Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЗНАТО ШТА СЕ СТАВЉА НА ТЕРЕТ МИКИ АЛЕКСИЋУ - ПРЕТИ МУ 20 ГОДИНА РОБИЈЕ: За свако дело биће изречена посебна санкција

09.07.2021. 23:24
Пише:
Србија Данас/Блиц
Miroslav Mika Aleksić
Мирослав Мика Алексић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Studio Б

Кривично веће Вишег суда у Београду 29. јуна утврдило је да постоји оправдана сумња да је Мирослав Алексић више пута силовао четири своје ученице

Потврђена оптужница против Мирослава Мике Алексића, овог самозваног професора глуме терети за чак четири силовања малолетница у продуженом трајању, али и три кривична дела недозвољене полне радње злоупотребом положаја.

ЗАНИМАЈУ ВАС ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ? Сада можете трговати ценом њихових акција!

ЗАНИМАЈУ ВАС ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ? Сада можете трговати ценом њихових акција!

СЦЕНА ЈЕЗИВА, АУТОБУСУ ОТКАЗАЛА КОЧНИЦА, ПАСАТ СМРСКАН: Детаљи погибије троје радника у Смедереву (ФОТО)

СЦЕНА ЈЕЗИВА, АУТОБУСУ ОТКАЗАЛА КОЧНИЦА, ПАСАТ СМРСКАН: Детаљи погибије троје радника у Смедереву (ФОТО)

ПИТАЊЕ ТРЕНУТКА КАД БИ СУКОБИ МОГЛИ ДА ЕСКАЛИРАЈУ! Почео рат за јужну трибину - ово су кандидати за шипку

ПИТАЊЕ ТРЕНУТКА КАД БИ СУКОБИ МОГЛИ ДА ЕСКАЛИРАЈУ! Почео рат за јужну трибину - ово су кандидати за шипку

Према информацијама, Кривично веће Вишег суда у Београду 29. јуна утврдило је да постоји оправдана сумња да је Мирослав Алексић више пута силовао четири своје ученице које су у том тренутку биле малолетне. Такође, закључено је и да је над три девојке извршио недозвољене полне радње злоупотребом службеног положаја - своје позиције наставника глуме.

- Одлуком суда поступак је обустављен у три тачке за чињенични опис радњи које су наведене у поступку због недовољно доказа - каже извор упознат са случајем и додаје да је оптужницом коју је Више тужилаштво првом оптужницом подигло против Алексића, окривљеног самозваног професора глуме теретило за два силовања, два силовања у продуженом трајању, али и једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених.

Алексић се терети да је сексуално злостављао своје ученице у периоду од 2008. до 2020. године. Откривен је када га је пет храбрих девојака, међу којима су и глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић пријавиле полицији и испричале кроз какав су пакао пролазиле док су похађале часове глуме у Алексићевој школи глуме.

Milena Radulović
Милена Радуловић / Извор: Фото: Pink.rs/Printsreen

Због ових дела Кривичним закоником њему је запрећена казна од пет до 15 година робије, односно од две до 10 година затвора.

То не значи да ће он бити осуђен на 15, односно 10 година, већ ће за свако кривично дело које му се ставља на терет казна морати да буде изречена посебно. Према речима Милана Кнежевића из Удружења судија и тужилаца Србије и основног јавног тужиоца у Бачкој Паланци, према Кривичном законику Србије, Алексићу може бити изречена максимална казна затвора од 20 година. Појаснио је и на основу чега.

- Уколико се докажу свако силовање и недозвољене полне радње за које се терети, њему ће за свако дело бити изречена посебна санкција. Хипотетички, њему се на терет ставља више силовања и недозвољених полних радњи, а за свако од њих је запрећена максимална казна од 15, односно 10 година затвора. Приликом изрицања пресуде суд изриче јединствену казну, а која, како предвиђа Кривични законик, не може премашити 20 година, иако је можда казна када се саберу све санкције које му могу бити изречене, већа - објаснио је Кнежевић.

Клупко ужаса почело је да се одмотава када је храбра глумица Милена Радуловић у исповести открила да ју је силовао учитељ глуме када је имала 17 година. Како је тада испричала, то се није десило само једном. Милена Радуловић је испричала да су она и неколико девојака, од којих су неке малолетне, пријавиле полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао.

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се - испричала је Милена Радуловић.

Након ње, још једна храбра млада глумица, Ива Илинчић сведочила је о свом страшном искуству. Како је рекла, она није била силована, али ју је Алексић сексуално злостављао. Шест година она је о томе ћутала.

Mika Aleksić
Мика Алексић / Извор: Фото: Printscreen/RTS

Трећа жртва која данас има 20 година можда је доживела и највећу трауму. Како је испричала, њу је Алексић силовао први пут када је имала 18 година. После тога, тврди, силовање се понављало сваког уторка седам месеци.

Суд поново одлучује о притвору

Апелациони суд усвојио је жалбу Мирослава Мике Алексића на решење Вишег суда којом му се продужава притвор и вратио је Вишем суду да поново размотри да ли ће му продужити притвор, незванично се сазнаје.

Према незваничним информацијама, одлука о томе да ли ће Алексић остати у притвору очекује се до краја недеље. Иначе, њему је притвор продужен да не би у кратком року поновио кривична дела и због узнемирења јавности. Он се иза решетака налази од 16. јануара.