Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ?! Напасник из лифта у Нишу пре УЖАСНОГ догађаја спопадао жене по Алексинцу, пустили га на слободу, он починио нешто МОНСТРУОЗНО!

16.02.2024. 09:05
Пише:
Србија Данас/Мондо
Lift
Лифт / Извор: Профимедиа

Осумњичени за силовање у Нишу напаствовао је радницу из Алексинца, а након тога силовао девојку (24) у лифту зграде у Нишу

Радница једне фабрике из Алексинца, пре неколико дана имала је "блиски сусрет" са мушкарцем (32) из Алексинца који је ухапшен 11. фебруара због сумње да је у лифту зграде у центру Ниша силовао девојку (24), али је пуком срећом избегла могући ужасан развој догађаја.

ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ: ПОНОВО избоден мушкарац у Борчи, ЕВО колико пута је интервенисала Хитна помоћhoror

ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ: ПОНОВО избоден мушкарац у Борчи, ЕВО колико пута је интервенисала Хитна помоћ

ХОРОР У КРАГУЈЕВЦУ: Мушкарац настрадао у пожару! Ватру обуздавало пет ватрогасних возилаVatrogasci

ХОРОР У КРАГУЈЕВЦУ: Мушкарац настрадао у пожару! Ватру обуздавало пет ватрогасних возила

ПРЕТРЕСЛИ АПАРТМАН НА КОПАОНИКУ, ПА ОСТАЛИ У ШОКУ: Полиција одмах привела младића, нећете веровати шта су затеклиPolicija

ПРЕТРЕСЛИ АПАРТМАН НА КОПАОНИКУ, ПА ОСТАЛИ У ШОКУ: Полиција одмах привела младића, нећете веровати шта су затекли

По причи Алексинчана, она је манијака срела највероватније на путу од свог села до посла у фабрици у Алексинцу, али је успела да се извуче без последица. Због тога је вероватно и случај остао непријављен полицији. "Прича се да је мушкарац пресрео ту млађу жену на путу до фабрике и да је дошло до расправе због његове насртљивости. Један човек који развози робу комбијем а који познаје дотичног мушкарца видевши сцену приметио је да се одиграва нешто узнемиравајуће па је зауставио возило.

Обратио му се речима: "Комшијо, шта се догађа?". Овај му је дао одговор покушавајући да га "откачи". "Ма то ми је девојка, расправљамо се", одговорио му је напасник. Када је жена рекла да то није тачно и да уопште не познаје мушкарца возач комбија је очигледно посумњао шта се може десити па је рекао девојци: "Уђи, ја ћу те повести". Тако је она избегла могућни ужасан след догађаја - прича један Алексинчанин, захтевајући анонимност.

Два дана је осумњичени правио хаос по Алексинцу. У том граду се прича и да је недуго након тога појурио и неке две девојке које су успеле да побегну и да је тек онда уследио први догађај који је пријављен полицији - 10. фебруара преподне он је упао у магацин једне пекаре удаљене неколико стотина метара од Градске болнице, где је насрнуо на радницу.

Њу је спасила колегиница која је чула врисак, па је позвана полиција а мушкарац приведен и осумњичен за недозвољене полне радње. Кривично дело је квалификовано у Основном јавном тужилаштву у Алексинцу на основу пријаве догађаја а подношење кривичне пријаве се очекује након што полиција достави тужилаштву сва обавештења и видео снимке.

Но, будући да је за ово кривично дело запрећена новчана казна или казна до три године затвора, а да је он већ био неосуђиван, нашао се на слободи. Исте вечери гвозденом шипком од арматуре поломио је три излога у центру града, након чега је опет приведен.

По оцени Основног јавног тужилаштва у Алексинцу, његово дивљање је оцењено као кривично дело уништење или оштећење туђе ствари, које се гони по приватној тужби, па га је полиција, користећи своја овлашћења, задржала до 24 часа и привела у Прекршајни суд у Нишу због ремећења јавног реда и мира.

Овога пута је био одведен на преглед у психијатријску болницу у Горњој Топоници али тамо није задржан јер је, по свему судећи, процењено да је урачунљив. Након што се опет нашао на слободи, он је у недељу увече силовао девојку стару 24 године у лифу у центру Ниша након чега је ухапшен и притворен.

Ужасан случај силовања који је све шокирао догодио се у недељу у једној вишеспратници у центру Ниша у вечерњим часовима. Нико не зна како је манијак ушао у зграду у Нишу јер на вратима постоји шифра коју знају само станари зграде. Он је заглавио лифт на другом спрату а несрећну девојку стару 24 година су из канџи силоватеља спасила двојица младића који су зачули позиве у помоћ.

Они су мислили да се лифт заглавио па су особама у кабини рекли да затворе врата и притисну приземље а када је лифт стао, силоватељ је без речи истрчао из улаза зграде и побегао. Напаствована девојка је онда испричала шта се десило па је полиција брзом акцијом идентификовала напасника и ухапсила га под сумњом да је починио силовање. Форензичари су током увиђаја скинули под са лифта као би што прецизније прикупили биолошки материјал за ДНК анализу.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Нишу, он се бранио ћутањем, искористивши своје законско право да не износи одбрану. На предлог тужилаштва, судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио је притвор до 30 дана. "Неправноснажним решењем Вишег суда у Нишу од 13. фебруара 2024. године, против осумњиченог због кривичног дела силовање, одређен је притвор који по овом решењу може трајати најдуже 30 дана, а из разлога предвиђених у чл. 211 ст. 1 тач. 2, 3 и 4 Законика о кривичном поступку, односно јер по оцени судије за претходни поступак: постоје особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, постоје околности које указују да би осумњичени, уколико би се нашао на слободи, у кратком временском периоду могао да понови кривично дело, као и јер начин извршења и тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано вођење кривичног поступка", потврђено је у Вишем суду у Нишу.

Судско решење о одређивању притвора постаће правоснажно по истеку три дана од дана доношења, када истекне рок за жалбу, а правоснажност решења осумњичени чека иза решетака. Он је током дводневног дивљања у Алексинцу два пута лекарски прегледан, али није нађено да је његово психичко стање такво да не може да схвати значај својих дела.

Први пут га је прегледао лекар Хитне помоћи у Алексинцу након насртања на радницу пекаре који је проценио да нема индиција да је потребан даљи преглед у Специјалној психијатријској болници у Горњој Топоници. Након што је приведен јер је увече полупао три излога у центру Алексинца, он је после лекарског прегледа упућен на преглед у Специјалну психијатријску болницу у Горњој Топоници, али ни након тог прегледа није задржан на лечењу јер је, по свему судећи, оцењено да је урачунљив.

Србија Данас/Мондо