Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ШЕПРТЉА" НАБАВЉАО КОМБИНЕЗОНЕ ЗА КЛАНИЦУ: "Пропевао" Беливуков човек - поменуо чак и Вељину жену

06.08.2021. 17:53
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Фото: Профимедиа - ТВ Пинк printscreen - YT printscreen/Filip Гиндер

Димитријевић је имао и "Скај" телефон који му је поклонио управо Беливук.

Комбинезоне које је група Вељка Беливука, како се сумња, користила приликом мучења и убистава у кући у Ритопеку набављали су преко Владимира Димитријевића, власника ауто-сервиса из насеља Браће Јерковић који је за њих, према сопственом сведочењу, обављао и друге послове.

ВАТЕРПОЛИСТИ И ЈОВАНА ДОНЕЛИ НОВЕ МЕДАЉЕ: Меридиан близу милионске донације!

ВАТЕРПОЛИСТИ И ЈОВАНА ДОНЕЛИ НОВЕ МЕДАЉЕ: Меридиан близу милионске донације!

"ВИДИ ЛУТКО, МЕКСИКО У СРЕД БЕОГРАДА" Онда су га самлели и бацили у Дунав - трагичан Гоксијев крај

"ВИДИ ЛУТКО, МЕКСИКО У СРЕД БЕОГРАДА" Онда су га самлели и бацили у Дунав - трагичан Гоксијев крај

КО ЈЕ СВЕ ПОСЕДОВАО СКАЈ АПЛИКАЦИЈУ? Министар Вулин открио нове детаље

КО ЈЕ СВЕ ПОСЕДОВАО СКАЈ АПЛИКАЦИЈУ? Министар Вулин открио нове детаље

Оптужницом против Вељка Беливука, Марка Миљковића и припадника његове групе обухваћен је и извесни Владимир Димитријевић, власник ауто-сервиса "Димитријевић" у Београду, који, како је испричао, Беливука познаје десетак година откако га је у његов сервис довела једна муштерија. Миљковића, са друге стране, познаје знатно краће и са њим је имао коректан однос, али не близак као са Беливуком, док је контакт остваривао и са другим припадницима групе.

Димитријевић је имао и "Скај" телефон који му је поклонио управо Беливук нешто више од годину дана пре хапшења, како би договарали послове које је у наредном периоду извршавао, а комуницирао је и са Миљковићем скривен иза надимка "Шепртља". Испричао је да је исти телефон користила и Бојана Беливук, Вељкова супруга, али да се не сећа како јој је био надимак. Повод за овакав поклон, према сопственом признању, Беливук је нашао питавши га да ли би хтео да му у својој кући некада причува кокаин. Месец дана касније стигла је и прва порука од "Сопрана", како је Беливук био уписан, у којој му јавља да је кокаин остављен испод једног аутомобила у улици.

Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Foto:Youtube/Prinscreen/ Инсајдер Video/Pink.rs

Вероватно како не би били примећени, Димитријевић је у овакве акције укључио и свој аутомобил, бели "фијат пунто" који би заједно са кокаином довезао до једне ливаде на око 200 метара од сервиса и куће и ту га оставио откључаног, а затим би из тог аута, сваки пут друга особа, узела дрогу и однела је. За све своје акције Димитријевић је добио око 12.000 евра, а по њега је одлазио на Партизанов стадион.

У новембру и децембру стигао је нови захтев од Беливука - овог пута желео је да Димитријевић за њега набави комбинезоне јер "реновира кућу", на шта је овај рекао да може. Када је имао набавку за сервис, наручио је и те комбинезоне: прво у новембру четири комада, два бела и два сива и колико се сећа, реч је о молерским комбинезонима који су имали капуљаче, али их није отварао. Међутим, у свом исказу није могао да се сети коме их је предао.

Такође, приликом одласка у "кланицу" обували су и чизме.

Слично се поновило и у децембру, када је Беливук питао да опет набави радна одела. Рекао је да може, али да има потешкоће са набавком због пандемије корона вируса и транспорта материјала у Србију, што су му рекли у продавници. Након пар дана стигло је седам комбинезона беле боје које је поручио преко једне продавнице боја у Устаничкој улици. Неко време су били код Димитријевића, а онда му се Беливук јавио да ће по њих доћи неки младић.

Власник ауто-сервиса испричао је још и да је Беливука виђао и мимо договорених састанака, на догађајима попут дечијих рођендана и прослава, а чак је био и на његовој свадби маја 2019. године.

Контактирали га преко "Скаја" и после Вељиног хапшења

Сазнавши да су Беливук и Миљковић ухапшени, отишао је у подрум и изнео вагицу, вакуум машину и сто који је користио када је паковао кокаин за Беливука. Вагицу и машину је поломио у делове и бацио, а сто је, како је испричао, оставио поред контејнера. Како је код њега остала дрога која је требало да буде испоручена, пет до десет дана од хапшења стигао му је захтев, а када је прихватио, и порука од особе са надимком "Крилати".

"Крилати" га пита да ли је код њега "Сопранова" роба и колико, након чега се састају истог дана у 20.00 часова ради примопредаје по утврђеном моделу. По дрогу је дошао младић са качкетом и маском, а затим се одвезао такси возилом. Од тада, како је испричао на саслушању, нико га није контактирао, а Скај је држао упаљен још 10 дана. Након тога га је, заједно са папирићем на ком је писала шифра, бацио.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Подсећања ради, оптужница је подигнута против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Срђана Лалића, Милоша Будимира, Марка Будимира, Небојше Јанковића, Влада Драганића, Бојана Хрватина, Дејан Тешића, Николе Спасојевића, Немање Ђурића, Немање Лакићевића, Марка Андрића, Владе Георгиева, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Жељка Коџића, Слађане Секулић, Бориса Карапанџића, Николе Стефановића, Владимира Грека, Александра Шћепановића, Алексе Шејића, Мијата Симеуновића, Милоша Лукића Селака, Алексе Дуњића, Војислава Ђорђевића, Алексе Стошића и поменутог Владимира Димитријевића.

Они су окривљени да су у периоду од почетка 2019. до 4.2.2021. године организавали криминалну групу, под параваном навијачке групе "Принципи". Група је деловала по наводима и упутствима вођа ове ОКГ, Вељка Беливука и Марка Миљковића, односно, где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у промет.