Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СД УЖИВО ИЗ БОРА: Полиција "чешљала" нову локацију у потрази за телом Данке, град завијен у црно (ФОТО/ВИДЕО)

10.04.2024. 07:45
Пише:
Србија Данас
Danka Ilić
Данка Илић / Извор: СрбијаДанас/Милана Павковић/Фацебоок/Принтсцреен/Ивана Илић

Полиција још увек трага за телом мале Данке Илић

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: СрбијаДанас/Милана Павковић/ Facebook printscreen

Бор завијен у црно

Борани већ неколико дана пролазе поред Дома културе, где стоје запаљене свеће и на десетине играчака које су грађани оставили како би одали почаст Данки Илић.

Они не могу да сакрију сузе и тугу на лицу.

Како се сазнаје, у Бору је дискотека у коју иду млади током протеклог викенда отказала све журке.

- Објавили су да неће бити журке и изјавили саучешће породици Данке Илић - каже Боранка.

Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Србија Данас/Фацебоок printscreen

Ево како ће се потрага за малом Данком даље наставити

Бивши начелник београдске полиције открио како ће се потрага за малом Данком даље наставити

- Да је дете сакривено негде у близини, сигуран сам да би до сада полиција нашла. Овако, све се компликује, јер тела нема. С друге стране, након смрти брата осумњиченог, који је и сам осумњичен да је учествовао отежава све, као и њихове изјаве, тако да ми имамо једну причу која иде у недоглед. Полиција ради свој посао, али што се мене тиче лично, из свог искуства ћу рећи да је признање ту једино решење, каће Ницовић.

Osumnjičeni za ubistvo Danke
Осумњичени за убиство Данке / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Огласила се адвокатица која брани осумњиченог за убиство Данке Илић

Мушкарца (50) заступа адвокатица Вања Живковић која му је додељена по службеној дужности. Она је стакла да јој не прија медијска пажња, али да задатку приступа професионално.

- Мене није ангажовала породица осумњиченог већ сам постављена као адвокат по службеној дужности - рекла је Живковићева.

Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Огласила се мајка убице Данке Илић

Сахрана преминулог брата осумњиченог требало би да се одржи сутра, међутим, његова мајка и мајка ухапшеног сина и мужа, открила је детаље шта се тренутно збива у њеном дому.

- Нема мени ко да помогне, нити знам кад ће ми сина сахранити, нити хоће ли њих довести сутра. Ја немам паре, а нема ко да ми помогне, чекам полицију да ме обавесте - рекла је она.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Groblje u Zlotu
Гробље у Злоту / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Гробље у селу Злот је блокирано!

Данка је, да подсетимо, нестала 26. марта у месту Бањско поље, кад је са мајком Иваном и трогодишњим братом отишла на породично имање. За њеним телом трага се већ 15 дана, а осумњичени су ухапшени пре 6 дана када су орткрили шта се десило са девојчицом.

Гробље у селу Злот у којем живи породица осумњиченог, а на којем ће сутра бити сахрањен брат од убице, који је, подсетимо, преминуо у полицији пре два дана, а био осумњичен за померање тела Данке Илић (2), према речима наше екипе на терену је блокирано. Полицајац чува улаз и зауставља аутомобиле.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

toma-fila
тома-фила / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Тома Фила открио зашто не би бранио убице Данке Илић

Адвокат Тома Фила тврди да поводом убиства двогодишње девојчице Данке Илић из Бора "постоји заблуда да када нема тела нема ни дела, јер су до сада сви прикупљени докази и ДНК трагови девојчице довољни да осумњичени за њено убиство буду осуђени".

Он открива да их не би бранио иако је то у супротностима са кодексом и правилом адвоката.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Све врви од полиције и инспектора!

Полиција је управо блокирала пут ка трећем селу у потрази за телом Данке Илић (2), сазнаје се. Малена девојчица убијена је 26. марта ове године у Бањском Пољу.

