Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ДА САМ ЗНАО ДА ЈЕ ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ НЕ БИХ ЈЕ ТЕРАО ДА ИМАМО ОДНОСЕ" Гнусна одбрана таксисте (61) осумњиченог за силовање девојке (29)

22.11.2021. 09:22
Пише:
Србија Данас/Курир
Taksista Despotovac
Таксиста Деспотовац / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Тужилац није поверовао М. Р. (61) из околине Деспотовца, па му је после саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Јагодини одређен једномесечни притвор

Десило се, али није било силовања. Она се није бранила, нити је покушала да побегне из кола. Све време ми се смешила, па ме је то охрабрило да помислим да жели нешто више да има са мном.

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО! Овим редоследом је убица усмртио Ђокиће: Лидија покушала да побегне, ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО! Овим редоследом је убица усмртио Ђокиће: Лидија покушала да побегне, ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ

КРВАВА НОЋ У ЛЕСКОВЦУ: Здравствени радник (23) ИЗБОДЕН насред улице док се враћао са смене из ковид болнице

КРВАВА НОЋ У ЛЕСКОВЦУ: Здравствени радник (23) ИЗБОДЕН насред улице док се враћао са смене из ковид болнице

ИСПЛИВАЛО ШТА ЈЕ ЏОНИЋ СПАЛИО ЗАЈЕДНО СА ПОРОДИЦОМ ЂОКИЋ: Сваки детаљ бруталног убиства испланирао до танчина

ИСПЛИВАЛО ШТА ЈЕ ЏОНИЋ СПАЛИО ЗАЈЕДНО СА ПОРОДИЦОМ ЂОКИЋ: Сваки детаљ бруталног убиства испланирао до танчина

Овим срамним речима се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Јагодини, како се сазнаје, бранио М. Р. (61), таксиста из околине Деспотовца, осумњичен да је после прославе славе Ђурђиц повезао кући рођаку (29) и силовао је у свом аутомобилу.

Извор открива да тужилац није поверовао у његову одбрану, нарочито имајући у виду то што је жртва особа ометена у развоју, али и прошлост осумњиченог, који је у затвору провео седам година због истог кривичног дела.

- Њему је одређен притвор до 30 дана - каже извор.

Зна је од рођења

М. Р. је током саслушања шокирао и својом изјавом "да није знао да је његова жртва ометена у развоју", иако је то очигледно, пошто је девојка на нивоу детета у основној школи, а он је познаје од рођења, јер су рођаци.

- Да сам знао да је она особа ометена у развоју и са посебним потребама, на бих је терао да имамо односе. Знам да има говорну ману, али не и остало - невешто се правдао осумњичени. Извор каже да је његова одбрана "да му се девојка смешила на слави, што је он схватио ка знак за пристанак" - суманута.

- То што се можда и насмешила из пристојности на слави не значи ништа, а нарочито не значи да је пристала на обљубу - објашњава наш саговорник упознат са случајем.

Он додаје да нема сумње да је овде реч о смишљеном злочину, који је М. Р., иначе осуђивани силоватељ, планирао и извршио.

- Један сведок је испричао да је током славе, у кући жртвиног оца, приметио да М. Р. кришом по ногама додирује несрећну девојку испод стола. Такође, све време се дошаптавао с другим жртвиним рођаком и намигивао му. Сведок је рекао и да су они на тај начин припремали терен за ужас који ће уследити. Зато је, када је славска вечера завршена, М. Р. предложио да одвезе жртву кући, али и њеног рођака, како остали не би ништа посумњали - каже саговорник и наставља:

Лажни доброчинитељ

- Лажни доброчинитељ се договорио с тим рођаком да га остави у центру села, а он са жртвом потражи скровито место. То му није било тешко, јер у то доба, око поноћи, нема живе душе у сеоским сокацима, па се није много удаљавао, већ је мрачно скровиште нашао код цркве. Осумњичени је, како се раније писало, после силовања одвезао жртву до њене куће, а он отишао својој.

policija
полиција / Извор: Србија Данас

- Напаствована девојка ће тек бити саслушана у тужилаштву, а наложено је и да се детаљно прегледа, не само гинеколошки, већ и да се утврди њено целокупно психофизичко стање - додаје извор.

Мештани села

Убеђени смо да има више жртава

Мештани села код Деспотовца знају ухапшеног таксисту као преког силоватеља.

- Поред тога што је већ осуђиван за два силовања, ми смо убеђени да је он починио и више оваквих недела, само што жртве нису пријављивале, што због срамоте, што из страха. Извукао би се можда и овог пута да се напаствована није пожалила својој баби и да нису одмах интервенисали њени отац и брат - причају житељи села и додају:

- Овога пута је дошао ред да деспотовачки силоватељ, који је исти као Малчански Берберин, а можда и гори од њега, плати за низ својих недела.

Жртва немоћна

Знам да је то радио и другим женама

Напаствована девојка је раније испричала да се сећа да је М. Р. закључао сва врата на свом таксију и да ју је свукао нагу.

- Знам да ме је свукао. Покушала сам да се браним, али ми је ухватио руке. Ћутао је све време. Било ми је мрско и гнусно, али била сам немоћна и плашила сам се да ме не пребије. Знала сам и да је то радио и другим женама - испричала је жртва.

Слични манијаци

Од њих се леди крв у жилама

Игор Милошевић - Осуђен је 2008. на 15 година затвора због тога што је претходне године силовао једну радницу бутика у Београду, док је другу покушао да обљуби.

Саша Мега - Током 2010. године, уз претње ножем, силовао четири жене у Београду. Први пут је напао са 17 година. Осуђен је на 20 година затвора.

Радоња Ћирковић - Новопазарац, вишеструки повратник, 2012. осуђен је на 12 година због покушаја силовања девојке у Београду и два кривична дела недозвољене полне радње.

Дејан Гојковић - Војни полицајац ухапшен је у новембру 2013. због три силовања и пет покушаја силовања девојака и жена у Београду. Осуђен је на 18 година затвора.

 Бојан Зарубица - Син балканског трговца људима Миливоја Зарубице осуђен је 2013. на 20 година робије због три силовања у Београду.

Нинослав Јовановић - Малчански Берберин осуђен је на доживотну робију, а казну је почео да служи у августу ове године. Овај вишеструки силоватељ своје жртве је шишао, а последњу жртву (12) 10 дана је држао у заточеништву.