Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРАТИО МИЛОША ПРЕКО СЛИКА СА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА! Детаљи пресуде - Изговорио је само ово, а онда су кренули рафали

25.07.2022. 13:50
Пише:
Србија Данас/Информер
Miloš Radojković
Милош Радојковић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Виши суд у Нишу осудио је данас Нишлију Дарка Митића (35) на казну затвора у трајању од 20 година због тешког убиства свог суграђанина и некадашњег пријатеља Милоша Радојковића (25).

- Оптужени Дарко Митић крив је јер је 20. новембра 2019. године из безобзирне освете, лишио живота Милоша Радојковића јер му је он на дан свадбе запалио "мерцедес", власништво његове супруге због чега је против Милоша пред Основним судом у Нишу вођен кривични поступак. Након тог догађаја Дарко је упућивао претње Милошевој супрузи, говорио је: - Добро бре, што се ово десило, што ми бре запали ауто! Пратио је Милоша користећи фотографије које је његова жена постављала на друштвене мреже, дошао је у Стеријину улицу где су живели и сачекао га испред куће. Милош је након што се вратио са посла накратко ушао у кућу, оставио намирнице а затим се вратио у двориште где је оставио упаљен мотоцикл. Када је видео нападача, обратио му се речима: - Шта ти је бре и опсовао га а затим почео да дозива супругу. Повлачио се ка гаражи али је Дарко из непосредне близине у њега испалио дванаест метака од којих га је погодило десет услед чега је преминуо на лицу места - казао је судија Вишег суда Мирко Драшковић.

КАДА СТРЕС УЗМЕ ДАНАК СТРАСТИ! Сваки ПЕТИ СРБИН због ОВОГ има проблеме са ерекцијом - постоји ПРИРОДНО решење

КАДА СТРЕС УЗМЕ ДАНАК СТРАСТИ! Сваки ПЕТИ СРБИН због ОВОГ има проблеме са ерекцијом - постоји ПРИРОДНО решење

МИЛОШ ЗАСУТ МЕЦИМА, КОБАН БИО ПОГОДАК У ГРУДИ! Епилог стравичне сачекуше у Нишком Беверли Хилсу - пала пресуда за злочин

МИЛОШ ЗАСУТ МЕЦИМА, КОБАН БИО ПОГОДАК У ГРУДИ! Епилог стравичне сачекуше у Нишком Беверли Хилсу - пала пресуда за злочин

КОЈА ЈЕ УЛОГА РОЂЕНОГ БРАТА НАРКО-БОСА У ПОСЛОВИМА? Проширена истрага: Ово је Душко радио по Шарићевом наређењу

КОЈА ЈЕ УЛОГА РОЂЕНОГ БРАТА НАРКО-БОСА У ПОСЛОВИМА? Проширена истрага: Ово је Душко радио по Шарићевом наређењу

Судија Драшковић је објаснио да је веће Вишег суда Митићу за тешко убиство одмерило казну од 18 и по година, док му је за неовлашћено држање пиштоља "ЦЗ 99", којим је Радојковић лишен живота, изречен затвор у трајању од две и по године, па је осуђен на јединствену казну од 20 година затвора.

- Господине Митићу, нашли смо да сте криви за дело за које сте се теретили. Сматрамо да је тужилаштво доказало да сте извршили тешко убиство без обзира на то што није било очевидаца злочина нити постоји снимак тог догађаја. Међутим, сматрамо да је Више јавно тужилаштво на основу посредних доказа склопило јединствену слику довољну за пресуду. Мотив убиства делом произилази из ваше одбране пред тужилаштвом. Ваши наводи да нисте знали ко вам је запалио ауто падају у воду јер сте на основу иницијала објављених у медијима били обавештени о извршиоцу. Такође, одлазили сте са Радојковићем код сведока Александра Костића у Казнено поправни завод где сте се договорили да вам Милош плати 20.000 евра за спаљени аутомобил. Оно што вас највише терети је ДНК пронађен на месту злочина а који је ваша одбрана покушавала да оспори. Међутим, вештак Александра Стефановић је детаљно образложила да је пре анализе, полимер који је коришћен проверен, те да је свака грешка искључена – казао је Драшковић.

Коментаришући висину изречене казне судија је предочио Митићу да је тужилаштво за њега тражило чак 40 година робије.

- Ниједна казна неће вратити Радојковића, казна не може да буде одмазда. Сматрамо да ће и ова деловати на вас да не вршите поново кривична дела – рекао је Драшковић и додао да се ради о првостепеној пресуди на коју имају право жалбе и одбрана и тужилаштво.

Зора Никодиновић Добричанин и Милан Петровић, који су бранили Митића, одмах су најавили да ће се на првостепену одлуку жалити.

- Тражили смо продужење рока за жалбу на 30 дана јер је реч о компликованом предмету. Жалићемо се из свих законских разлога, а на шта конкретно то ћемо знати када добијемо писани отправак пресуде. Суд је рекао да су основни докази били исказ окривљеног, исказ оштећене и да је наводно вештак који је вршио ДНК анализу доказао да су проверавали полимер којем је истекао рок и да је он био валидан. Међутим, она за то није пружила ниједан доказ, тако да мислим да чињенично стање није правилно утврђено – казала је Никодиновић Добричанин.

Њеном ставу придружио се и Петровић који је истакао да је одбрана успешно оспорила крунски доказ.

- Суд је казао да је одбрана покушала да оспори билошки траг а ми тврдимо да смо то и учинили и стручњаци које смо ангажовали су такође доказали да ти ДНК трагови, тако како су анализирани, не могу да егзистирају у овом предмету – закључио је Петровић.

Изрицању пресуде присуствовала је Радојковићева породица али нико од њих није желео да коментарише судску одлуку.