Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЏОНИЋ ПРИЧА ЈЕДНО, ДОКАЗИ ДРУГО - ЈОШ ЈЕДНА МИСТЕРИЈА: Пиштољ и ДНК са новца указују да је бивши ватрогасац убио Горана, Гордану и Лидију?

24.10.2021. 14:11
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Facebook/Goran Џонић

Према досадашњим сазнањима, балистичари нишке полиције обавили су захтевну експертизу у веома кратком временском периоду, прибавивши важне доказе за предстојећи кривични поступак против злочинаца

Балистичким вештачењем чаура, пројектила и пиштоља пронађеног после злочина у Моравцу несумњиво је утврђено да се ради о оружју из кога су ликвидирани Горан (57), Гордана (56) и Лидија (26) Ђокић из Алексинца.

ОПСАДНО СТАЊЕ У МОРАВЦУ - ПОЛИЦИЈА И ДАНАС ИСПРЕД КУЋЕ ЏОНИЋА! Горан пребацује кривицу на друге, браћа се праве да ништа не знају?!

ОПСАДНО СТАЊЕ У МОРАВЦУ - ПОЛИЦИЈА И ДАНАС ИСПРЕД КУЋЕ ЏОНИЋА! Горан пребацује кривицу на друге, браћа се праве да ништа не знају?!

ОТКРИВЕНО КАКО ЈЕ ЏОНИЋ НАМАМИО ЂОКИЋЕ! Искористио безгранично поверење брата, пресрео их и рекао им ОВО

ОТКРИВЕНО КАКО ЈЕ ЏОНИЋ НАМАМИО ЂОКИЋЕ! Искористио безгранично поверење брата, пресрео их и рекао им ОВО

УДАРИО БРАТ НА БРАТА: Џонићи убили и запалили Ђокиће! Горанова мајка НЕУТЕШНА: "Ово је велика мука, бол, синко..."

УДАРИО БРАТ НА БРАТА: Џонићи убили и запалили Ђокиће! Горанова мајка НЕУТЕШНА: "Ово је велика мука, бол, синко..."

Према досадашњим сазнањима, балистичари нишке полиције обавили су захтевну експертизу у веома кратком временском периоду, прибавивши важне доказе за предстојећи кривични поступак против злочинаца. Оружје је пронађено 22.10., према писању медија, у Алексинцу, у стану Горана Џонића из Моравца, првоосумњиченог за учествовање у монструозној ликвидацији породице Ђокић.

- Овим је затворен круг злочина. Вештачењем пронађеног пиштоља које је обавила балистика нишке полиције недвосмислено је потврђено да су пројектили и чауре пронађени на месту злочина, испаљени из пиштоља који је пронађен у Алексинцу, односно да се ради о оружју којим су брутално ликвидирани Ђокићи. То је један од кључних доказа око кога ће се формирати будући кривични поступак против осумњичених - каже извор.

Траг који на чаури оставља ударна игла пиштоља, и траг који на испаљеном зрну остаје након проласка кроз цев пиштоља, јединствени су попут отиска прстију код људи. Само је потребно да се ти налази утврде стручно, што су балистичари нишке полиције и учинили.

ДНК пронађен на новцу

Поред овог доказа, на хрпи новца и платненој врећи који су ископани у дворишту једног од синова Горана Џонића, форензичком анализом утврђени су ДНК трагови убице и убијеног Горана Ђокића, сазнаје се незванично.

То би могао да буде кључни материјални доказ у истрази овог незапамћеног злочина. Постојање ДНК доказа убице и жртве на новцу практично повезује убицу са парама и доказује да је мотив убиства био похлепа.

Milan Džonić
Милан Џонић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Како се већ писало, полиција је прекопавањем дворишта пронашла скривени новац у вредности од 43.000 евра, за које се сумња да је део суме који је кобне вечери отет од Ђокића.

