Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШАРИЋ БИО ФАСЦИНИРАН ОВИМ ПОЛИТИЧАРЕМ! Сарадници су морали да га ословљавају његовим именом!

18.04.2022. 22:10
Пише:
Србија Данас/Новости
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Танјуг/Зоран Жестић

У међусобној комуникацији, преко заштићене апликације "Скај", сарадници Дарка Шарића су га ословљавали са надимком "Путин" - сазнају "Новости".

Име председника Руске Федерације користили су и између себе, када је требало да пренесу налоге овог Пљевљака, који је поново осумњичен за кријумчарење великих количина кокаина из Јужне Америке у Западну Европу.

То да је "Путин рекао", "Путин наредио" или "Путин затражио", како се сумња, користили су припадници Шарићеве организоване криминалне групе и када је реч о организацији убиства његовог блиског сарадника Милана Миловца Цигле (47) у Еквадору. Он је смртно рањен јануара 2021. године и преминуо је у болници.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ШАРИЋЕВОГ ПАНДУРА! У Беранама му стављене лисице на руке - овако је покушао да побегне

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ШАРИЋЕВОГ ПАНДУРА! У Беранама му стављене лисице на руке - овако је покушао да побегне

ШАРИЋЕВ САРАДНИК ПАО У ЦРНОЈ ГОРИ! У Србији осумњичен за тешко убиство

ШАРИЋЕВ САРАДНИК ПАО У ЦРНОЈ ГОРИ! У Србији осумњичен за тешко убиство

ПАД КРИМИ ТВРЂАВЕ! Шарићев сарадник саслушан у ТОК - до детаља откривен злочиначки план

ПАД КРИМИ ТВРЂАВЕ! Шарићев сарадник саслушан у ТОК - до детаља откривен злочиначки план

Миловац је претходно живео десет година на тлу Јужне Америке, где је, како се сумња, био један од најближих сарадника Дарка Шарића у организовању великих количина наркотика. Од отпочињања међународне акције "Балкански ратник" 2009, Миловац се нашао и у истрази коју је водила Србија са иностраним безбедносним службама. Када се Шарић, под још довољно нерасветљеним околностима, предао 2014, Миловац је наставио да за рачун овог Пљевљака и његове групе договара набавку и испоруку кокаина. За његову смрт сада су, поред Шарића, осумњичени и Петар Ћосић звани Шарац и Мануел Вулић, који су ухапшени у Хрватској пре неколико дана у склопу исте акције.

Портали у Загребу, позивајући се на наводну комуникацију из "Скај" апликације, наводе да је Шарић са Ћосићем дуже време разговарао о Миловцу, чијим понашањем није био задовољан. Обојици је сметала његова недисцпилина, говорили су да је стално пијан и дрогиран. Ипак, оно што га је по свему судећи коштало главе јесте Шарићева сумња да се директно повезао са њиховим јужноамеричким добављачем кокаина.

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Балканс

Реч је о високорангираним припадником једног картела, кога су у међусобној комуникацији називали Др Пастом. Ћосић је подгрејавао Шарићеве сумње да Миловац покушава да их изгура из "комбинације" са тим јужноамеричким картелом и да сам направи "комбинацију" и своју групу. Миловац је у једном тренутку осетио да му прети опасност, па је преко "Скаја" контактирао са Шарићем и пожалио му се да га други "намештају", да му је одан и да је разочаран начином на који га Пљевљак третира.

- Претпостављам да си љут на мене и позивам те да само кажеш или наредиш шта треба и ја ти никада нећу рећи не - писао је Миловац Шарићу децембра 2019. године.

- Али ти друге чуваш, баш оне који те желе преварити, а мене шаљеш на састанке. Заједно смо дошли у Еквадор, а онда сте ме овде оставили. Упркос томе, ја ти никада нећу рећи не. Све си своје ослободио, па си могао и мене. И ја имам децу.

Дарко Шарић, против кога се већ воде два судска поступка (за трговину кокаином и прање пара), сада се, поред сумње да је наручио убиство Миловца, терети за ново кријумачарење кокаина, али и за наручивање кривичних дела којима би се дискредитовао сведок-сарадник у његовим судским поступцима - Небојша Јоксовић. Он је ухапшен са још четири особе - својим адвокатом Дејаном Лазаревићем, хулиганом Урошем Мишићем (сада Радовановић), телохранитељем Данилом О. и припадником МУП Србије Душком М.

Иначе, у јавности је дошло до забуне због истог имена двојице мушкараца, од којих је један ухапшен као члан криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића (кумови). Никола Спасојевић у овом процесу има статус сведока окривљеног и у притвору је. У другом случају, када је реч о осумњиченима да су припадници Шарићеве групе, Никола Спасојевић је у бекству, а реч је о црногорском држављанину блиском Радоју Звицеру.

ОПЕРАТИВНИ ВОЂА

Милан Миловац је као сарадник у шверцу кокаина осуђен у Србији на 11 година затвора. Будући да истрага над Шарићевим картелом и њиховим пословима никада није прекидана, тако се и дошло до податка о Миловцу као новом оперативном вођи Шарићевог клана. Миловац је, како се претпоставља, у Јужној Америци највероватније користио лажна документа, а са њим су у свакодневном контакту били и остали одбегли припадници овог клана.

ПОТЕРНИЦЕ

За седморицом осумњичених расписана је потрага, али су се у међувремену двојица предала. Реч је о Александру Б. и Данилу С. Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) затражило је у понедељак од суда да изда наредбе за расписивање међународних потерница за шест, како се сумња, припадника Шарићеве групе. Расписивање потернице се тражи за Бојана С., Николу С., Стефана А., Марка В., Милутина Р. и Данила С. Овај последњи је, у међувремену, сам дошао у полицију.

Од суда је затражено и да им се одреди притвор, као и Александру Б., који се бранио ћутањем приликом првог испитивања у ТОК.