За језиви злочин осумњичени су двојица мушкараца (50). За помоћ при уклањању тела сумњичи се отац једног од осумњичених, док му је брат умро у притвору.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару њима је одређен притвор до 30 дана.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Мајка убице Данке Илић четири пута била у полицији

У Борском округу се и данас, седми дан од хапшења осумњичених за убиство Данке Илић (2), на терену наставља потрага за телом девојчице која је углавном базирана на село и околину куће једног од осумњичених за убиство девојчице.

Његова мајка новинарима је рекла да је четири пута била у полицији да даје изјаву поводом овог случаја.

- Саслушавали су ме полицајци. Ово је већ четврти пут да сам била у станици полиције. Било ми је страшно док је трајало испитивање. Ништа друго не знам и не читам медије. Сада журим у Бор да нешто завршим - кратко је рекла.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Goran Petronijević
Горан Петронијевић / Извор: Youtube Printscreen

Да ли ће Данкине убице бити ослобођене ако се не нађе тело?

Председник Центра за обнову међународног права Горан Петронијевић изјавио је данас поводом убиства двогодишње девојчице Данке Илић из Бора, да се може утврдити шта се догодило другим методама као што су сведочења, материјални трагови, ДНК анализе, трагови крви, трагови на аутомобилу и путу, и ако се не нађе тело девојчице.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Државни секретар МУП-а о убиству Данке Илић

Преко 1500 припадника МУП-а дало је све од себе да се дете пронађе, откако је пријављен нестанак 26. марта, каже Бркић.

Потрага за телом убијене Данке Илић (2) ушла је у шести дан. Полиција неуморно трага, истакао је данас државни секретар МУП-а Жељко Бркић и додао да се обилазе и копају сва места по Бањском пољу и околини како би се тело девојчице што пре пронашло. Интензивно се претражује и рејон Лазаревог кањона, Злотске реке и Лазареве пећине.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Полицијске патроле хитно упућене на ову локацију

Како нам јављају репортери са лица места, полиција се упутила на нову локацију у близини села Злот. У селу Злот није дуго потрајало мирно стање, полиција је управо протутњала са три возила марице кроз ово место. Убрзо су блокирали и други део села.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Најављено ново саслушање чланова породице

Осумњичени су за убиство двогодишње девојчице Данке Илић из Бора, а читава породица једног од осумњичених је након његовог признања у тужилаштву под лупом истражних органа!
Адвокат оца убице, Небојша Живановић из Бора, рекао је да је ситуација у вези са његовим клијентом за сада непромењена.

- Још увек нисмо разговарали. Он је испитан, а биће ускоро саслушана и његова супруга Светлана, до краја ове или следеће недеље. За сада је све неизвесно - каже адвокат и додаје:

- Мислим да он неће бити изведен на сахрану сина, а мајка ће највероватније бити саслушана после тога. Више информација ће бити од понедељка.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Хитно се огласио МУП!

У Борском округу се и данас, седми дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, на терену наставља потрага за телом девојчице.

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) из Београда и Бора прегледају околину куће једног од осумњичених, испражњен је и претражен резервоар за воду, а затим и корито потока који се налази у околини.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Огласио се МУП о осумњиченима за убиство Данке Илић

Полиција неуморно трага, обилази и копа сва места по Бањском пољу и околини како би се тело девојчице што пре пронашло. Државни секретар МУП-а, Жељко Бркић истакао је данас да полиција неуморно трага за телом Данке Илић, као и да се претражује рејон Лазаревог кањона, Злотске реке и Лазареве пећине.

Жељко Бркић говорећи о осумњиченима за убиство мале Данке Илић истакао је недавно да је њихов облик понашања један од најмонструознијих. Један од осумњичених детаљно је описивао како је убио Данку Илић, док је други одлучио да се брани ћутањем. Такође, осумњичени за убиство сваљују кривицу један на другог, истакао је Бркић недавно, покушавајући на тај начин да се извуку.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић/Фацебоок/Принтсцреен/Ивана Илић

Бивши инспектор полиције о потрази за телом Данке Илић

Чак и најпрекаљенији ветерани из полиције, који су прошли небројено увиђаја и радили истрагу најбруталнијих злочина, нису остали равнодушни над случајем нестанка и убиства Данке Илић, девојчице која би у мају напунила две године, да није убијена 26. марта. Такав је и Драгиша Ремовић, бивши инспектор Одељења за крвне и сексуалне деликте београдске полиције који је објаснио до када ће трајати потрага за телом мале Данке (2).

