Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"САМО БИХ ГА ПИТАЛА - ГДЕ ЈЕ АНА, БРАЈАНЕ?" Потресне речи мајке убијене Београђанке: Све сам лошије, бојим се да нећу сазнати истину

05.08.2023. 13:37
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Youtube printscreen/Boston 25 News

Суђење ће бити настављено 23. августа

Брајану Волшу (46), оптуженом за убиство супруге Ане Волш (39), суђење ће бити настављено 23. августа пред судом у Норфолку, у Масачусетсу, а терети се за убиство и уништавање тела своје супруге. Миланка Љубичић (69), мајка нестале Српкиње, наводи да се нада да ће ускоро сазнати истину јер је из дана у дан здравствено све лошије.

Како наводи потресена Миланка, више од осам месеци надања и чекања полако почињу да чезну.

ДЕЧАК-УБИЦА НА ОВАЈ НАЧИН ПОВЕЗАН СА ДВОЈИЦОМ МОНСТРУМА Језива подударност: Сви су урадили исту ствар

ДЕЧАК-УБИЦА НА ОВАЈ НАЧИН ПОВЕЗАН СА ДВОЈИЦОМ МОНСТРУМА Језива подударност: Сви су урадили исту ствар

НА АДРЕСУ ПОКОЈНЕ АНЕ ВОЛШ СТИГЛО ПИСМО: Налази се на улазним вратима, а откривено је и шта пише у њему (ФОТО)

НА АДРЕСУ ПОКОЈНЕ АНЕ ВОЛШ СТИГЛО ПИСМО: Налази се на улазним вратима, а откривено је и шта пише у њему (ФОТО)

МИСТЕРИЈА ПОСТАЈЕ СВЕ ВЕЋА Анино тело још увек није нађено, али је напокон откривено - ево шта се дешава са децом Волшових

МИСТЕРИЈА ПОСТАЈЕ СВЕ ВЕЋА Анино тело још увек није нађено, али је напокон откривено - ево шта се дешава са децом Волшових

- Месеци непрестаног размишљања где је моје дете, што ми се не јави, да ли је жива. Једноставно, не желим да прихватим сурову и монструозну истину која се свакодневно медијски пласира, али када останем сама – запитам се, толико месеци, а нема трага. Шта ако је све истина? Дишем, али не знам да ли сам жива, незнање ме убија -  говори за Nova.rs потресена жена.

Како додаје Миланка, једину утеху у целокупном случају јој буде унуци, који су заједно и код Анине сестре.

- У првим данима нестанка о Аниној деци прво је бринула Брајанова мајка, да би потом били предати њиховом Центру за социјални рад. Након тога, старатељство је добила моја старија ћерка и најважније је да су они заједно, да их нису одвајали. Иако је постојао проблем јер су се Брајан и његова мајка успротивили таквој одлуци, суд их је ипак доделио мојој старијој ћерки и њеном супругу - додаје Миланка.

Видно сломљена, крхког здравља, саговорница наводи да није добро, као и да не зна шта може да се догоди на суђењу.

- Не знам шта да очекујем, не знам шта може да се догодити сваки дан. Добила сам потврду да је у кући пронађен трећи ДНК који се не подудара са Аниним. Не знам, можда је то сламка, трунчица, а можда се и лажно надам. Како да кажем – Брајан ћути, Ане нема, а ја сам све лошије, и сада се бојим да ли ћу као њена мајка икада сазнати истину - пита се Миланка.

Саговорница наводи да би желела да, уколико Брајан не буде желео да говори, добије могућност само да га она упита где јој је дете.

- Он је мене увек поштовао, па и живот ми је спасио. Само бих га погледала и питала: "Где је Ана, Брајане?". Не знам шта да кажем, али ако се испостави да мог детета заиста нема више, онда би требало тамо да буде сахрањена. Близу своје деце. Ја сам болесна, а они треба да јој пале свећу и носе цвеће на гроб цео живот. Видећу и да одем до наше цркве да питам какви су обичајим уколико је убијена - закључује Миланка.

Подсетимо, на последњем рочишту тужилаштво је изнело и нека нова сазнања – попут оног да је Волш сумњао да га супруга вара и да је зато, преко своје мајке, унајмио приватног детектива да је прати. Волшова адвокатица такође је први пут опширно говорила о изреченим оптужбама и једну по једну их је негирала или нудила алтернативно објашњење. Први пут су изнети и детаљи који указују да је мотив злочина могао бити новац.

Волш је повремено одмахивао главом док је слушао оптужбе.

Тужилаштво је изнело до сада непозната сазнања о томе да је Брајан Волш сумњао да његова супруга има аферу са другим мушкарцем у Вашингтону, те је 26. децембра 2022. унајмио приватног детектива преко своје мајке. Такође је често посећивао Инстаграм профил једног од њених пријатеља. Према наводима тужилаштва, 27. децембра је на интернету претраживао како да се разведе. Ана је, према наводима тужилаштва, 28. децембра рекла пријатељици да жели да напусти Брајана и одсели се са децом у Вашингтон. Брајан није могао да се сели из Масачусетса, јер је било у току суђење по оптужбама да је продавао фалсификоване слике Ендија Ворхола.

У новогодишњој ноћи, Волшове је у кући посетио заједнички пријатељ, вечерали су и славили Нову годину, а деца су спавала. Пријатељ је напустио њхову кућу око 1.30 ујутру и то је последњи пут да је Ана Волш виђена жива, наводи тужилаштво.

На саслушању су поновљена раније изнета сазнања о томе да је Волш у раним јутарњиим сатима 1. јануара, а и наредних дана, претраживао интернет да види „после колико времена тело почиње да се осећа“, али и колико је потребно да се чека да се неко прогласи мртвим и да се покупи његово животно осигурање. То до сада није било помињано у овом случају, а могуће је да се тумачи као мотив јер би Брајан Волш добио тај новац у случају Анине смрти – 2,7 милиона долара.