Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПРОПЕВАЋЕ" ЈОШ ДВА ЧЛАНА ВЕЉИНОГ КЛАНА: Спремни су да проговоре, реч је о две ликвидације за које нема доказа

06.12.2021. 08:33
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Припремно рочиште против клана Вељка Беливука и његових сарадника по свему судећи биће заказано до краја овог месеца

Према информацијама, Тужилаштву за организовани криминал јавила су се двојица осумњичених из злогласног клана и изразила спремност да о убиствима говоре и добију статус сведока-окривљеног који има једино Бојан Хрватина. Међутим, договор још није постигнут.

Према речима извора, двојица припадника групе Вељка Беливука нуде своја сазнања о злочинима у замену за мању казну затвора.

"ЗАНЕМЕЛА САМ КАД САМ ВИДЕЛА ФОТОГРАФИЈЕ ИСКАСАПЉЕНОГ МУЖА" Језива исповест жене убијеног Гоксија - до детаља испричала сазнања

"ЗАНЕМЕЛА САМ КАД САМ ВИДЕЛА ФОТОГРАФИЈЕ ИСКАСАПЉЕНОГ МУЖА" Језива исповест жене убијеног Гоксија - до детаља испричала сазнања

ОБРТ - БАНКАР ЖЕНИНОГ ЉУБАВНИКА УБИО ИЗ СТРАХА, А НЕ ИЗ ЉУБОМОРЕ: Набио ми се у фацу и рекао "Твоја жена ВОЛИ ДА ЈЕ СИЛУЈЕМ"

ОБРТ - БАНКАР ЖЕНИНОГ ЉУБАВНИКА УБИО ИЗ СТРАХА, А НЕ ИЗ ЉУБОМОРЕ: Набио ми се у фацу и рекао "Твоја жена ВОЛИ ДА ЈЕ СИЛУЈЕМ"

КО ЈЕ НОЖЕМ УБО ПЕВАЧА У СРЦЕ? Полиција ухапсила 20 МУШКАРАЦА ЗБОГ МАСОВНЕ ТУЧЕ!

КО ЈЕ НОЖЕМ УБО ПЕВАЧА У СРЦЕ? Полиција ухапсила 20 МУШКАРАЦА ЗБОГ МАСОВНЕ ТУЧЕ!

- Они су нудили да кажу све што знају о отмицама и убиствима која се стављају на терет клану Вељка Беливука. Међутим, изразили су спремност и да говоре о ликвидацијама које су остале нерешене и за које не постоје докази. Реч је о убиству Мирка Којића, инвеститора са Звездаре и кума Марка Миљковића и Александра Халабрина. Преговори су у току, па је исход још неизвестан - каже извор.

Подсечања ради, клану Вељка Беливука на терет се према оптужници стављају пет убистава- Горана Величковића Гоксија, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Милана Љепоје. У међувремену докази су пронађени и за злочинима над Николом Митићем и Гораном Михајловићем.

УБИСТВА

Како се сазнаје, уколико заиста двојица припадника групе Вељка Беливука имају нова сазанања о злочинима клана у којима су и сами учествовали могла да се расветли судбина несталог Мирка Којића, инвеститора са Звездаре и кума Марка Миљковића. Он је, како се сумња, једна од првих жртава ове криминалне екипе.

Подсећања ради, Којић се са Беливуком и Миљковићем нашао и на оптужници за убиство Властимира Милошевића, такође Миљковићевог кума, јануара 2017. године. Међутим, због недовољних доказа сва тројица одлуком суда правоснажно ослобођени кривице.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Истражитељи на све начине покушавају да реше и отмицу и убиство Александра Халабрина. Породица је његов нестанак пријавила 20. марта 2020. у Београду. Тело младића пронађено је 16. маја исте године у околини Сопота. Обдукција је потврдила да је убијен хицем у главу. Посмртне остатке овог младића из села Јаношик, надомак Пландишта, пронашао је чувар коза у сопотском месту Парцани. Било је спаковано у најлон и закопан - каже извор близак истрази.

Истрага која је вођена показала је да он није убијен на месту где је закопан већ да је ту донет. Тако да уколико Тужилаштво за организовани криминал уколико прихвати предлог осумњичених могло би да прибави доказе о овом звесрском убиству.

ЦРНА ГОРА

У Тужилаштву за организовани криминал у Београду прошле среде саслушани су Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Радоје Живковић по замолници колега из Црне Горе. Њима се на терет ставља убиства Дамира Хоџића и Адиса Спахића и отмица Мила Радуловића Капетана у насељу код Спужа. Четворица припадника озлоглашеног клана негирали су кривична дела.

СВЕДОК

Бојан Хрватин, сведок који је тужилаштву открио све о стравичним злочинима криминалне групе Веље Невоље, испричао је како је постао део свирепог клана, као и да је "мора да се окрви" како би придобио поверење Вељка Беливука.

Бојан Хрватин, главни је сведок-окривљени у случају који се води против Беливуковог клана који је за сада оптужен за пет убистава, трговину дрогом и оружјем, отмице и силовање, али се сумњичи за још три убиства. Овај мушкарац, који је пре неколико година изашао из затвора у ком је био због убиства, добро је познавао браћу Будимир, иначе истакнуте чланове Беливуковог клана. Хрватин је, како је испричао Тужилаштву, желео да се приклони овој криминалној групи која је "држала" београдско подземље и словила за најопаснију у Србији. Да би то успео, пристао је да, како је сам испричао, "окрвави руке".

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Он је Тужилаштву рекао да му је Милош Будимир, Беливуков човек од поверења, на једном састанку показао фотографије два корита у којем се налазило раскомадано тело. Како му је Будимир испричао, у питању је било тело Александра Глигоријевића Пукија, иначе некада блиског Вељиног сарадника ког је одлучио да убије јер је сумњао да му "ради о глави". Сведок-сарадник је тужиоцу испричао да је, након што је видео стравичне фотографије, рекао Будимиру да га зову када буду убијали следећу жртву!

- Ја сам му тад рекао: "Ајде види знаш мало, оно, ако буде тако некад да учествујем и ја" јер су биле неке приче да треба да се "окрвимо" и док се не окрвимо – нема ту поверења. То је једноставно тако на улици - рекао је сведок-окривљени.

Он је испричао да му је Марко Будимир на то рекао: "Биће, биће тога још, имамо их још".

Како је рекао, недуго после тога Хрватину је поверена важна улога у новој ликвидацији - његов задатак био је да намами навијача Горана Величковића Гоксија.