Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЛИЦИЈА НЕ ИСКЉУЧУЈЕ НИЈЕДАН СЦЕНАРИО: Чека се Јованова (18) обдукција да разјасни да ли је убиство или несрећа

22.02.2021. 08:28
Пише:
Србија Данас/Блиц
Jovan Veselinović
Јован Веселиновић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Поуздано се зна да је Јован последњи пут виђен жив у Булевару Немањића што је удаљено само 10 минута хода од његове куће.

Млади Нишлија Јован Веселиновић 17. фебруара отишао је код пријатеља да играју видео игре. Ка кући је кренуо са два друга и другарицом, коју је испратио до куће. То је последњи пут да је виђен жив. Од тог тренутка до недеље ујутру трајала је четвородневна агонија за његове најближе која је окончана на најгори могући начин - његово тело пронађено је у недовршеној згради у Улици Бранка Крсмановића.

ЈОВАН (18) НИЈЕ БИО САМ У ТРЕНУТКУ НЕСРЕЋЕ? Поред његовог тела пронађене ДВЕ СТВАРИ, постоји много сумњивих околности

ЈОВАН (18) НИЈЕ БИО САМ У ТРЕНУТКУ НЕСРЕЋЕ? Поред његовог тела пронађене ДВЕ СТВАРИ, постоји много сумњивих околности

МАЈКА НАСТРАДАЛОГ ЈОВАНА (18) ИЗ НИША: "Још не знамо да ли је несрећан случај или убиство"

МАЈКА НАСТРАДАЛОГ ЈОВАНА (18) ИЗ НИША: "Још не знамо да ли је несрећан случај или убиство"

ТУЖАН КРАЈ ПОТРАГЕ ЗА ЈОВАНОМ У НИШУ: Породица потврдила тужне вести, пронађено тело несталог младића

ТУЖАН КРАЈ ПОТРАГЕ ЗА ЈОВАНОМ У НИШУ: Породица потврдила тужне вести, пронађено тело несталог младића

Према првим информацијама на телу настрадалог младића уочене су повреде од пада са висине. Претпоставља се да је пао са једног од балкона или прозора зграде која већ седам година стоји незавршена. Детаљи како је до тога дошло биће познати тек када се истрага буде завршила.

Мистерија локације мобилног телефона

Драма са трагичним крајем почиње оне вечери када се Јован нашао са друштвом да игра игрице. Тог 17. фебруара растао се са пријатељима око 23 сата код ТЦ "Зона 1". Након тога је позвао једног од друга, међутим он му није одговорио на позив.

Поуздано се зна да је Јован последњи пут виђен жив у Булевару Немањића што је удаљено само 10 минута хода од његове куће.

Али судећи по последњој локацији његовог мобилног телефона, он се тамо није ни упутио. Наиме, његов мобилни телефон је последњи пут лоциран у рејону Улице Бранка Крсмановића, где ће његово тело и бити пронађено четири дана касније. Најудаљеније тачке Улице Бранка Крсмановића, на раскрсници са Улицом Благоја Паровића, налазе се највише до око једног километра од места где је нестали младић последњи пут виђен, али у супротном смеру од Улице Бранка Миљковића у којој станује!

Телефон овог натпросечно интелегентног младића и члана МЕНСЕ, био је доступан до четири сата иза поноћи. Међутим, Јован после оног неодговореног позива упућеног другу није звао никог нити се било коме јављао. Након тога његов телефон је искључен. Ипак, Јованова мајка је око 8 сати наредног јутра добила поруку да је њен син поново доступан, али када га је позвала, тинејџер је поново био недоступан.

Тражили га пси трагачи, полиција, породица и пријатељи

Претходних дана реконструсана је рута куда би се Јован могао кретати на путу до куће, а станарима оближњих зграда на том путу упућен је апел да самостално прегледају снимке својих надзорних камера не би ли на њима приметили несталог тинејџера.