По његовим речима, за истрагу, а потом и судски поступак, тело није ни потребно, наравно, уколико има других материјалних доказа које тужилаштво може да изведе.

- То да „нема тела – нема дела“, више не важи, та времена су прошла. Ево, конкретно, у случају суђења групи Вељка Беливука немате тела, али имате друге доказе, имате сведоке сараднике, пронађени су ДНК трагови жртава. У овом случају не постоји никакав „инсајдер“ – сведок сарадник, а свако ко је потенцијални сведок, да је видео тело девојчице, постао је саучесник јер то није пријавио полицији. Ипак, чак и без тела они могу бити осуђени, уколико постоје други материјални докази. Важно је да их истрага „веже“ за место и за жртву. Уколико на колима или у колима буде пронађени трагови њене ДНК, то може бити кључни доказ за истрагу, јер нема другог рационалног објашњења за биолошке трагове малене у возилу -објашњава бивши инспектор ПУ Београд.

Три разлога зашто тело Данке Илић још увек није пронађено

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

15 дана потраге за телом Данке Илић

Након 15 дана трагања за девојчицом истрага је показала да је она кобног дана изашла из дворишта на улицу, док је њена мајка на тренутак отишла по флашицу са водом, а према речима двојице осумњичених за њено убиство, они су Данку најпре ударили службеним аутом, затим ју је један од њих удавио, а онда су се решили тела које до данас није нађено.

Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Девојчица Данка Илић (2) из Бора нестала је 26. марта у месту Бањско поље, кад је са мајком и трогодишњим братом отишла на породично имање. Српска јавност је сазнала да је девојчица убијена 4. априла и од тада до данас безуспешно траје потрага за њеним телом. Данас се навршава 15 дана откако је почела акција потраге у којој су укључени полиција, жандармерија, ГСС, ватрогасци и друге службе.

 

Као што је познато, истрага је показала да је девојчица кобног дана 26. марта изашла из дворишта и истрчала на улицу и да су је аутомобилом ударила двојица мушкараца (50), који су потом узели њено тело, ставили га у гепек и бацили на депонију, да би потом тело уклонили са тог места.

Како стоји у истрази, девојчица је још тада давала знаке живота, али ју је један од њих удавио и убио. Осумњичени мушкарци су потом ухапшени и испитани у полицији, као и чланови њихових породица, а потом су приведени и брат и отац другог осумњиченог, због сумње да су му помогли у уклањању тела.

Претраживана је Лазарева пећина која се налази код села, Лазарев кањон, као и целокупно подручје дуж Злотске реке.

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Фото: МУП РС

Кључни моменти су дакле 26. марта Данка Илић (2) долази у Бањско поље са мајком и братом (3) одакле јој се убрзо губи сваки траг; 27. марта полиција, грађани и цивилне службе претраживали су терен у Бањском пољу у потрази за девојчицом; 28. марта - багери и радне машине почели са рашчишћавањем терена у околини имања са ког је Данка нестала, а подигнути су и хеликоптери; 31. марта - објављен је снимак на којем је двогодишња девојчица у Бечу која личи на Данку; 1. априла - расписана жута Интерполова потерница за несталом девојчицом.

Дана 4. априла - утврђено да на снимку није Данка, а истоверемено су ухапшена двојица мушкараца због њеног убиства; 6. априла - приведени отац и брат осумњиченог; 7. априла - у полицијској станици у Бору преминуо је брат осумњиченог; 8. априла - почела је опсежна претрага Злотске пећине, реке и кањона дубоког 70 метара у потрази за девојчициним телом.