Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОГОВОРИО СВЕДОК ЏОНИЋЕВОГ ЗЛОДЕЛА: Како ме је увукао у ТРОСТРУКО УБИСТВО! Ево шта је радио на дан убиства

27.10.2021. 22:13
Пише:
Србија Данас/Курир
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Shutterstock/Facebook/Ilustracija

Младић (20) који је дан пре ликвидације породице Ђокић вратио кући осумњиченог, пошто је он претходно сакрио мотор на месту злочина, каже да је шокиран.

Горан Џонић (54), осумњичени за убиство брата од тетке Горана (57), снаје Гордане (56) и братанице Лидије (25), несумњиво је дан пре троструке ликвидације, у недељу, 26. септембра, одвезао скутер на место где је 2. октобра полиција пронашла спаљени „пасат“ несрећних Ђокића, а осим што су га снимиле сигурносне камере у селу Тешица, полицији се јавио и један сведок!

Како Курир сазнаје, Џонић је, пошто је оставио мотор у шумарку, замолио свог комшију (20) да га одвезе назад у Моравац. Овај момак само је један у низу сведока против осумњиченог ватрогасца у пензији, који је након његовог хапшења полицији испричао шта се дешавало непосредно пре масакра.

ПРОЛИВЕНА КРВ У РАКОВИЦИ Мушкарац изашао из аутомобила, пришао му нападач, УБО ГА У ВРАТ и побегао

ПРОЛИВЕНА КРВ У РАКОВИЦИ Мушкарац изашао из аутомобила, пришао му нападач, УБО ГА У ВРАТ и побегао

МИГРАНТ ШИПКОМ ИСЕКАО КАМИОНЏИЈУ НА БАТРОВЦИМА: Возачи узнемирени чекају сатима и страхују за живот

МИГРАНТ ШИПКОМ ИСЕКАО КАМИОНЏИЈУ НА БАТРОВЦИМА: Возачи узнемирени чекају сатима и страхују за живот

ЏОНИЋ ПОЛИЦАЈЦИМА УПУТИО ЈЕЗИВЕ РЕЧИ: Када су нашли УГЉЕНИСАНА тела Ђокића - рекао им ГНУСНУ СТВАР

ЏОНИЋ ПОЛИЦАЈЦИМА УПУТИО ЈЕЗИВЕ РЕЧИ: Када су нашли УГЉЕНИСАНА тела Ђокића - рекао им ГНУСНУ СТВАР

Није требало то да уради

Овај младић је јуче за Курир испричао шта се дешавало уочи убиства породице Ђокић, али није желео да му објављујемо идентитет због безбедности.

- Горан ме је, онако као комшија, звао да га одвезем до Моравца. Рекао ми је да је одвезао скутер до неког човека. Није рекао да је оставио скутер негде, значи ништа о томе. Нисам посумњао кад су га ухапсили да то уопште има везе с тим. То је био позив: „Е, можеш да ме повезеш?“, ја сам рекао: „Могу“ - прича овај младић и додаје да је Џонића тада покупио код моста на Морави у селу Тешица.

 

- Мени тада стварно ништа није било сумњиво. Кад ме је позвала полиција, нисам помислио да ме због тога зову. Кад сам чуо да је због тога, био сам љут на Џонића што ме је увукао у ту причу. Наравно да није то требало да уради, али ја ту стварно сада не могу ништа - прича наш саговорник, и даље у потпуном шоку.

Он нам је препричао и разговор који је тог 26. септембра водио с Џонићем у аутомобилу.

Отац убијене Гордане

На дан убиства пио кафу с мојим зетом

Момчило Аритоновић, отац убијене Гордане Ђокић, јуче за Курир није желео да говори о трагедији, а раније је за Информер рекао да је осумњичени Горан Џонић на дан убиства седео с његовим зетом, а да му је његова ћерка скувала кафу.

- Причали су, шалили се и смејали. Горан није ни слутио да се Џонић спрема да му затре породицу. Само неколико сати касније, он их је намамио у замку, све троје их побио и спалио. Какав је то човек, каква је то звер, људи моји - пита се кроз сузе Аритоновић.

Родитељи ухапшеног

Без коментара смо

Родитељи ухапшеног Горана Џонића нису јуче били расположени за причу. Испред њихове куће и даље је полиција, а на телефон нам се јавио женски глас и рекао: "Хвала на позиву, али немамо шта да кажемо, без коментара смо."

Снимиле га камере

- Док сам га возио до Моравца, водили смо уобичајен разговор, комшијски. Питали смо се шта има ново и тако, уобичајене теме - каже он.

Како смо већ писали, Џонића су снимиле и камере у селу Тешица, и то неколико пута. Једна камера га је снимила после злочина, 27. септембра, око два сата иза поноћи, како кроз Тешицу вози "пасат" свог убијеног брата. Иста камера га је снимила истог јутра, око четири сата, како се на скутеру враћа у Моравац.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Коцкице су полако почеле да се слажу. Све је више доказа против Џонића. Поред овог момка, који је потврдио да је дан пре убиства вратио Џонића кући, полицији се јавило још сведока. Тако је један бравар испричао да је Џонићу неколико дана пре масакра направио пригушивач, а и радник с пумпе је потврдио да је он дан пре злочина сипао гориво у канту. Сви сведоци су рекли да у тренутку тих дешавања нису ништа посумњали - каже извор и додаје да има још сведока који су испричали како је Џонић планирао троструко убиство.

Подсетимо, породица Ђокић нестала је у ноћи између 26. и 27. септембра, кад су се „пасатом“ из Моравца враћали у Алексинац. Њихова спаљена тела нађена су 2. октобра, а њихов блиски рођак Горан Џонић ухапшен је 20. октобра.