Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Отац убио нерођено дете, кум кренуо на кума, мужеви касапе жене: Како се зла коб увука у село ужаса и језе код Чачка

06.09.2021. 08:04
Пише:
Србија Данас/Курир
Forenzika
Форензика / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Обе приче су језиве, а жртве су жене које су годинама трпеле стравично насиље које је кулминирало у јуну и крајем августа ове године.

Стравична вест да је Горан В. (30) из села Заблаће код Чачка пијан брутално претукао супругу Н.В. летвом, откинуо јој уво и бацио је голу поред контејнера, шокирала је прошле недеље Србију и регион. Међутим, овај догађај открио је и друге мрачне тајне две породице из једне улице у Заблаћу, удаљене свега стотинак метара једне од друге!

Вукотић планирао ЛИКВИДАЦИЈУ Веље Невоље па НЕСТАО: Вође озлоглашених кланова у бекству, док њихови људи завршавају ИЗА РЕШЕТАКА

Вукотић планирао ЛИКВИДАЦИЈУ Веље Невоље па НЕСТАО: Вође озлоглашених кланова у бекству, док њихови људи завршавају ИЗА РЕШЕТАКА

ПОГИНУО МОТОЦИКЛИСТА КОД ТРСТЕНИКА: Младић ударио у камион, страдао на лицу места

ПОГИНУО МОТОЦИКЛИСТА КОД ТРСТЕНИКА: Младић ударио у камион, страдао на лицу места

КРЕНУЛИ НА СВАДБУ, ПА СЕ СУДАРИЛИ: Две особе пребачене у КЦ Војводине, истрага у току

КРЕНУЛИ НА СВАДБУ, ПА СЕ СУДАРИЛИ: Две особе пребачене у КЦ Војводине, истрага у току

Обе приче су језиве, а жртве су жене које су годинама трпеле стравично насиље које је кулминирало у јуну и крајем августа ове године. Главни актери су мушкарци, иначе прве комшије, алкохоличари и насилници који су судским пресудама имали забране приласка супругама и деци.

Јавна тајна

Медији су открили на лицу места да се у овој улици догодило неколико стравичних злочина и крвничких пребијања жена, да је један отац убио нерођено дете, кум заклао кума, син усмртио оца, зет избо таста... У језивим исповестима жена жртава и њхових породица, сазнали смо да су оне деценијама трпеле страшно насиље... Мештани овог иначе, мирног села у близини Чачка кажу да се претпостављало шта преживљавају жене из тих породица јер су мужеви осуђивани, али да се о томе није много јавно говорило.

- Невероватно је да се толико лоших и језивих ствари десило у само две куће. Све је изашло на видело у размаку од два месеца. Најпре се догодио масакр 18. јуна ове године, када је Радоје К. ножем избо трудну жену Данијелу, нанео јој тешке повреде по стомаку, врату и рукама јер је сумњао да дете није његово. Она је изгубила бебу и једва је преживела. Радоје се обесио дан касније. Он је имао забрану приласка Данијели због породичног насиља. Са њом иначе има четворо малолетне деце - кажу саговорници.

policija
полиција / Извор: Профимедиа/илустрација

Данијела К. је у у јучерашњој исповести за Курир испричала какве је све страхоте прошла, како јој је супруг зарио нож у стомак и убио бебу у трећем месецу трудноће јер је сумњао да је његова и да је преживела захваљујићи сину (11) који је спречио поманхиталог оца да јој зада последњи и смртоносни ударац ножем у главу.

Зли свекар

Два месеца касније, крајем августа, после хапшења Горана В. који живи у истој улици, због бруталног пребијања супруге Н.В. новинари су открили тешку судбину жена у овој прородици и то само сто метара даље од масакран над трудницом! Горанова мајка Стоја испричала је да није само њен син Горан насилник.

- Муж ме је тукао 30 година, свекар је заклао кума. Свекар је чинио многа зла по селу, а њега је убио један од тројице синова. Млада сам се удала и запечатила себи живот ужасом у овој породици, генерацијски су нас тукли. Доживела сам и да ме рођени син бије. Рекао је у затвору да ће да се обеси. И треба да се обеси. Моја снаја година је трпела све ово? Живела сам са зверима - рекла је Стоја В. чији је син Горан пребио супругу са којом има четворо деце и бацио је поред контејнера.

Таста избо ножем

Ни то није крај насиљу Горана В.! Слађана, мајка Н.В. и Горанова ташта каже да је он и њих малтретирао:

- Мог супруга је ранио ножем у ногу, а потом га тукао летвом. Малтетирао ми је ћерку која је иначе завршила факултет, и направила страшну грешку. Једва је преживела брутално пребијање, а мораће да јој амутирају уво због крвника.

policija
полиција / Извор: Србија Данас

 

Радоје и Горан комшије

Тукли жене и дружили се

Иначе, Радоје и Горан су се као прве комшије дружили. Обојица су била насилна према женама и алкохоличари, изречена им је мера забране приласка породицама, са супругама које су тероирисали имали су по четворо деце.

- Заједничко за обе жртве је да су годинама трпеле страшно насиље. И то не само њих две него и жене из Горанови породице где је очигледно деценијско злостављање жена. Оне нису мужеве пријављивале за кршења забране приласка, ипак су дозвољавале да дођу како би видели децу. Све у страху да ће им наудити, али и да ће се помирити, да ће оно престати са насиљем као што увек и обећају да ће наставити заједнички живот. Рецимо, Данијела К. коју је трудну избо муж, рекла је да се виђала са комшиницом Н.В. такође жртвом мужа насилника, али да нису причале шта им мужеви раде. Нису имале снаге и храбрости да се једна другој повере - прича саговорник из истраге.

БРОЈКЕ

  • 26 сати у коми била Данијела К. коју је избо муж
  • 14 жена убијено у Србији у породичном насиљу у 2021.
  • 10 година затвора прети Горану В. за пребијање жене
  • 3 особе убијене у насиљима у две комшијске куће

Адвокати о одбрани насилника на суду

Пребио сам жену, такав је мој закон!

Чачански адвокат који је инсистирао на анонимности каже да се током праксе сусретао са сличним породичним злочинима, те да насилници често правдају себе и не виде ништа лоше у свом понашању.

- Заступао сам клијента из Ивањице који је на питање судије зашто је тукао жену, ноншалантно одговорио, "Судија, али ја сам био моју жену". Познат је и случај из Чачка када је одговор насилника судији на исто питање био "Такав је мој закон" - прича овај адвокат и додаје да често жртве одустану од гоњења насилника, као да их касније не пријављују из различитих разлога:

- Систем који чине полиција, тужилац и судија ваљано одраде посао, али ако жртва не пријави насилника да он не поштује меру забране приласка, све што је систем урадио пада у воду. Колико сам пратио из медија, ово је управо тај случај. Моја адвокатска пракса каже да је осећај потчињености и економске зависности од насилника највећи проблем.