Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СКАНДАЛ НА СУЂЕЊУ ЋЕРКИ ПОЛИТИЧАРА! Јелена свирепо убила комшиницу: Ово је СВИЊАРИЈА (ФОТО)

07.10.2021. 15:39
Пише:
Србија Данас/Република
Jelena Špagović
Јелена Шпаговић / Извор: Фото: Facebook/Jelena Спаговиц/Мајда Гаровиц

Неколико скандала обележило је данашње суђење Јелени Шпаговић (27), оптуженој за убиство девизне пензионерке Мајде Гаровић (81) у јуну 2019. у Земуну.

Прво је у судницу упао син убијене жене у току изношења одбране окривљене пред судијом Аном Трифуновић Ђуричковић која је заменила судију Зорана Ђорђевића у овом поступку пред Вишим судом у Београду.  

ЗЛОЧИН КОЈИ ЋЕ СРБИЈА ВЕЧНО ПАМТИТИ Сахрањена свирепо убијена породица Ђокић - Алексинац остао завијен у црно (ФОТО/ВИДЕО)

ЗЛОЧИН КОЈИ ЋЕ СРБИЈА ВЕЧНО ПАМТИТИ Сахрањена свирепо убијена породица Ђокић - Алексинац остао завијен у црно (ФОТО/ВИДЕО)

"УБИЦА НИЈЕ УЗЕО САМО ЊИХОВУ ДУШУ, ВЕЋ И ЊИХОВА ТЕЛА" Потресан говор свештеника док су ПОКОПАВАЛИ Ђокиће одјекнуо Алексинцем

"УБИЦА НИЈЕ УЗЕО САМО ЊИХОВУ ДУШУ, ВЕЋ И ЊИХОВА ТЕЛА" Потресан говор свештеника док су ПОКОПАВАЛИ Ђокиће одјекнуо Алексинцем

ПРЕПОЛОВЉЕН АУТОМОБИЛ! Мушкарцу (31) није било спаса - детаљи стравичне несреће код Каћа (ВИДЕО)

ПРЕПОЛОВЉЕН АУТОМОБИЛ! Мушкарцу (31) није било спаса - детаљи стравичне несреће код Каћа (ВИДЕО)

- Нећу више да седим у ходнику, хоћу да пратим суђење за убиство моје мајке. Ја сам једини од породице овде и ово је скандал и свињарија - викао је Дејан Гаровић док га је стража избацивала из суднице. 

После свог сведочења, које је после саслушања окривљене, такође обављено јуче, Гаровић је објаснио да је навикао на немачки систем у којем је до скоро живео, као и ефикасније судство и да се осећа понижено јер се упркос доказима убици његове мајке бесомучно дуго суди и пресуде још увек нема.

Други инцидент је изазвала рођена сестра Шпаговићеве када се на на краткој паузи суђења, у ходнику Палате правде, са браниоцем окривљене, адвокатом Душаном Чкоњевићем обраћала на непримерен начин заменику тужиоца Љиљани Комненовић.

- Молим да стража спречи ове страшне нападе на мене. Вређају ме и прете ми бранилац окривљене сестра и брат - повикала је Комненовић видно узрујана након што је сестра Шпаговићеве уз претње упутила и псовку.

Тужилаштво инсистира на свирепости - Качила је слике на Инстаграму, а усмртила жену

Иако је Шпаговићева данас рекла да је скоро месец дана након злочина, све док није ухапшена, водила живот као да се ништа није десило упркос томе што није могла да спава мирно и да је била као зомби, њена околина ништа није примећивала до њеног хапшења

- Окривљена је излазила, дружила се, слушала музику, фотографисала за друштвене мреже и ишла у куповину одмах након убиства. Ишла је на посао  и преселила се.  Није тачно да је била како зомби - истакла је заменица тужиоца. 

За то време адвокат Чкоњевић се у лице тужиоцу смејао са студенткињама права које су пратиле суђење и обраћајући се представницима медија приговарао је питањима које је заменик тужиоца упутила сведоку у поступку, Момчилу Дујовићу, рођеном брату Јелене Шпаговић који је првовремено био осумњичен да је заједно са сестром прикривао трагове злочина.

