Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ШКАЉАРСКОМ КЛАНУ ЛИКВИДАЦИЈОМ ВЛАОВИЋА ПОСЛАТА ПОРУКА: Криминолози анализирали снимак, ово су сви детаљи

27.08.2022. 12:11
Пише:
Србија Данас/Блиц
Ubistvo
Убиство / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Криминолози који су анализирали снимак ликвидације шкаљарца Горана Влаовића (38) на Пагу у Хрватској немају дилему да је Краљевчанин Душко Танасковић (28) само плаћеник који је унајмљен да злочин изврши.

Могуће је, кажу, да можда чак и није знао ко је особа коју је требало да ликвидира. То што је Влаовић убијен пред свима и у другој држави носи мафијашку поруку да противници нигде нису сигурни.

Криминолог Добривоје Радовановић рекао је да се само плаћене убцице враћају да провере да ли је мета мртва, а управо то је учинио Танасковић на Пагу након што је Влаовићу у врат испалио хитац.

СЛИЧНОСТ КОЈА УЛИВА ЈЕЗУ У КОСТИ: Убиство у Аранђеловцу невероватно подсећа на ОВО крвопролиће, испливали кључни детаљи

СЛИЧНОСТ КОЈА УЛИВА ЈЕЗУ У КОСТИ: Убиство у Аранђеловцу невероватно подсећа на ОВО крвопролиће, испливали кључни детаљи

ТРАГЕДИЈА! Мушкарац (74) пао са деветог спрата зграде на Новом Београду

ТРАГЕДИЈА! Мушкарац (74) пао са деветог спрата зграде на Новом Београду

ТЕЖАК УДЕС У БЕОГРАДУ! Несрећу доживела породица из Турске - двоје деце повређено

ТЕЖАК УДЕС У БЕОГРАДУ! Несрећу доживела породица из Турске - двоје деце повређено

- То се на снимку јасно и види. Мушкарац бежи тек оног тренутка када је сигуран да је посао добро обављен - рекао је Радовановић и додао да су егзекутори плаћени за наручено убиство једино ако је мета мртва.

Управо је повратак Танасковића на место злочина скупо коштао јер је након тога улетео право у руке интервентној полицији.

Радовановић каже да је убица сигурно пратио жртву неко време како би знао њене навике и сачекао прави тренутак за ликвидацију. Тако га је и у четвртак чекао да изађе из клуба на плажи све до 6 ујутру, а онда му, док је опуштено с девојком и пријатељима ишао шеталиштем, пришао с леђа и упуцао га, не марећи за бројне сведоке.

Ушао у земљу с лажним папирима

Душко Танасковић је на потерници Црне Горе због сумње да је умешан у убиство Миње Шаковића у Будви. Управо због тога Танасковић је набавио лажна документа како би неометано ушао у Хрватску.

Иначе, сада је већ добро познато, да српски и црногорски криминалци своја лажна документа набављају најчешће у Хрватској. Пре неколико дана у Хрватској ухапшен је и "Балкански Ал Капоне", Иван Вујовић, Црногорац ког годинама полиција тражи због покушаја убиства и бега из затвора.

Ubistvo
Убиство / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Он је у овој држави ухапшен док је чекао операцију лица, јер је на тај начин покушао лакше да промени идентитет и креће се слободно. И он је код себе имао лажна документа.

Мафијаши плаћају 10, 15, па и 20.000 евра да добију нова документа.

Влаовић илегално ушао у Хрватску

Како су навели хрватски медији, и Горан Влаовић ушао је у Хрватску морским путем и његов улазак није нигде званично забележен. Његова девојка, бивша мис Србије Драгана Банић, која је била уз њега када је рањен превезен у болницу где је издахнуо, у Хрватску није ушла са њим, већ су се тамо нашли.

Влаовић се иначе готово увек кретао са телохранитељем јер је страховао за свој живот. Где је телохранитељ био кобног јутра, још није познато. Наводи се и да је Црну Гору напуштао само једном годишње, и то лети, да би са девојком летовао на Пагу.

Ubistvo
Убиство / Извор: Фото: Танјуг/ХИНА/ЗВОНКО КУЦЕЛИН

Од малих ногу по затворима

Убица са Зрћа на први поглед изгледа помало изгубљено. Још је као малолетник био у затвору, где је одлежао непуних пет година због разбојништва и имовинских деликата. Након пуштања на слободу није нигде радио и наставио се кретати у лошем друштву.

Поједини медији наводе и да је био регистровани наркоман и да су људи из његовог окружења шокирани хапшењем јер га нису сматрали криминалцем "високог калибра", нити хладокрвним типом способним за егзекуцију.

Танасковићев адвокат тврди да он није био у стању да изнесе одбрану јер је психички лоше, те се очекује да ће приложити медицинску документацију као и да је управо то карта на коју ће "играти" одбрана на суђењу.

Задрани који су Танасковића видели на дан када је, под пратњом великог броја полицајца с дугим цевима, приведен код тужиоца, каћу да је изгледао као неко "ко не зна ни јаје да испржи, а не неко ко је способан на хладнокрвно убиство".

- Изглед очигледно вара - коментарисали су пролазници, пише Задарски.хр.

"То је Горан, то је Горан!"

Враћајући се из клуба где се одржавао Сонус фестивал Влаовић није ни слутио што га чека. Танасковић, који је на глави имао бели качкет, црну мајицу дугих рукава и сиве панталоне пришуњао му се с леђа и испалио хитац у врат, тако да то најпре нико није приметио.

Његови пријатељи су схватили да је убијен тек када су видели да лежи у локви крви. На снимцима с надзорних камера може се видети потпуни хаос. Док је убијени Влаовић лежао у крви, крај њега су пролазили други посетиоци фестивала, неки су стајали и држали руке у џеповима.

Чак и Влаовићеви пријатељи нису одмах схватили шта се догађа, па су се шокирани вратили.

- То је Горан, то је Горан! - викали су.

Младићи који су му прискочили у помоћ покушали су да га реанимирају, међутим он је преминуо на путу до задарске болнице.