Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХОЋЕТЕ "ЛЕПЕ" ОЖИЉКЕ И ОПЕКОТИНЕ, МОЖЕ, ПРИПРЕМИТЕ НОВАЦ: Жртве саопштиле колико су коштали ПАКЛЕНИ ЗАХВАТИ лажног хирурга

25.05.2021. 07:56
Пише:
Србија Данас/Блиц
Sava Knežević
Сава Кнежевић / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/Digitalci/InstagramPrintscreen/savaknezevicsauvage_unakazene

Вест да је у понедељак ухапшен Сава Кнежевић, лажни пластчни хирург из Београда који је унаказио многе жене и мушкарце из Србије и окружења, дочекана је са олакшањем, али и страхом да се тако нешто не догоди опет.

Ожиљци и опекотине су још и најлакше од последица са којима су се жртве суочиле. Без икаквог знања, стручне спреме и здравог разума или осећаја морала, естетски касапин Сава Кнежевић угрозио је бројне жене из Србије и региона, од којих су многе изашле у јавност и изнеле стравичне детаље захвата којима су подвргнуте у његовој "ординацији" на Теразијама. Уз све то, те "захвате" папрено су плаћале!

ШУМАР НА ПУТУ НАШАО ЖИВОЈИНОВО (77) ТЕЛО: Комшија га убио из бизарног разлога - полиција истражује случај

ШУМАР НА ПУТУ НАШАО ЖИВОЈИНОВО (77) ТЕЛО: Комшија га убио из бизарног разлога - полиција истражује случај

МУП АПЕЛУЈЕ ДА ЈАВИТЕ АКО ИХ ПРЕПОЗНАЈЕТЕ! Пала група превараната у Београду - представљали се као полицајци (ФОТО)

МУП АПЕЛУЈЕ ДА ЈАВИТЕ АКО ИХ ПРЕПОЗНАЈЕТЕ! Пала група превараната у Београду - представљали се као полицајци (ФОТО)

ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Зверски мацолом унаказио жену и њене родитеље - себи пресудио у затвору (ВИДЕО)

ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Зверски мацолом унаказио жену и њене родитеље - себи пресудио у затвору (ВИДЕО)

Бранислава Ловреновић из Угриноваца, која већ шест година живи у Швајцарској, једна је од жртава која је изнела своју причу.

"ИМПЛАНТИ У ГРУДИМА, ФЕЈСЛИФТИНГ И ВАЂЕЊЕ САЛА ИЗ СТОМАКА ЗА 3.000 ЕВРА"

- Реклама за његову ординацију је била тако професионална да сам била убеђена да сам у правим рукама. С.К. ми се представио као лекар, естетски хирург и ја сам му веровала. Имао је ординацију на Теразијама и све је деловало баш како треба - прича Бранислава (43).

Рекао ми је да ће ми у груди ставити импланте 400, да ће извадити сало из стомака и урадити фејслифтинг. Ја сам пристала. Цена је била 3.000 евра. Међутим, још пре почетка операције ја нисам имала добар осећај. Добила сам анестезију, или већ нешто што ми је дао, а што сигурно није била анестезија јер сам се током операције будила три пута и осећала ужасне болове. Све то је трајало језивих пет сати и када сам се "пробудила", сећам се да сам била у потпуном шоку и да сам дрхтала као прут - рекла је Бранислава. Тек касније, схватила је да је жртва преваранта.

- Он мени уопште није ставио импланте, него ми је груди напунио салом које је извадио с мог стомака. А брадавице је унаказио, јер их је исекао онако како не треба, да би цела операција изгледала уверљивије. Хорор. Такође, испоставило се да ми уопште није ни затезао лице, само ме је онако исекао. Ма шта да вам кажем, језиво да језивије не може бити - испричала је Бранислава.

"БИО ЈЕ МЕЂУ СКУПЉИМА"

Катарина Лиовић из Загреба изнела је своје искуство у медије.

Желела је да уради корекцију усана хијалуроном, али уместо њега, стављен јој је биполимер у усну и то је морала да коригује. Добила је препоруку од другарице да то уради код "др Саве". Она га је потражила на друштвеним мрежама, видела да га рекламирају и познате личности са наше естраде и одлучила је да оде.

- Касније сам сазнала да је слике које је користио за помоцију украо од доктора из Азербејџана, и био је најскупљим докторима у бранши - рекла је Катарина.

"ПЛАТИО САМ 1.800 ЕВРА, А ДОБИО ПОТВРДУ НА ИНДИГО ПАПИРУ"

Своју причу испричао здравствени радник Никола Н. (29), који је за "хирурга" чуо из медија, али и са друштвених мрежа.

- Рекао ми је да је завршио стоматологију, дао разлику предмета на Медицинском факултету, а затим уписао и специјализацију из пластичне хирургије. Још се и похвалио да је био узоран студент и да је дипломе стекао широм света, а рекао ми је да је 1989. годиште. На зиду у ординацији били су му окачени урамљени разни сертификати и дипломе... - присећа се Никола.

Операцију је, каже, платио 1.800 евра, а да је реч о превари, могло се наслутити када је уместо фискалног рачуна добио потврду о плаћању написану на индиго папиру.

- Након тога сам ушао у операциону салу, увели су ме у анестезију, а човек за кога сам веровао да је пластични хирург ми је урадио операцију и тако довео живот у питање. Тек када сам 19. априла узео извештај у руке, запазио сам да на њему нема печата, већ да је исписан само број лиценце. Није било ни података ко је анестезиолог, ни коју врсту анестезије су ми дали. Одмах сам позвао Лекарску комору и добио информацију да не постоји лекар са тим бројем лиценце ни са тим именом - каже он.

"КОРЕКЦИЈА НОСА ЗА 950 ЕВРА"

И М.Ф. из Београда (пуно име познато редакцији) описала је своје стравично искуство код другог лажног лекара након кога је завршила унакажена. Не ради се о Сави Кнежевићу, али принцип рада обојице је исти.

За тај естетски салон добила је препоруку од другарице, све је изгледало сјајно, боље него у већни београдских клиника, каже М.Ф. (31). Када је дошла на први третман, кренуо је пакао јер је власница била јако неваспитана и груба а третман је толико болео да је желела да вришти.

- Била сам у голој води од болова, покушала сам да јој објасним да ме ужасно боли, на шта је она само грубо рекла - не мрдај се, шта кукаш. Платила сам 950 евра и отишла кући. Када је краста отпала, ја сам схватила да на кожи носа с леве стране имам рупе. На лицу ми је сада ожиљак који остаје трајно - испричала је М.Ф. за

КАКО ЈЕ САВА КНЕЖЕВИЋ ГОДИНАМА СВЕ ВАРАО

Пуних пет година Сава Кнежевић, масер, који се представљао као естетски хирург и његова мајка Данијела, цвећарка, која се представљала као докторка и као медицинска сестра, радили су захтевне естетске третмане у својој ординацији у центру Београда и унаказили више десетина жена.

Осим што се представљао као лажни естетски хирург, Сава Кнежевић је чак лажирао и своје године, па се представљао као да је 1989. годиште, уместо 1998. када је заиста рођен. Дакле, Сава је све ове естетске захвате почео да ради са само 19 година!

Од момента када су кренуле приче жена које је унаказио, затворио је ординацију и нестао. Јуче је ухапшен у Београду заједно са својом мајком Данијелом и за данас је заказано саслушање.

Испоставило се да није једина жртва О. М., да та жена уопште није лекар, да је завршила екологију и курс мадеротерапије и да никако не сме да ради овакве захвате. Тужба је поднета, али се још ништа није догодило.