Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕ НЕГО ШТО СУ ГА УПУЦАЛИ У ГЛАВУ, МАЛИ ГОКСИ НАПАДНУТ СЕКИРОМ? Најновији детаљи крвавог напада у Винчи

06.05.2022. 20:44
Пише:
Србија Данас/Блиц
Goran A
Горан А / Извор: Фото: Информер

Истрага пуцњава у Винчи код Гроцке, у којој је непознати мушкарац из пиштоља ранио Горана А. (21), још је у току.

Иако мајка упуцаног младића за медије тврди да њен син није био проблематичан, сазнаје се да је Горан ипак имао "подебео" досије, као и да је пре само месец дана имао окршај са тројицом маскираних мушкараца који су га напали секиром у оближњој кладионици.

Док су мишљења становника овог насеља подељена, па једни имају само лепе речи за рањеног младића, а други ипак наводе како је "имао проблематичнију нарав", сазнаје се да је "мали Гокси", како га комшије у Винчи зову, имао, већ до своје 21. године, досије од чак 10 кривичних дела, односно кривичних пријава за наношење лаких телесних повреда, крађе, насилничко понашање, насиље у породици, уништења и оштећења туђих ствари, као и тешка дела против безбедности јавног саобраћаја.

ДА СРЦЕ ПУКНЕ! Марко и његов син погинули, пријатељи открили: Жена му је у четвртом месецу трудноће, ВЕЛИКА ТУГА

ДА СРЦЕ ПУКНЕ! Марко и његов син погинули, пријатељи открили: Жена му је у четвртом месецу трудноће, ВЕЛИКА ТУГА

НА ДЕСНОМ ОКУ НЕ ВИДИ, НА ЛЕВОМ СЕ СТАЊЕ ПОГОРШАЛО! Рођака Наде којој је партнер сипао сону киселину открила језиве детаље

НА ДЕСНОМ ОКУ НЕ ВИДИ, НА ЛЕВОМ СЕ СТАЊЕ ПОГОРШАЛО! Рођака Наде којој је партнер сипао сону киселину открила језиве детаље

КАКО ЈЕ БОЈОВИЋЕВА ДЕСНА РУКА ПОСТАО СЛОБОДАН КОРАЛИЈА? Испливали детаљи - Кораћ лично ушетао у станицу и подигао пасош

КАКО ЈЕ БОЈОВИЋЕВА ДЕСНА РУКА ПОСТАО СЛОБОДАН КОРАЛИЈА? Испливали детаљи - Кораћ лично ушетао у станицу и подигао пасош

Како се сазнаје од запослених у кладионици која се налази недалеко од места где се синоћња пуцњава догодила, пре само месец дана тамо је избио инцидент након чега је Горан завршио са завојем на глави.

- Тројица маскираних мушкараца упала су у кладионицу и напала су Горана који их претходно ништа није дирао. Ранили су га малом секиром, док неки причају да су имали и бејзбол палицу. Горан је након напада задобио повреде у потиљку главе, па је потом превијен. Када је сутрадан дошао у кладионицу, нисмо га пустили, јер му је, према политици куће, од тада забрањен улаз. Он се није бунио, већ је мирно изашао и од тада се више није враћао - каже запослен у кладионици у Винчи и додаје како му Горан није изгледао проблематично кад код би долазио код њих, а где је, све до инцидента, био редован гост.

Према причи са мештанима Винче сазнаје се потом како полиција све до данас није успела да идентификује ко су били мушкарци који су секиром у кладионици напали Горана, јер су имали, како наводе, маске, па је случај убрзо потом заташкан.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

- Повремено сам се дружио са њим. Нисмо били јако блиски, али га познајем. Јесте био проблематичан, али не знам шта је тачно све противно закону радио - каже један Горанов вршњак, док "Курир" пише како су га људи из овог места неретко виђали у друштву сумњивих типова.

Његова мајка са друге стране, не дели мишљење својих комшија, и истиче за медије како је њен син болестан, те да није пио алкохол, није се дрогирао, а није ни, како даље говори, повезан са криминалом.

- Горан је шећераш и прима инсулин. Он никада није пио, никада се није дрогирао - говори видно потресена мајка и такође истиче да, што се тиче инцидента од пре месец дана у ком је њен син био нападнут, до данас не зна ко би могли да буду мушкарци који су тада секиром насрнули на њеног сина.

Подсетимо, прексиноћ око 22.30 сати у близини Основне школе "Никола Тесла" у насељу Винча код Гроцке, непознати мушкарац са кацигом на глави пуцао је из пиштоља у 21 годину старог Горана А., након чега је, како се наводи, нападач побегао смдеревским путем у правцу хотела Радмиловац, док је рањени младић остао да лежи.

Тешко рањеног Горана у локви крви пронашли су потом случајни пролазници који су о томе убрзо обавестили полицију.

Како је Горанова мајка објаснила за медије, њен син је те ноћи дошао са посла на који је повремено одлазио због своје болести, потом је отишао до оближњег фаст фуда, тамо купио гирос, а затим отишао до школског дворишта да га поједе, након чега га је непознати мушкарац упуцао у потиљак.

- Мој старији син је на телефону прочитао да је Г. А. и почео је да плаче. Питала сам га шта се дешава. Показао ми је вест и ја сам отишла до школе. Нису ме пустили да приђем, полицајац ми је рекао да одем кући да се смирим. Мог сина су већ напали пре два месеца у кладионици и исекли га ножем по потиљку, те ставили пар шавова. Нико од полиције ме није звао од тада, иако знамо да је то нека екипа из Калуђерице. Све мислим да су мог Горана помешали са неким - испричала је она.

Према последњим информацијама, рањени младић тренутно је у коми и на лечењу на Војно-медицинској академији где му су лекари боре за живот, док потрага за побеглим нападачем и даље траје.

Место злочина прексиноћ је било пуно полиције, док су и јуче и данас тамо били и форензичари коју су трагали за чаурама како бу помогли у што бржем расветљавању овог случаја.