Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАСКРИНКАН ЛАЖНИ ВРАЧАР ИЗ НИША: "Жени давао лекове за спавање да би напаствовао девојчице" - ево како их је мамио у кућу страве

10.05.2022. 16:22
Пише:
Србија Данас
policija
полиција / Извор: Србија Данас

"Иако инвалид одувек био на злом гласу, баш због непримереног понашања према најмлађима"

Мештани Чамурлије поздравили су одлуку Вишег јавног тужилаштва у Нишу да против њиховог комшије Д.М. (63) подигне оптужницу због сексуалног злостављања деце јер је, како тврде, он то одавно заслужио. Šezdesettrogodišnjak, који је ухапшен новембра прошле године, терети за обљубу двеју малолетница које су родитељи довели да би им пружио неку врсту помоћи јер се декларисао као видовњак.

Радица Митровић каже да је Д.М. иако инвалид одувек био на злом гласу, баш због непримереног понашања према најмлађима.

- Уопште се нисам изненадила када су га ухапсили, наравно да сам очекивала да ће бити оптужен. Жалила су се деца на њега да је безобразан, дечаке је учио шта да раде девојчицама. Моја унука је тада имала само шест година а он је подучавао њене другове шта треба да јој ураде... Не могу да причам баш шта, безобразно је - каже ова житељка Чамурлије.

БЛЕКИ ЈЕ УБИЈЕН ЗБОГ 390 ДИНАРА! За убиство уличног свирача прети му доживотна робија - подигнута оптужница, али...

БЛЕКИ ЈЕ УБИЈЕН ЗБОГ 390 ДИНАРА! За убиство уличног свирача прети му доживотна робија - подигнута оптужница, али...

СТРАВИЧНО УБИСТВО КОД КУЧЕВА! Баку изударали на смрт - језиви детаљи: Мислили да има пуно пара јер јој је породица у иностранству

СТРАВИЧНО УБИСТВО КОД КУЧЕВА! Баку изударали на смрт - језиви детаљи: Мислили да има пуно пара јер јој је породица у иностранству

ОВО ЈЕ БИО МОТИВ НАПАДА НА ЛЕКИНОМ БРДУ? Огласио се власник куће у чије је двориште бачена бомба

ОВО ЈЕ БИО МОТИВ НАПАДА НА ЛЕКИНОМ БРДУ? Огласио се власник куће у чије је двориште бачена бомба

Додаје да су сви у селу знали за болесно интересовање које је њихов комшија показивао према најмлађима.

- Стално је гледао где деца иду, шта раде, то га је много занимало. Сад не знам баш да ли је он урадио то за шта га терете, ипак је он инвалид, нема ногу па не бих да грешим душу. Али да се према деци понашао како не треба, то стоји – изричита је Радица.

Њена комшиница која није желела да јој се помиње име, била је много искључивија у погледу кривице Д.М.

- Дирао је ту децу која су могла да му буду унуке, па и праунуке, то су девојчице младе и неискусне, нису ни знале шта им се дешава. Причала ми је бака једне од тих цурица како их је намамио шта им је урадио. Жени би давао лекове да заспи а говорио би да је пијана. Деци би нудио мед да стекне њихово поверење, закључавао би врата и после би са њима радио шта је хтео. Пара је увек имао, примао је пензију али и надокнаду за туђу негу и помоћ па је мамио децу ситним поклонима. То је страшно, да у сопственом селу немамо мира од силеџија и напасника. Обрукао је целу Чамурлију, на зао глас смо изашли... Заслужује најстрожу казну да другима као што је он буде за наук – казала је узнемирена жена.

Аргентина Гиџић, потпредседница ове месне канцеларије, каже да је овај догађај скандализовао целу Чамурлију.

- Као дете сам преживела бројне трауме, јер сам са породицом избегла са Косова за време НАТО бомбардовања и знам колико је здраво детињство важно за развој личности. Искрено се надам да ће се те девојчице изборити са преживљеном траумом и имати нормалан живот. Могу само да кажем да сам згранута овим догађајем, не могу ни да размишљам о томе јер је сама помисао на то шта су та деца преживела, веома тешка – рекла је Гиџић.

М.М. супруга оптуженог Д.М. која је након хапшења радо разговарала са новинарима, овога пута им је затворила врата.

- Немам шта да кажем, он има два адвоката, све ће се утврдити на суду – кратко је казала М.М. У ранијем обраћању новинарима бранила је супруга. Тврдила је да није имала никаквих сумњи да јој муж ради нешто иза леђа јер за 43 године брака, како истиче, није приметила ништа што би указивало на неку врсту девијантног понашања.

- Одмах је казао полицији да то није тачно, да те цурице није ни пипнуо нити им је слао поруке. Тачно је да се шалио са децом, али и мушком и женском, јер ми немамо потомство. Па, како би он то урадио, због гангрене су му одсећене обе ноге, болестан је, дијабетичар. Полиција је казала да су две девојчице оштећене, не знам тачно ни шта то значи, само претпостављам. Објаснила сам им да он није у стању да тако нешто учини, па живци су му оштећени приликом ампутације ногу, он више није у стању да има сексуалне односе. Осим тога, то су велика деца, могла су да врисну, да га ошамаре, да побегну, шта би им он могао – рекла је након мужевљевог хапшења ова мештанка Чамурлије.

Више јавно тужилаштво у Нишу потврдило је да је против Д.М. подигнута оптужница али ради заштите интереса малолетника, детаљи оптужног акта нису доступни јавности. Према незваничним информацијама које су се појавиле након хапшења, он је у својој кући, злоупотребивши њихово поверење, обљубио две девојчице старе тринаест и четрнаест година те је у истој намери покушао да намами и једну дванаестогодишњакињу. Према тврдњама мештана, децу су му најчешће доводили родитељи јер се представљао као видовњак и нудио помоћ у отклањању здравствених проблема. Оно што овај случај чини још бизарнијим је што је Д.М. тежак инвалид али је вештачење жртава потврдило њихове наводе да су биле сексуално нападнуте.

Како сазнајемо, децу је присиљавао да му удовоље болесним нагонима претећи да ће нашкодити њиховим најближима.

- Када би му родитељи оставили девојчице, говорио би им да морају да ураде све што им каже иначе ће им умрети родитељи. Тврдио је да је он врачар и да може да уради све што жели ако не пристану, те да не смеју никоме да говоре шта се дешава у његовој кући. Међутим, једна од жртава је проговорила па је клупко почело да се одмотава – наводи извор.