Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У МОРАВЦУ ЈОШ УВЕК КАО У ХОРОР ФИЛМУ: Испливали нови детаљи из живота Горана Џонића - прати их ПОРОДИЧНО ПРОКЛЕТСТВО

18.12.2021. 10:17
Пише:
Србија Данас/24 седам
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Profimedia/YoutubePrintscreen/ Facebook/Goran Дзониц

Некада две нераздвојне породице Ђокићи и Џонићи, а сада закрвљени непријатељи

На помен имена убијених Ђокића, у селу Моравац код Алексинца, међу мештанима завлада страх, обузме их туга за свирепо убијеном трочланом породицом, али и бес док изговарају име Горана Џонића (59), главноосумњиченог за овај злочин, који се догодио у ноћи између 26. и 27. септембра, када су Ђокићи кренули у Алексинац где су живели, након што су посетили Горанову мајку, Стојанку Ђокић!
Београд: Возио 110 на сат, под утицајем алкохола и кокаина

Београд: Возио 110 на сат, под утицајем алкохола и кокаина

ФИЛМСКА АКЦИЈА ЗЕМУНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ И ИНТЕРВЕНТНЕ: Погледајте где је крио кило и по кокаина (ФОТО)

ФИЛМСКА АКЦИЈА ЗЕМУНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ И ИНТЕРВЕНТНЕ: Погледајте где је крио кило и по кокаина (ФОТО)

МАЈКА УБИЦЕ И НАСИЛНИКА ИЗ КОТЕЖА ВАН СЕБЕ: У потпуности избезумљена, рекла је само ЈЕДНО

МАЈКА УБИЦЕ И НАСИЛНИКА ИЗ КОТЕЖА ВАН СЕБЕ: У потпуности избезумљена, рекла је само ЈЕДНО

Некада две нераздвојне породице Ђокићи и Џонићи, а сада закрвљени рођаци, који не желе да чују једни за друге, иако живе у истој улици. Након што се сазнало, да је осумњичен за убиство Горана (47), Гордане (46) и Лидије Ђокић (25), њихов рођак, Горанов брат од тетке, Горан Џонић, од тада је престала комуникација између ове две породице.

Годинама су били нераздвоји, дружили су се, посећивали и помагали... Поштовали су једни друге и делили како добре, тако и лоше тренутке. Сазнање да је брат дигао руку на брата и окрвавио руке, застрашујуће је и ствара љуту рану, која никада неће зацелити, причају њихове комшије.

Напомињу, након убиства, односи између Ђокића и Џонића су утихнули. Истичу да је ово место доспело у жижу јавности после свирепог злочина, што је заувек променило ток живљења у селу крај Мораве, које је важило за мирно место, у које се сада уселио страх и бројне приче по кулуарима у вези са убијеним Ђокићима.

- Од како се све ово издешавало, не виђамо никог од Џонића да излази на улицу. Раније смо их сретали, а виђала сам и њихову снају, да децу води у школу и увек се јављала. Односи између ове две фамилије су били другачији пре свега овог. Много су се дружили, а сада након свега, у нашој улици влада жалост и ненормална бол, поготово за маленом Лидијом. Ја имам унуке и када видим ону умрлицу на којој је Лидија, обузме ме туга. Скоро сам видела ту умрлицу и неко ју је исцепао баш поред Лидијине главе, да ли намерно или је, хтео да прелепи нешто друго преко тога, не знам, али сам запазила. Лепо смо живели, овде је све било мирно, а после убиства, као да је нашу улицу неко проклео. Ово је страшно што се збило и много нам је тешко због свега - прича комшиница, која је желела да остане анонимна.

Додаје, да су били шокирани сазнањем, да је за убиство Ђокића, осумњичен рођак породице.

