Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПРОКЛИЊЕМ ДАН КАДА ЈЕ ДОШАО У НАШЕ ОДЕЉЕЊЕ" Први пут се огласила разредна дечака-убице из "Рибникара"

27.10.2023. 15:03
Пише:
Србија Данас/Република
Kosta Kecmanović
Коста Кецмановић / Извор: Фото: Shutterstock/Društvene мреже

Професорка француског била је један од најпоноснијих разредних старешина у школи "Владислав Рибникар".

Разредни старешина прошлогодишњег 7/2 ОШ "Владислав Рибникар" , које је 3. маја разорио дечак-убица, за неколико месеци мораће да сведочи о дечаку монструму пред Вишим судом у парничном поступку против њега и његових родитеља.

Питање које ће јој сигурно поставити пуномоћници породица жртава, као и судија, биће о ургенцији родитеља у вези са пребацивањем злочинца из одељења 6/3 у одељење у којем је извео крвави пир, као и промени смене у школи. 

30 СЕКУНДИ КОЈЕ СУ МОГЛЕ ДА СПРЕЧЕ МАСАКР У РИБНИКАРУ: Кључни сведок открио НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ како је трагедија могла бити избегнутаdecakubica

30 СЕКУНДИ КОЈЕ СУ МОГЛЕ ДА СПРЕЧЕ МАСАКР У РИБНИКАРУ: Кључни сведок открио НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ како је трагедија могла бити избегнута

ДЕЧАКА-УБИЦУ ЧЕКА ПАКАО! Почело суђење за масакр у "Рибникару", адвокат тражио присуство починиоца личноFoto: Shutterstock, DruÅ¡tvene mreže

ДЕЧАКА-УБИЦУ ЧЕКА ПАКАО! Почело суђење за масакр у "Рибникару", адвокат тражио присуство починиоца лично

"Имам један циљ, а то је да те убијем" Девојчица инспирисана дечаком-убицом из Рибникара испланирала морбидно смакнуће најбоље другарицеFoto: Shutterstock, DruÅ¡tvene mreže

"Имам један циљ, а то је да те убијем" Девојчица инспирисана дечаком-убицом из Рибникара испланирала морбидно смакнуће најбоље другарице

Седморо убијене деце је било у одељењу професорке франсцуског - разредне старешине. 

С тим у вези, мајка једног од ученика Рибникара открива да наставница Драгана апсолутно није имала ништа са преласком дечака у њено 7/2 и да буквално проклиње дан када је он дошао.

- Директор школе је једини који доноси одлуке тог типа. Наставница Драгана није имала ништа са тим. Нека на суд зову директорку да то објасни јер Драгана је само обавештена да ће им се прикључити нови ученик и сада је страшно узнемирена што ће и пред судом морати да говори на тему масакра који је уништио њен разред и њен живот  и све што је предано градила. Била је поносна на своје ђаке и на резултате које постижу. Када је тај дечак уписан у њено одељење Драгана је децу усмеравала да га лепо прихвате и укључе како у школске активности, тако и у дружења. Деловало јој је да нема проблема, док није дошао тај кобни 3. мај. После злочина ми је рекла : "Проклињем дан када је дошао у наше одељење" - испричала је мајка ученика.

Осим разредне о кобном дану, али и ономе што је претходило, а могло је да указује на проблем биће позвани да говоре и други запослени у школи, али Томићева је од свих у школи, истини за вољу , највише знала о тој деци као њихова разредна. 

- Она је имала са децом такорећи другарски однос, јер има дете година њен их ученика. Чак су јој причали и о симпатијама и кад их нешто тишти, кад их нервира неки други наставник јер даје тешке контролне задатке или када је престрог, али није примећивала ништа необично у понашањуи дечака који је 3. маја постао најмлађи масовни убица на свету - истиче извор.

Иста жена надаље сведочи о ужасно тешком психичком стању разредне, која није имала снаге ни способности да у новој школској години почне да ради.  

- Драгана је мајка једне тинејџерке и жена веселе нарави и позитивног духа, али пуцњава на Врачару је психички сломила, тако да већ пола године не усмева да се тргне. Прогоне је слике од тог дана и призори у школи и испред ње. Прво хаос, вриска, цика и трка по школи. Метеж и јурњава у свим смеровима. Полиција и лекари и техничари на све стране, Онда лица родитеља који траже своју децу која нису изашла из школе са другарима чак ни кад се све смирило. Ишчекивање најцрњих вести...а онда и најтеже слике које ће је вероватно прогонити док је жива јер као разредни старешина морала да идентификује ученике који су преминули на лицу места, оне које је друг из одељења убио као звери -  препричао је саговорник.

ribnikar
рибникар / Извор: Фото: Србија Данас

Разредна веровала у своје ђаке

Професорка француског била је један од најпоноснијих разредних старешина у школи "Владислав Рибникар", водила је билингвално престижно одељење.

Обожавала је своје девојчице и дечаке и сањала је како ће израсти у велике људе са сјајним каријерама, а сада обилази њихове споменике  и распитује се за стање рањене деце из разреда.

Шесторо њених ђака је дечак-убица убио и још пет ранио. 

- Веровала је у свако од те деце и мислила да ће много тога постићи у животу јер је у њима препознавала жељу да уче и напредују. Волела је да их гледа како се смеју и радују једни другима - рекла је једна наставница из Рибникара.