Јован, ученик Уметничке школе у Нишу, би се од ТЦ "Зона 1" обично враћао кући у смеру ка згради "Лепа Брена", а потом даље Улицом Бранка Миљковића. Некада би, ипак, ишао алтернативном рутом кроз паркић иза ТЦ "Зона 1". Затим би наставио преко малог моста у Ђердапској улици ка Улици Бранка Миљковића. Ипак, званичне потврде куда је Јован кренуо у среду увече претходне недеље немамо.

- Ми смо прошли претпостављену руту, од Булевара Немањића до његове куће са псом трагачем. Ништа нисмо могли да нађемо. Прошли смо више локација где би се они кретали са његовим другарима који су били врло ангажовани... Јуче смо прегледали сате и сате видео снимака и са аутобуске станице не би ли нашли неки видео запис, али нема никаквог трага. Свака информација чак и добронамерна није потврђена још ниједном. И та информација да је у Београду није 100 одсто потврђена тако да ми упућујемо апел да свакако обрате пажњу људи из Београда, из Миријева конкретно. Не шкоди, ко има добру вољу - рекла је Невена Крагић, модна дизајнерка и блиски пријатељ породице несталог младића другог дана потраге.

У потрази за Јованом коришћен је и пас трагач Ватрогасно спасилачке бригаде МУП-а из Ниша којим је обилажено шире подручје око Улице Бранка Крсмановића, како према Булевару Немањића, тако и према нишавском кеју који се налази близу те улице.

Нишлије су се убрзо организовали и притекли у помоћ па су Јованове слике подељене нишким таксистима, а облепљене су и широм града на стубовима уличне расвете, улазима у радње, угоститељске објекте...

"Био је лепо расположен"

Јелена Домазетовић, Јованова бака рекла је да ништа у понашању тинејџера није могло да укаже на овај догађај.

 Jelena Domazetović, baka nestalog Nišlije
Јелена Домазетовић, бака несталог Нишлије / Извор: Фото: Printscreen/PRVA

- Знам да је био лепо расположен, да нема никаквог конфликта, да се ништа није дешавало. Све је било баш онако сасвим нормално, ништа што би указивало на његов нестанак - рекла је Домазетовић.

Она је тада чак и апеловала на грађане да јаве полицији или породици уколико имају неке информације о Јовану.

- Ја молим све који сазнају нешто да се јаве, јер ово је заиста много, много тешко. То што не знамо где је, та непознаница, то чекање, то је страшно... - рекла је Јелена Домазетовић кроз сузе.

"Виђали" га у Миријеву

Убрзо су почеле да пристижу и прве дојаве, а полиција је проверавала сваки траг. Тако је једна дојава пружила трачак наде породици Веселиновић кој је гласила да је Јован виђен у београском насељу Миријево.

Ипак, испоставиће се да је траг био лажан, а Милица, тинејџерова мајка, тврдила је и да Јован није имао довољно новца код себе како би отпутовао негде даље као и да то не личи на њега.

Кобан пад са висине од 10 метара

Ипак, несрећне вести стигле су јуче ујутро око 9.30 сати. Испрва се само знало да је пронађено тело младића на градилишту у Улици Бранка Крсмановића где је Јованов телефон и последњи пут лоциран, а тек онда је стигла и потврда да је у питању тело тинејџера за којим се тргало претходна четири дана.

Према првим информацијама на телу настрадалог младића уочене су повреде од пада са висине. Према месту где је нађено тело претпоставља да је Јован могао да падне са најмање 10 метара висине, са једног од незавршених балкона или прозора зграде.

Поред тела несрећног младића пронађен је и мобилни телефон и новац који је имао код себе.

Према првим незваничним информацијама, за сада нису уочене друге повреде осим повреда од пада са висине. Тело је послато на обдукцију, а полиција за сада не искључује ни један други сценарио.

Ово је потврдила и мајка настрадалог младића.

- Полиција ми је саопштила да је наш Јован настрадао под неразјашњеним околностима. Још увек не знамо да ли је несрећан случај или убиство - рекла је Милица, младићева мајка.

Јованова мајка Милица Цветковић навела је и да је у току обдукција тела младића која ће, како је навела, дати одговоре.