- Били су пре свега рођаци и добре комшије. Нисмо могли да верујемо када смо чули, много смо се уплашили, па сам тим човеком смо делили ваздух, живели у истој улици... Запрепастила сам се, када сам чула за Џонића, био је на њиховој сахрани, кукао је и долазио код баба Стојанке, а нико од нас, није помишљао на њега. Након што су Ђокићи убијени, после тога је у нашем селу, била једна сахрана, на коју је Џонић дошао, али се понашао нормално, плакао је као и сви ми, ни на крај памети нам није било, да је можда он крив за убиство рођака. Баба Стојанку коју зовемо Шојка сам од сахране Ђокића, два пута видела у дворишту. Шта ће јадна кука из свег гласа, док је теши снаја и говори јој: "Ајде Шојке, полако", а она кука ли кука, поготово, када је недавно био Лидијин рођендан, па то је жалосно. Дете је сахрањено између оца и мајке, има ли веће туге, тако млад живот да неко насилно угаси - каже она.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Напомиње, да су Џонић и Горан Ђокић били нераздвоји и да су помагали једно другом.

- Нисмо чули да су имали било какав проблем. Када је Џонић купио кућу за сина, причало се да је тамо ишао и Горан, да му помаже око сређивања куће и дворишта. Његов син Стефан је ишао са нашим унуцима у школу. Дружили су се и нико није могао да каже ружну реч за њега и његовог брата. Због чега се све ово збило не знам, али да је страшно, страшно је. Мислим да је ово неко породично проклетство, укаљане су обе породице, што нимало није добро јер ће њихове будуће генерације сазнати за то, а живеће једни до других, а крв није вода.

Без коментара

Испред куће Ђокића, на улазу у двориште затекао се пас, као и Лидијину мачку, која се не одваја од прозора. Владала је тишина неколико секунди док се испред врата није појавила снаја Верица, која је казала, да нема ништа да каже у вези са трагично страдалим рођацима, нити о Џонићима.

- Немам шта вама новинарима више да кажем јер је све речено. Не могу и не желим да причам о томе... Када се заврши Џонићево вештачење, видећемо како ће и шта бити. Ни бака Стојанка, не може ништа да прича, тешко јој је - укратко је прокоментарисала Верица, а затим ушла у кућу.

Недалеко од куће Ђокића, на вратима породичног дома Горана Џонића, док је у позадини агресивно лајао њихов пас, изашла је његова супруга Сузана Џонић, која такође, није имала коментар на питања.

- Не желим да разговарам о томе. Немам коментар, извините заиста - одмахнула је руком и вратила се у кућу.

Брзо раскринкан

Горан Џонић, који је ухапшен под сумњом да је учествовао у тешком убиству Горана, Гордане и Лидије Ђокић, откривен је након што га је препознао један од мештана код којег је био да би му направио пригушивач за пиштољ, правдајући се да је реч о неком делу за пољопривредну машину.

Међутим, мајстору ни на крај памети није пало за шта би могла да се користи метална цевка тачно прописаних димензија с навојем на врху од изузетно чврстог материјала, а и Џонић је код њега био месец и по пре злочина.

Након непроспаване ноћи, мајстор је у раним јутарњим часовима одмах отишао у полицију и испричао све што зна о том случају, пре свега да га неко не би доводио у везу са злочином.

Подсетимо, првоокривљени Џонић је пре неколико дана пребачен из затвора у Нишу на неуропсихијатријско вештачење у Београд, како би се утврдило да ли је у урачунљивом или неурачунљивом стању учествовао у извршењу кривичног дела.

Такође, Виши суд у Нишу продужио је јуче, притвор Горану Џонићу, његовим синовима Милану и Стефану, као и браћи Милошевић Александру и Костадину, које је првоосумњичени за убиство брата од тетке Горана Ђокића, његове супруге Гордане и двадесетпетогодишње ћерке Лидије, означио као инспираторе и непосредне извршиоце злочина.

Оцењујући да ли и даље стоје разлози за притвор за све осумњичене, судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу је решењем за још 30 дана продужио притвор.

Тела трочлане породице Ђокић, пронађена су 2. октобра, после шест дана потраге, у атару села Моравац. Након злочина, тела су спаљена, док је њихов аутомобил одвезен на другу локацију, 10 километара даље, и ту запаљен, како би се прикрили трагови.