Полиција основано верује да је новац на том месту закопао управо Горан Џонић у покушају да сину смести кривицу за незапамћени злочин!

Саучесници и признање

Иначе, Џонић је на саслушању у полицији признао да је учествовао у убиству породице Ђокић, а како се незванично сазнаје, он је указао и на двојицу својих саучесника. Након тога ухапшена су браћа Константин и Костадин Милошевић из околине Ниша, која су како сазнајемо, позната истражним органима од раније. Према информацијама које поседујемо, ова браћа су раније довођена у везу са диловањем наркотика, али и бројним кривичним делима.

Један од њих хапшен је 2011. године због сумње да је био део међународног ланца шверца кокаина из Јужне Америке ка западној Европи. Наводно, његов задатак је био да из лука у Холандији и Белгији, уз саучесника, пребаци дрогу до Шведске где је било крајње одредиште.

- Они су до сада више пута мењали имена због кривичних дела које су чинили - каже извор упознат са случајем.

Он додаје и да ће у наредним данима бити познато ко је коју улогу имао у овом стравичном убиству.

Đokići
Ђокићи / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Objektiv ТВ

Како се већ писало, тела чланова породице Ђокић пронађена су после седам дана потраге, угљенисана, 2. октобра у атару Моравца, у забаченом делу кеја крај Јужне Мораве, док је њихов спаљен "фолксваген пасат" пронађен 12 километара даље на простору старе сепарације шљунка код села Тешица.

Осумњичени за њихово убиство био је близак са овом трочланом породицом, а како се раније писало, он је након злочина присуствовао сахрани убијених. Осумњичени Џонић и покојни Ђокић браћа су од тетке.

Шок графит испред куће убице

На улазу у Моравску улицу у Моравцу, у којој се налази породична кућа брутално убијених Ђокића, Горана (57), Гордане (56) и Лидије (25), али и кућа осумњиченог за њихово убиство Горана Џонића, у току ноћи написан је графит: "Правда за породицу Џонић". Графит који је написан црвеним спрејом на бетону освануо је на улицу у улазу јутрос. Не зна се ко га је написао нити коме је заправо намењен - осумњиченом Горану Ђокићу или члановима његове породице, жени и сину, који су саслушавани због монструозног злочина.

Приведени синови Горана Џонића

Како медији пишу, Горан Џонић је током првог саслушања покушао управо синове да окриви за монструозни злочин. Тада су обојица Горанових синова испитани и обојица су прошли полиграф, након чега су пуштени. Међутим, синоћ је решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу, одређен притвор у трајању од 30 дана, против Горана Џонића, Милана Џонића и Стефана Џонића из села Моравац, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство.

Они су са лисицама на рукама изведени из Вишег суда у Нишу и марицом одведени у притвор.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Горан Џонић је доведен на саслушање у нишко тужилаштво јуче у 9 часова а из Палате правде је изашао у 23.30 часова, након 14,5 сати.

Иако није било саопштено да су приведени и његови синови, у току дана и они су доведени на саслушање. Иако се у медијима појавиле информације да се Горан Џонић бранио ћутањем, остаје нејасно, ако се то узме као тачно, зашто је у тужилаштву и суду провео 14,5 часова. С тога је вероватније да је врло детаљно износио своју одбрану.

Подсећамо, Више јавно тужилаштво у Нишу је након саслушања донело наредбу о спровођењу истраге против тројице окривљених Горана Џонића, као и његових синова због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешко убиство.

Стефан Џонић, један од двојице синова Горана Џонића ради као војник, док је други Милан кренуо очевим стопама и запослен је као ватрогасац.

Горан Џонић је током првог саслушања покушао управо синове да окриви за монструозни злочин. Тада су обојица Горанових синова испитани и обојица су прошли полиграф, након чега су пуштени.

Полиција је тада већ имала материјалне доказе који упућују на то да је Џонић учествовао у стравичном, а пронађено је и оружје којим су Ђокићи убијени.