Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЛИЦИЈА ПРОНАШЛА БРОЈНЕ ПРЕДМЕТЕ КОЈИМА СУ ЗВЕРСТВА ИЗВРШЕНА! Списак алата лоцираних у тајној соби Веље Невоље

15.05.2021. 21:42
Пише:
Србија Данас/Блиц
Ritopek
Ритопек / Извор: Фото: Профимедиа - ТВ Пинк printscreen - YT printscreen/Filip Гиндер

Упркос вишемесечном претраживању куће, ова просторија пронађена је тек када је један од припадника клана постао сведок сарадник

У тајној соби куће у Ритопеку у којој су припадници озлоглашеног клана Вељка Беливука званог Веља Невоља на најмонструозније начине мучили и убијали жртве, полиција је приликом првог уласка пронашла бројне предмете којима су зверства извршавана, међу њима и индустријску машину за млевење меса, алат, орман пун запакованог оружја, средства за уклањање трагова, гумене чизме и одећу коју су носили.

ДЕТАЉИ ХОРОРА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ "Тукли су ме крвнички по глави, брата сам затекла са смрсканом лобањом"

ДЕТАЉИ ХОРОРА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ "Тукли су ме крвнички по глави, брата сам затекла са смрсканом лобањом"

ОСУМЊИЧЕНИ ПУШКАМА УЗЕЛИ УГОВОРЕ И ПРИЗНАНИЦЕ: Хапшење у Кладову због изнуде

ОСУМЊИЧЕНИ ПУШКАМА УЗЕЛИ УГОВОРЕ И ПРИЗНАНИЦЕ: Хапшење у Кладову због изнуде

НАЈНОВИЈА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: У Београду "пао" дилер, у стану на Звездари затекнута лабораторија марихуане (ФОТО)

НАЈНОВИЈА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: У Београду "пао" дилер, у стану на Звездари затекнута лабораторија марихуане (ФОТО)

На снимку који је приказан јуче током гостовање председника Србије Александра Вучића на ТВ Прва види се први упад полиције у тајну просторију у кући страве у Ритопеку. Како се види на снимку у просторију се улази кроз зазидани пролаз у дну зида гараже.

Упркос вишемесечном претраживању куће, ова просторија пронађена је тек када је један од припадника клана постао сведок сарадник у случају против групе и полицији открио где се налази тајна соба и шта се у њој налази.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен

Рушењем тог дела зида полиција је ослободила пролаз до просторије у којој је пронађена машина за млевење меса, али и бројни други предмети.

- Пронађено је много доказа, ДНК трагова. Ти људи су клали, мучили, млели људе у великим индустријским мешалицама за млевење меса - навео је председник у синоћњој емисији приликом приказивања снимака.

- Један од кољача, месара, тај који је слао ћевапе Звицеру (Радоје Звицер, вођа кавачког клана). Кад их самељу, прекољу, онда им шаљу ћевапе. То нема везе с навијањем, већ са дрогом, политиком - навео је и додао да је то постала пракса касније, а да су у почетку самлевене остатке људи Бацали у Дунав, како би их рибе појеле и обрисале сваки траг.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Према ономе што се види на снимку, уз арсенал оружја који је у кући пронађен, из тајне просторије је изнет црни кофер у којем је био снајпер обмотан целофаном. Према ономе што је навео председник Вучић, снајпери и митраљез "Бровинг" са редеником панцирне муниције који могу да пробију блиндиране аутомобиле, нису се спремали за навијачке, нити дилерске обрачуне међу криминалцима, већ за неког од високих државних званичника.

На исти начин била је упакована још једна пушка.

Хируршке маске, рукавице, сунђери, ролне целофана, киселина и бројна хигијенска средства којима су покушавали да уклоне трагове крви жртава, пронађени су у орману, у којем је такође било и оружја, и на поду собе.

- Чак су и кречили те просторије мислећи да ће да сакрију ДНК - објаснио је Вучић.

У обичној белој кеси пронађени су пакети смесе екплозива.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Алат, који је затечен на поду просторије, а међу којима се на снимку виде чекић и лопата, такоће је кориштен као оружје за убиства или касније када су се "решавали" тела.

- Оштре предмете стављали су људима у анус, а секирама и чекићима цепали су им главе, ломили скочне зглобове - навео је Вучић.

Поред бројних других доказа, за које је председник пренео да је тужилац њима задовољан и да ће бити и више него довољни да немилосрдну криминалну групу пошаљу на дугогодишњу робију, а од којих сви нису изнети у јавност, у кући су пронађене и гумене чизме, које су, вероватно, носили приликом убистава и уклањања трагова, али и гумене панталоне.

Чланови клана ухапшени су 4. фебруара због сумње да су извршавали најтежа кривична дела отмице, убиства, трговине дрогом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен

Беливук и Миљковић терете се да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих дела скривајући се иза Партизанове навијачке групе "Принципи". Поред њих, ухапшено још двадесетак припадника групе, а Тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против укупно 22 особе.

Апелациони суд продужио је 29. априла притвор ухапшенима у трајању од три месеца због свих законских разлога - опасности од бекства, опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не би понове кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности.

Кућа страве у Ритопеку једна је од викендица у којима су убијали и од хапшења групе је под двадесетчетворочасовним надзором полиције, а трагови и докази се траже и даље. Према доказима који су досад пронађени, убиства најмање четири особе десила су се у њој.

Тајна соба у којој су се мучења и убиства догађала, пронађена је средином априла, на основу информација које је полицији, у замену за бољи статус и мању казну, дао један од припадника клана.