Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАВЧАНИ ГА МУЧИЛИ ПА ЗАКОПАЛИ У ДВОРИШТУ КУЋЕ! Ево ко је Риле Капетан - непажњом припадника клана све изашло на видело (ФОТО)

25.01.2023. 07:33
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Risto Mijanović
Ристо Мијановић / Извор: Фото: Турска полиција

Ристо Мијановић, чије име је одраније познато у црногорском подземљу због више кривичних дела, мучен је и убијен у Истанбулу, када га је кавачки клан намамио у вилу Жељка Бојанића у том турском граду. Због његовог убиства лисице на руке су стављене Бојанићу новембра прошле године, а полиција је данима копала по дворишту виле, како би пронашла његово тело.

Иако познат црногорским правосудним органима али и јавности, Ристо Мијановић је дуже време био ван фокуса јавности. О њему се ништа није знало одређени временски период, све док није стигла вест да је у Истанбулу због његовог убиства ухапшен Жељко Бојанић, Црногорац који се доводи у везу са кавачким кланом.

"Продао сам 17 кг дроге да је макнем од себе"

Убијени Ристо Мијановић био је близак супарничком, шкаљарском клану, а хапшен је још 2013. године у оквиру полицијске акције "Гром", заједно са неколико чланова своје породице. Мијановић је тада осуђен на 5 година и 10 месеци затвора, због стварања криминалне организације.

"ВИДЕО САМ ЊЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ, ТАНГЕ, ХАЛТЕРИ, СВЕ..." Детаљи са суђења: Овако је убијени адвокат Огњановић говорио о Хркаловићевој

"ВИДЕО САМ ЊЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ, ТАНГЕ, ХАЛТЕРИ, СВЕ..." Детаљи са суђења: Овако је убијени адвокат Огњановић говорио о Хркаловићевој

ХОРОР У КУЋИ ЖЕЉКА БОЈАНИЋА: Полиција у његовој башти пронашла закопана тела три жене?! (ВИДЕО)

ХОРОР У КУЋИ ЖЕЉКА БОЈАНИЋА: Полиција у његовој башти пронашла закопана тела три жене?! (ВИДЕО)

ВУКОТИЋ У ТУРСКОЈ ИМАО НЕКОЛИКО ЖЕНА? Шофер на саслушању испричао свашта о убијеном вођи шкаљараца: Некретнине, скупа возила

ВУКОТИЋ У ТУРСКОЈ ИМАО НЕКОЛИКО ЖЕНА? Шофер на саслушању испричао свашта о убијеном вођи шкаљараца: Некретнине, скупа возила

- Немам ништа ни са кокаином ни са хероином, нити сам радио са белим. Траву сам имао и то сам продао, а то сам и признао. Немам ништа са кокаином. Јесам имао 17 килограма марихуане и хтео сам да продам марихуану, да то што пре макнем од себе - тврдио је Мијановић на суду.

Мијановић, иначе Цетињанин, умешан је био и у неколико оружаних обрачуна са припадницима кавачког клана, за које је више пута утврђено да су имали и своју испоставу у Србији, и то у више криминалних група. Један од главних сарадника кавачког клана у Србији свакако је клан Вељка Беливука и Марка Миљковића, којима се због седам убистава, силовања, отмица и других тешких кривичних дела суди пред Специјалним судом у Београду.

Лалић га спомињао као Рилета Капетана

Управо на суђењу озлоглашеном клану Вељка Беливука и Марка Миљковића, окривљени сарадник Срђан Лалић је у више наврата причао о убиству извесног Рилета Капетана, за којег се претпоставља да је управо Ристо Мијатовић.

Srđan Lalić
Срђан Лалић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Риле Капетан и Јока, причаћу сада о његовим убиствима. Вељко и ја смо се из Истанбула вратили у Приштину, одакле нас је превезао један Албанац. Док сам био у Турској, Радоје ми је писао јер су планирали намамљивање Риста Капетана и Јоке, планирали су да набавим реплике пиштоља и ознаке полиције. План је био да Ристу Капетана намаме у ресторан, да га раскомадају и баце у море. Нисам учествовао у томе, али био сам у кући са Вељком и Марком док су те акције спровођене - испричао је током суђења Лалић.

Јоко је, претпоставља се, Јован Јовановић, који је наводно убијен у Шпанији. Како су писали медији, када су шкаљарци сазнали да је Јовановић убијен у Шпанији, Ристо Мијановић је наводно кренуо да га пронађе, односно његово тело, како би га сахранили у родном Котору.

У Шпанији је наводно добио информацију да је Јовановић у Турској, а за ту информацију је дао и новац. Међутим, испоставило се да је то била замка, па је и сам намаљен и сурово убијен.

Risto Mijanović
Ристо Мијановић / Извор: Фото: Турска полиција

Турски медији су објавили узнемирујуће фотографије мучења Мијановића, на којима се види као у доњем вешу седи везан на столици, а потом и лежи везан у сауни, које наш портал неће објавити. Полиција верује, на основу оперативних података добијених у пресретнутим комуникацијама Скаја, да су га кавчани закопали у дворишту виле Жељка Бојанића. Како би прикрили трагове, вила је реновирана, а тело је ископано и закопано на друго место. На том месту су изградили магацин, те истражитељи нису могли да пронађу тело шкаљарца.

Истрагом о убиству Вукотића расветљена смрт Мијановића

Подсећања ради, 8. септембра прошле године шкаљарски клан је "обезглављен" када је убијен вођа Јовица Вукотић у Турској. Након неколико дана ухапшена је група која се сумњичи да је организовала ликвидацију, а међу њима су истакнути "кавчани! Здравко Перуновић и Радоје Живковић. Након хапшења, полиција је запленила УСБ Живковића, на ком су пронађене поменуте фотографије мучења Риста Мијановића у вили Жељка Бојанића.

Након тога, Бојанић је ухапшен у новембру прошле године, због сумње да је убио Мијановића и закопао тело у дворишту виле у Истанбулу. Он је негирао кривицу и тврдио да није никакав припадник кавачког клана, као и да у Црну Гору није крочио већ 12 година.