Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

САХРАЊЕН УРОШ КОЈИ ЈЕ УБИЈЕН У САЧЕКУШИ У НОВОМ САДУ: Убице још у бекству, полиција пронашла ДНК нападача

06.09.2021. 16:51
Пише:
Србија Данас/Блиц
mma borac
mma борац / Извор: Foto:Youtube/Printscreen

Постоји основ сумње да иза овог обрачуна стоји неко са стране односно да егзекутори нису деловали по свом нахођењу већ по нечијем налогу

Урош Стефановић који је убијен у сачекуши у Новом Саду сахрањен је на новосадском градском гробљу а испред улаза у зграду у којој је страдао остављен је венац и запаљене су свеће. У том инциденту рањен је и Горан Ковачевић Горанац а новосадска полиција је због сумње да су умешани у ово кривично дело ухапсила 13 особа али не и убице. Током акције заплењени су наркотици, оружје, муниција, осам возила и 50 хиљада евра.

ИСКАЗ СВЕДОКА КЉУЧАН! Наставља се истрага о нападу Бјелогрлића на режисера Гагу Антонијевића (ВИДЕО)

ИСКАЗ СВЕДОКА КЉУЧАН! Наставља се истрага о нападу Бјелогрлића на режисера Гагу Антонијевића (ВИДЕО)

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО НАКОН САЧЕКУШЕ НА ДЕТЕЛИНАРИ: За убицом MMA борца се интензивно трага

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО НАКОН САЧЕКУШЕ НА ДЕТЕЛИНАРИ: За убицом MMA борца се интензивно трага

ТОКОМ ВИКЕНДА УХВАЋЕНО СЕДАМ ПИЈАНИХ ВОЗАЧА: Тројица изазвала саобраћајне несреће

ТОКОМ ВИКЕНДА УХВАЋЕНО СЕДАМ ПИЈАНИХ ВОЗАЧА: Тројица изазвала саобраћајне несреће

Како наводе у Министарству унутрашњих послова, овом акцијом је за мање од 48 сати расветљено тешко убиство Уроша Стефановића и рањавање Горана Ковачевића Горанца које се догодило у четвртак око 21.30 у новосадском насељу Нова Детелинара, а како сазнаје у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, непосредни извршиоци још нису ухапшени.

- Као што је у саопштењу МУП-а речено, заједничким радом расветљено је кривично дело тешко убиство Уроша Стефановић и рањавање Горана Ковачевића, те се за непосредним извршиоцима интензивно трага, па ће исти након хватања бити приведени и саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, због кривичног дела тешко убиство из чл. 114. ст. 1., које је кажњиво Кривичним закоником Републике Србије, казном затвора од најмање десет година или доживотним затвором. Најзад, Више јавно тужилаштво у Новом Саду, у сарадњи са другим државним органима, наставља даљи рад на овом случају и предузима све радње ради обезбеђивања доказа поводом овог догађаја, након чега ће се донети даље процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена – кажу у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Постоји основ сумње да иза овог обрачуна стоји неко са стране односно да егзекутори нису деловали по свом нахођењу већ по нечијем налогу што би истрага требало да утврди те да је права мета напада био Горан Ковачевић Горанац а не страдали Урош Стефановић који му је био телохранитељ.

- Тежак је посао пред полицијом и надлежним тужилаштвом. Пронађен је ДНК који би требало недвосмислено да доведе до учесника у обрачуну али је главно питање како утврдити ко је налогодавац овог кривичног дела. Истрага се води у неколико смерова и уколико налогодавац не буде ухваћен, тешко да ће то зауставити талас насиља који се надвио над групом Горана Ковачевића – прича извор близак истрази.

Истиче и да би најкасније данас сви ухапшени требало да буду саслушани у надлежном јавном тужилаштву јер им истиче полицијско задржавање до 48 сати.

- Неколицина њих који су ’’пали’’ у овој акцији терети се за кривична дела за које је надлежно Основно јавно тужилаштво као што је то случај са једним ухапшеним који практично не би ни био приведен да код њега нису пронађени пиштољ и муниција у нелегалном поседу. Током истраге посумњало се да је умешан у крвави обрачун или да поседује битне информације које би могле довести до расветљења злочина па се одмах ишло на његово привођење а не на позив на информативни разговор. Током акције пронађено је оружје па је морао бити ухапшен – објашњава саговорник.

Подсетимо, Горан Ковачевић Горанац има позамашан криминални досије за разлику од његовог телохранитеља, погинулог Уроша Стефановића, који нема ни једну кривичну ни прекршајну пријаву. Страдао је изгледа као колатерална штета попут новосађанке Теодоре Каћански са којом је практично и започет талас напада на групу Горана Ковачевића Горанца.

Теодора Каћански је убијена 2016. године грешком или као знак упозорења за њеног момка Ненада Стевића, Ковачевићевог блиског пријатеља. Горанац је годину дана касније са Ненадом Стевићем, Далибором Богдановићем Боћом, Владицом Ракићем и Божидаром Боснићем отео Горана Цвјетића због сумње да је убио Теодору а на суду су се бранили исказом да су извршили ’’грађанско хапшење’’ како би Цвијетића предали полицији.

Након те отмице на мети за сада непознатих нападача нашао се и други Ковачевићев пријатељ, Далибор Богдановић Боћа, бивши полицајац коме је постављена бомба у аутомобил. Богдановић је преживео експлозију али је у том инциденту изгубио ногу. Недуго затим, у његовој згради у два наврата је проналажен експлозив и због тог кривичног дела ухапшен је један мушкарац из Земуна али читав случај још није добио судски епилог па се не зна зашто је покушан атентат на Богдановића. У јавности се спекулише да је то зато што је близак сарадник Горанца кога је неко пробао да се ’’реши’’ још 2017. године.

Исто непознати починиоци пуцали су тада на Ника Ускоковића, Ковачевићевог шурака који је био у његовом џипу а претпоставља се да је опет мета био Горанац.