Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПЕТИ МЛАДИЋ ОДЛУЧИО У ПОСЛЕДЊЕМ МОМЕНТУ ДА НЕ СЕДНЕ У АУТО СМРТИ! Ухватио се за браву, а онда пустио - није их дочекао живе

27.12.2021. 14:02
mladići koji su tragično poginuli
младићи који су трагично погинули / Извор: Фото: ИнстаграмПринтсцреен/192_рс

Мук је јутрос био у Лукарима, испред кућа страдалих младића

Насеље Лукаре на магистрали Нови Пазар-Рибариће у недељу увече је, буквално у тренутку, завијено у црно. У четири куће, на по пар стотина метара једна од друге, четири породице, све четири изгубиле по сина! Најстарији 23, двојица најмлађих по 21 годину!

Проглашен Дан жалости у Новом Пазару: Цео град тугује због ова четири млада живота (ФОТО)

Проглашен Дан жалости у Новом Пазару: Цео град тугује због ова четири млада живота (ФОТО)

СВА ЧЕТВОРИЦА ПОГИНУЛИ НА 300 МЕТАРА ОД КУЋЕ: Туга до неба - другари из Новог Пазара заједно отишли у смрт (ФОТО)

СВА ЧЕТВОРИЦА ПОГИНУЛИ НА 300 МЕТАРА ОД КУЋЕ: Туга до неба - другари из Новог Пазара заједно отишли у смрт (ФОТО)

"ПОЛА САТА ПРЕ НЕСРЕЋЕ СМО ПИЛИ КАФУ И СМЕЈАЛИ СЕ" Исповест пријатеља настрадалих младића из Новог Пазара тера сузе на очи - БИЛИ СМО КАО БРАЋА

"ПОЛА САТА ПРЕ НЕСРЕЋЕ СМО ПИЛИ КАФУ И СМЕЈАЛИ СЕ" Исповест пријатеља настрадалих младића из Новог Пазара тера сузе на очи - БИЛИ СМО КАО БРАЋА

Мук је јутрос био у Лукарима, испред кућа страдалих младића, Амела Ибрахимовића (21), Mithata Хамидовића (23), Сенада Ђерлека (22) и Амара Ујкановића (21), окупљали су се рођаци, пријатељи, комшије, на сучешће. Бол за четири изгубљена млада живота неописива.

- Шта нас снађе, што доживесмо, не дао бог никоме овакву жалост - дочекао нас је испред куће Ибрахимовића стриц страдалог Амела.

Око 10 ујутру, пред кућу Ибрахимовића стигао је председник Србије Александар Вучић, у тишини загрлио је Амеловог оца Назима, изјавио саучешће.

- Саучествујем у вашем огромном болу. Неописива жалост... Молим вас да моје саучешће пренесете и породицама осталих страдалих младића - рекао је председник Вучић.

Непуних 300 метара даље, преко пута куће Хамидовића, на гробљу, радници су копали раку за сахрану Mithata.

- Четири младића као четири јабуке, никад алкохол нису пили. Нису се раздвајали један од другог, као браћа живели, заједно одоше - причали су рођаци испред куће.

Четворица младића страдали су у недељу око 21 и 45, на само пар стотина метара од куће Ибрахимовића.

Који сат раније Амел је после три - четири месеца рада у Немачкој стигао кући,да обрадује мајку, сестре, брата... Од новца зарађеног тешким радом у Немачкој купио је кола која је довезао кући.

- Четворица другара, као четворица браће, сели су у кола да се провозају, да испробају возило... Двојица од њих своја кола оставили су на раскрсници код куће Ујкановића. Отишли су према Новом Пазару, вероватно пар километара, негде се окренули, кренули назад кућама, на 300 метара од куће Ибраховића доживели су удес - прича један од рођака страдалих младића.

Код куће, Ибрахимовића, Амела и младиће чекали су Амелов брат, сестре, родитељи, да се виде, испричају после дужег времена, заједно проведу новогодишње празнике. Уместо Амела и његових другара, у кућу је испред десет увече стигла црна вест о удесу, погибији двојице младића од којих су двојица после судара остали мртви на лицу места, двојица су преминули на путу ка болници.

- Пуким чудом у колима није био још један, пети младић. Он је одустао у последњем тренутку да не седне у кола, ухватио се за браву, а онда пустио и остао да их сачека... Није их живе дочекао - каже комшија Ибрахимовића.

На месту удеса је и даље била стравична слика. Покидана, самлевена врата са "голфа" у коме су били младићи, почупани браници, изломљена пластика. До судара је дошло на кратком правцу, на пуној линији, после изласка из благе десне кривине из правца Новог Пазара одакле су дошли младићи у "голфу". Наводно, "голф" у коме су били младићи излетео је из своје траке по изласку из кривине, сударио се са "голфом" у коме је била трочлана породица која се враћала ка Новом Пазару из правца Рибарића. Мештани су причали да је пут био мокар, изузетно клизав, било је магле...

- Код Ибрахимовића сакупила се те вечери цела породица да виде Амела, Ујкановић има млађег брата, Хамидовић је јединац, оженио се пре три - четири месеца, Ђерлек се оженио пре два - три дана... Ујкановић требало да се жени за седам дана - причао је јуче један од комшија страдалих младића.

- Хамидовић и Ујкановић бавили се грађевином, радили ригипс, златни, вредни, радни дечаци били, нису хтели да иду у Немачку. Ибрахимовић је дошао мало за Нову годину да се одмори, таман био средио папире у Немачкој и ето шта се догоди - причају комшије.

Магистрала кроз Лукаре од Новог Пазара према насељу Рибариће, односно према црногорској граници на једној страни и према прелазу Брњак ка Косову на другој, овде је, то се ко зна који пут потврдило и у недељу - пут смрти.

За последњих шест година на пар киломтара раздаљине кроз насеље погинула су - десеторица младића. Најстарији је имао 24, најмлађи 17 година.

У стравичном удесу пре годину и по, 11. јула 2020. године, близу места на коме су у недељу увече догодила несрећа, погинула су тада тројица младића - Демир Смајовић (22), Алмир Сулејмановић (24) и Џемил Нурадиновић (23). Још тројица младића тада су тешко повређени.

Тада се "Ауди А6" којим је управаљао сада покојни Смајовић и у коме су била још тројица младића у Лукарима сударио са "опел астром" у којој су били страдали Сулејмановић у Нурадиновић и још један младић. Средином септебра 2015. такође пар киломтара даље, на Крушевачком мосту страли су Елмедин Тутић (17), Фарис Шемсовић (20) и Мерван Џанковић (21) када је аутомобил у коме су били пробио ограду моста и са 30 метара висине пао на земљу.