. Била је код школе где је монструм починио злочин, али је он пре тога отишла до споменика где јој је дечко Н. С. био с друштвом. Језиво је све што је преживела, њена другарица је погођена у стомак, а једној су ампутирали руку како би јој спасили живот - каже бака.

Подсетимо, помахнитали У. Б. кобног дана, тачније у четвртак увече, отишао је из своје куће, која се налази у селу где Шепшин до места Мало Орашје како би починио масакр наводно јер су у том селу причали лоше о његовој породици, када никог није затекао у центру села у повратку код споменика изрешетао тинејџере који су славили ђурђевдански уранак од којих је пет умрло услед задобијених повреда,а седморо их је рањено.

- Након покоља у Малом Орашју где је изашао пред њих са калашњиковим и обратио им се речима "све ћу да вас побијем", изрешетао их, а затим се упутио ка селу Дубона где се зауставио код школе и почео да пуца у седморо деце који су седели на клупи у дворишту. Ту је зверски убио брата и сестру, и њиховог пријатеља који је требало да се жени на јесен - подсећа извор и додаје након тога У. б. је побегао али се у међувремену заглавио на земљаном путу који води до села Шепшин.

Ходао је пешке, а онда пронашао кућу у чију гаражу је дошао сео у кола и побегао ка Малом Пожаравцу. Када је дошао у Мали пожаревац пресрео је таксисту који је возио трудницу, а онда се упутио у село поред Крагујевца где се крио цело ноћ у кокошњицу свог ујака. На салушању у полицији рекао је да је починио масакр како би заплашио село, као и да није познавао своје жртве.

Све вести о масакру код Младеновца можете прочитати ОВДЕ.