Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"СЕКЛИ ИХ НОЖЕВИМА И СКАКАЛИ ПО ГЛАВИ" Грађани згрожени зверствима над младићима у Новом Саду! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

23.02.2021. 09:18
Пише:
Србија Данас/Република
tuča`
туча` / Извор: Фото: Twitter/Printscreen

Јавност огорчена што тужилаштво терети насилнике само за насилничко понашање и наношење тешких повреда

Новосадска полиција је муњевито реаговала и ухапсила шесторицу младића који су у суботу увече зверски претукли тројицу момака из Жабља и Чуруга, али је јавност огорчена што је тужилаштво то окарактерисало као насилничко понашање и наношење тешких телесних повреда уместо као покушај убиства.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ИСПЛИВАО СНИМАК БРУТАЛНЕ ТУЧЕ У НОВОМ САДУ: Младића бацили на бетон, па га газили по глави

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ИСПЛИВАО СНИМАК БРУТАЛНЕ ТУЧЕ У НОВОМ САДУ: Младића бацили на бетон, па га газили по глави

ЖРТВЕ ЈЕЗИВЕ ТУЧЕ: Познато у каквом стању су пребијени младићи из Новог Сада (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

ЖРТВЕ ЈЕЗИВЕ ТУЧЕ: Познато у каквом стању су пребијени младићи из Новог Сада (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ТУЧУ У НОВОМ САДУ: Брутално претукли, па ножем убадали жртве (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ТУЧУ У НОВОМ САДУ: Брутално претукли, па ножем убадали жртве (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

МУП није дозволио да се понови случај "Контић", када је заташкано брутално пребијање Миљана Мандића, па су се насилници експресно нашли иза решетака. Лисице на руке у недељу у Шиду стављене су М. М. (20), В. С. (20), Д. Н. (21) и М. М. (21), док су још двојица насилника Б. Д. (21) и М. М. (21) ухваћена јуче у Шиду и Новом Саду.

У Шиду ухапшена петорица, у Новом Саду један од батинаша

Зверски линч десио се испред једног кафића у Улици Лазе Телечког, а снимак који су забележиле сигурносне камере завршио је и на друштвеним мрежама. Младић Д. М. (24) прошао је с најтежим повредама.

- У једном тренутку један од нападнутих је оборен на земљу и неколико њих наставља да га шутира. Одмах затим другог дечка један у белој јакни удара песницама у главу, подиже га, а затим баца на бетон, не марећи што је он вероватно пао на главу. Младић остаје у несвести на земљи, али његов нападач наставља да га шутира у главу, а онда се појављује још неколико њих, који то исто понављају и газе несрећног момка по глави. Видели смо и једног који је гурањем насилника покушавао да спречи даље злостављање дечка који је лежао без свести - испричала је једна пролазница која није смела да се супротстави силеџијама, али је одмах звала полицију.

Саветник министра Вулина: То је покушај убиства

Саветник министра унутрашњих послова Александра Вулина адвокат Светозар Вујачић испричао је да је згрожен инцидентом из Новог Сада и нагласио да ће правда вероватно ипак бити задовољена.

- То је само почетна полицијска дијагноза, али ако је он био на реанимацији и има убодне ране, онда је то школски пример покушаја убиства, какво насилничко понашање. Оно може бити и без икаквих телесних повреда. Према мом мишљењу, то је чист покушај убиства, а вероватно ће се у то дело и преиначити чим се утврде све повреде и добију налази лекара. Смена врха новосадске полиције уродила је плодом и зато су и ови насилници експресно пронађени и ухапшени. Све је кренуло набоље и доласком министра Вулина, па је сада на улицама већа безбедност јер су злочинци попут Дарка Елеза, Вељка Беливука и Мике Алексића иза решетака - нагласио је Вујачић.

Након тога из кафића су истрчали радници и покушавали да помогну повређеном момку док није дошла Хитна помоћ. Они су Д. М. превезли на одељење реанимације у Клинички центар Војводине, након чега је задржан на лечењу у тешком стању, а лекари су навели да је хемодинамски нестабилан и да има ране нанете ножем у пределу грудног коша и рамена, као и повреде главе.

Дечака тукли шипком

Током викенда у Новом Саду десила се још једна масовна туча. Седморица малолетника у недељу су на Грбавици тукли рукама, ногама, каишем и дршком шрафцигера двојицу 18-годишњака из Новог Сада и одузели им новац. Сви нападачи су пронађени и ухапшени, као и оружје које су користили.

Такође, у суботу су у Новом Саду ухапшена и тројица малолетника јер су пресрели дечака (15), а онда га ударали шипком, наневши му лаке телесне повреде.

Други претучени младић прошао је с лакшим повредама, а трећи Ш. Н. (21) такође је у тешком стању и има убодне ране по грудном кошу.

- М. М. (20), В. С. (20) и Д. Н. (21) осумњичени су за кривично дело насилничко понашање, док се М. М. (21) терети за наношење тешких телесних повреда. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, основном јавном тужиоцу у Новом Саду - саопштио је МУП, док за двојицу ухапшених у понедељак, Б. Д. (21) и М. М. (21), још увек није прецизирано за која дела се терете.