Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Зоран Марјановић био умеморисан Јелени као Златни Мекин: Пропуштени позиви након БРУТАЛНОГ УБИСТВА послужили као ТРИК?!

16.06.2019. 16:35
Пише:
Србија Данас/Вечерње Новости
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Адвокати Зорана Марјановића поднели жалбу на оптужницу. Одлука до краја јуна

На телефону Јелене Марјановић (33), десетак минута пошто је, према оптужници, брутално убијена, забележено је неколико пропуштених позива од особе која је код ње меморисана као - Златан Мекин!

Вештачењем је утврђено да се иза овог псеудонима крије њен супруг Зоран Марјановић, који је по трећи пут оптужен да ју је мучки убио.

Управо то позивање телефоном, у времену после 17.04, 2. априла 2016. године када је, како се сумња, певачица већ била мртва, тужилаштво сматра триком како би се заварао траг. У оптужници, коју је Виши суд у Београду потврдио, а на коју су сва четворица његових адвоката уложила жалбу, наводи се да је Марјановић "намерно искључио телефон на десет минута, од 16.54". У то време, сигнал његовог телефона није хватала ниједна базна станица.

ПИО СА ДРУГОВИМА, ПА НЕСТАО У ДУБИНИ? Наставља се потрага за младићем на Крајковачком језеру

ПИО СА ДРУГОВИМА, ПА НЕСТАО У ДУБИНИ? Наставља се потрага за младићем на Крајковачком језеру

НОВИ ДЕТАЉИ истраге против шкаљарског ЕГЗЕКУТОРА: Црногорски ПЛАЋЕНИК занемео код тужиоца!

НОВИ ДЕТАЉИ истраге против шкаљарског ЕГЗЕКУТОРА: Црногорски ПЛАЋЕНИК занемео код тужиоца!

ДРАМА У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ КОД КИКИНДЕ Ухапшен мигрант због покушаја убиства

ДРАМА У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ КОД КИКИНДЕ Ухапшен мигрант због покушаја убиства

Судски вештак тврди да је реч о "мировању" телефона, односно да је био угашен. Ипак, стручњаци МТС нису децидирани у томе да је апарат био угашен и наводе да је могуће да је био у одређеном стању које може да се карактерише као мировање, и то онда када нема комуникације.

Детаљи нове оптужнице не разликују се много од ранијих, наведених у претходне две. Певачица из Борче задобила је осам бруталних удараца у главу док је стајала у каналу насипа Црвенка у Борчи. Ове повреде су биле смртоносне, а са последњим удахом у плућа су јој доспеле капљице воде, гранчице и муљ. Злочинац је користио два оружја - оштар предмет, али и металну шипку.

Оптужница, коју је потврдио Виши суд у Београду, али која чека коначну одлуку Апелационог суда, откуцана је на 90 страна. Ипак, према тврдњама бранилаца, и она је пуна мањкавости. Не даје одговор на кључна питања - о мотиву свирепог злочина, чиме је конкретно убиство почињено, како је убица уклонио трагове и побегао са лица места.

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас

- Трећа оптужница је, као и оне раније, пуна погрешних чињеница и нагађања, и то код кључних момента, попут ко је убио Јелену и како. Уложићемо жалбе, јер нема доказа да је наш брањеник Зоран Марјановић починио убиство. У оптужници су дати и искази, по тужиочевом мишљењу, кључних сведока. Ипак, те изјаве су у неким деловима супротне чињеницама из полицијских списа, али и наводима других очевидаца - каже адвокат Стефан Јокић, који са колегама Николом Думнићем, Александром Зарићем и Вељком Делибашићем заступа одбрану.

Један од њих, на чији се исказ тужилаштво позива, наводи да је видео да мушкарац и жена силазе низ насип. Ипак, он децидирано тврди да је жена носила горњи део тренерке боје кајсије, а да је доњи део био сив. Овај човек је децидирно тврдио да је управо због те "чудне боје кајсије и запамтио то двоје људи".

Он у свом исказу није могао на основу фотографија да потврди да ли је реч о Зорану и Јелени Марјановић. Поред тога, певачица је, према документима, када је убијена на себи имала црни доњи и светлоплави горњи део тренерке.

Kuća Marjanovića
Кућа Марјановића / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Оно што је најинтересантније је што се у оптужници, поред Марјановића, уводе и категорије "извршилац" и "починилац", као да је реч о другој Н. Н. особи, а не о певачицином мужу, који се терети за убиство. Ово се понавља на кључним тачкама оптужнице - када се говори о изолованим ДНК материјалима који не припадају Зорану Марјановићу. Реч је о биолошком трагу на унутрашњој страни леве Јеленине патике, која је бачена на другу страну канала (наводи се да је могуће да ју је бацио починилац кривичног дела), али и на њеној доњој тренерци и вешу.

Иста ситуација се понавља и на Јеленином нокту на домалом прсту леве руке. Раније је објављено да тај ДНК припада мушкарцу и да је он и даље Н. Н. Са овог прста скинута је и њена венчана бурма, која никада није пронађена.

СТЕНА СЕ ОБРУШИЛА И БАЦИЛА ГА У АМБИС Ватрогасац из Србије ПОГИНУО након што га је ЗАКАЧИО КАМЕН! (ФОТО)

СТЕНА СЕ ОБРУШИЛА И БАЦИЛА ГА У АМБИС Ватрогасац из Србије ПОГИНУО након што га је ЗАКАЧИО КАМЕН! (ФОТО)

АНДОНОВ НА МЕТИ На аутомобил брата ПОЗНАТОГ РЕПЕРА бачен Молотовљев коктел

АНДОНОВ НА МЕТИ На аутомобил брата ПОЗНАТОГ РЕПЕРА бачен Молотовљев коктел

УХАПШЕН МУШКАРАЦ У БЕОГРАДУ: Ударао жену насред улице, отео јој торбу, па НАСТАВИО ДА ДИВЉА?!

УХАПШЕН МУШКАРАЦ У БЕОГРАДУ: Ударао жену насред улице, отео јој торбу, па НАСТАВИО ДА ДИВЉА?!

- У подноктном садржају убијене Јелене Марјановић нема биолошког трага других особа - наводи се извештај обдуцената у оптужници. Утврђено је и да је она на рукама имала одбрамбене повреде. Као први напад означен је убод у доњи део главе оштрим предметом. Такав траг је уочен и на капуљачи тренерке, па се претпоставља да је Јелена бежала са капуљачом на глави када ју је убица сустигао.

Све ове примедбе нашле су се у жалбама бранилаца Зорана Марјановића. О њима ће одлучивати Апелациони суд у Београду. Одлука се очекује до краја јуна.

ПРОТИВРЕЧНА СВЕДОЧЕЊА

Искази сведока побројаних у оптужници, који су у критично време били на насипу, од 16.30 до 17.30 2. априла 2016. године, не слажу се по питању тога шта су сведоци све видели.

Једни помињу стадо коза, други тврде да га није било. Помињу се два човека са везаном косом. Један је Зоран Марјановић, док је други идентификован и саслушан. И тај човек је у то време био са ћерком на насипу. Реч је о девојчици од 12 година, која је ситнија растом. Ипак, у то време мала Јана имала је само пет година.