Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ ЖИВОТА ВОЂЕ ШКАЉАРАЦА Његов возач тврди: Јован ми је био као брат, ставио сам јакну на његову рану...

11.05.2023. 07:35
Пише:
Србија Данас/Курир
Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: TwitterPrintscreen/@Sportcomm2/MUP

У суду у Истанбулу први пут је одбрану изнео возач Јована Вукотића, који се сумњичи да је помагао кавачком клану да у Турској убије вођу шкаљараца и то у тренутку док је у аутомобилу био са трудном супругом и дететом.

Мушкарац који је био возач вође шкаљарског клана Јована Вукотића, у моменту када је он убијен 8. септембра прошле године у Истанбулу, први пут је на суђењу које је почело у Турској, изјавио да "није крив и да му је убијен човек који му је био као брат и да је могао и он да буде убијен".

- Моје име иде раме уз раме са људима за које нисам ни знао да постоје у животу Јована Вукотића. Јако ми је жао због свега што се догодило, Јован ми је био као брат, а убијен је, ова ситуација у којој сам ме веома боли - рекао је на почетку излагања, како преносе турски медији, возач Јована Вукотића.

ОГЛАСИЛА СЕ ПОРОДИЦА ВУКОТИЋ Камере снимиле убицу оца вођа шкаљараца - у рату кланова изгубљени сви кодекси (ФОТО/ВИДЕО)

ОГЛАСИЛА СЕ ПОРОДИЦА ВУКОТИЋ Камере снимиле убицу оца вођа шкаљараца - у рату кланова изгубљени сви кодекси (ФОТО/ВИДЕО)

ГДЕ СУ ВУКОТИЋЕВЕ УБИЦЕ? Црна Гора овим захтевом Турској узбуркала јавност

ГДЕ СУ ВУКОТИЋЕВЕ УБИЦЕ? Црна Гора овим захтевом Турској узбуркала јавност

ТРИ НАЧИНА ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ ВУКОТИЋА Језиви планови кавчана - убити га на сахрани кума, на гласању или испред полиције, ШОК!

ТРИ НАЧИНА ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ ВУКОТИЋА Језиви планови кавчана - убити га на сахрани кума, на гласању или испред полиције, ШОК!

Два телефона

Подсетимо, он је у тренутку убиства био у колима са убијеним вођом шкаљарског клана, његовом трудном супругом Машом и њиховим дететом. После злочина, наводно је у банкини покушао да сакрије два мобилна телефона. Пред судом је изјавио да је видео како им двојица нападача, обучена у црно, прилазе на мотору.

Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Ulusal Канал

- Возио сам средњом траком. Видео сам две особе обучене у црно на мотору, али нисам схватао да нас прате, све док изненада нисам чуо пуцањ. Тек тада сам схватио сам да нас нападају и да пуцају на нас и тада сам погледао лево и десно. Били смо на путу, нисам знао шта да радим, да ли да стиснем гас или кочницу, и нагло сам закочио. Јован је покушао да откопча појас, али није успео. Покушао сам да му помогнем, ставио сам јакну на његову рани и понављао "бићеш добро". Настала је паника јер је у колима било и двогодишње дете. Покушао сам да зауставим људе и замолим их за помоћ, осећао сам се уплашено и беспомоћно - описао је у својој одбрани, како наводе медији, човек за ког турско тужилаштво сумња да је убицама и организаторима, међу којима су рођак вође кавачког клана Радоја Звицера, Радоје Живковић и Милан Вујотић, помогао да прате вођу шкаљараца у стопу.

Био сам у паници

Он је изјавио и да нису тачни наводи да је покушао да сакрије два мобилна телефона.

- Не прихватам наводе оптужнице, немам никакве везе са убиством, пуцано је на мене, могао сам да погинем тога дана, а овде стојим раме уз раме са осумњиченима. Ја то не могу да разумем - рекао је човек у ког је Вукотић наводно имао поверења, а нашао се на оптужници за његово убиство у којој се наводи да се сумња да је убицама јављао њихово кретање.

Судија га је питао због чега је онда након пуцњаве обрисао апликације ватс ап и сигнал, на шта је он одговорио да је "био у паници".

- Нисам то урадио у сврху прикривања доказа, био сам у паници и обрисао сам их јер сам мислио да ме рођаци тако неће добити, да би ме звали нормално на број - одговорио је.

Испаљен рафал

Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: Турска полиција

Оптужницом тужилаштва у Истанбулу, подсетимо, обухваћено 16 осумњичених. У њој се наводи да је у аутомобил у ком је био Вукотић пуцано са десне сувозачеве стране и да је испаљено четири или пет хитаца.

- У првом тренутку је убијени идентификован као Предраг Поповић, имао је прострелне ране у пределу грудног коша и преминуо је у болници. Међутим, касније је утврђено да је заправо реч о Јовану Вукотићу који је под лажним именом боравио у Турској - наводи се у оптужници.

У документима се наводи и да је Вукотић убијен у рату "шкаљарског" и "кавачког кана" и то по директним упутствима која је Радоје Звицер издавао Радоју Живковићу и Милану Вујотићу и Здравку Перуновићу. Сумња се да су за убиство вође шкаљараца платили 1,5 милиона евра.

Кључну улогу, како наводе, имала је и Асија Ј. која је кавчане повезака са криминалном групом из Турске, чији је вођа у притвору у Црној Гори.