- Немам никакве везе са кривичним делом и никада у животу нисам видео оштећену. Помагао сам рођеној сестри као и обично кад би то тражила од мене. Помагала је и она мени финансијски кад је могла и кад сам јој тражио. Обоје смо били подстанари. Често сам јој чувао дете, посебно од кад се раставила од мужа са којим сам имао само површан однос док су били заједно, а после ни такав иако нисмо имали било какав сукоб. Тог критичног дана сам са сестром изнео из куће плаву фотељу прекривену чаршафом и ставио је преко пута стана код контејнера јер је то тражила од мене. Нисам знао да се злочин десио све док ме полиција није повела на саслушање као осумњиченог. Нисам могао ни да претпоставим да прикривам трагове злочина који се испоставио. Није ме чудило то што се моја сестра сели и мења намештај јер је то и раније радила - рекао је Дујовић не показавши никакву емоцију према сестри, осим што је све време за окривљену говорио "моја сестра" уместо да је назове именом.

Majda Garović
Мајда Гаровић / Извор: Фото: Facebook/Majda Гаровиц

Подсетимо, према оптужници Јелена Шпаговић се терети да је гајтаном докрајчила Мајду Гаровић, удавивши је у стану који је изнајмљивалала у Шевиној улици у Земуну. Даље се каже да је ћерка политичара убијену жену спаковала у кофер и превезла у Крчедин, где је њене остатке запалила у контејнеру.

Паљевину су приметили викендаши и обавестили полицију о сумњивом дешавању, што је и био први корак у истрази злочина.

Шпаговићева признала да је зверски убила старицу

Јелена Шпаговић је пред трећим судијом у поступку рекла да је најпрецизнији исказ дала пред истражним тужиоцем у Сремској Митровици, али да се данас каје што је поверовала његовом обрћању да ће склопити споразум о признању кривице уколико буде све лепо испричала. 

Jelena Špagović
Јелена Шпаговић / Извор: Фото: Printscreen/Facebook/Jelena Спаговиц

- Свесна сам чињенице да сам извршила кривично дело, али не прихватам да сам са умишљајем убила оштећену на свиреп начин који ми се кривичним чланом ставља на терет према оптужници  где се наводи да је убиство трајало три до четири сата. Сигурна сам да није толико. Такође нисам оштећену убила из користољубља. Њен накит који је спао са ње током тог дана јесам узела и продала, али не због новца него да би прикрила трагове злочина - рекла је окривљена. 

Позивајући се на начело непосредности судија Трифуновић Ђуричковић тражила је да окривљена исприча како је убила Мајду. 

- Нисам имала намеру да то учиним, а договорено се десио тај сусрет. Знали смо се годинама и биле праве комшинице. Настала је свађа кад је она дошла код мене у стан након што сам се раставила од Марка. Вербални конфликат између нас две био је због мог односа са бившим супругом и било је свађе око новца - признала је Јелена. 

Да је "грех" девеизне пенионерке био тај што је Јелени запретила да ће за њен дуг од 3.200 евра рећи њеном бившем супругу, окривљена је истакла и онда описала како је нанела повреде несрећној жени од којих је преминула после више од сат времена, према досадашњим резултатима истраге.

- Гурнула сам је и она је мене гурнула, а ја сам узела шољу и њом је ударила два три пута у главу. Почела је да крвари, обилно да крвари. Онда сам из кухиње узела чинију и ударила је, затим сам изгубила контролу над собом - рекла је она. 

Тек кад сам признала убиство спавала сам мирно

Први пут сам спавала мирно тек након саслушања у Сремској Митровици у истрази, рекла је Шпаговићева објаснивши да се није трудила да прикрије злочин кречењем стана у ком се он десио, али да јесте била активна као да није убила жену.

- Имам велику породицу и са свима сам се дружила као и раније. Ишла сам са бившим мужем да купимо сину ципелице на тај дан јер их није имао. Све то сам радила механички - рекла је Јелена.