Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СКЛАПА СЕ МОЗАИК ЛИКВИДАЦИЈА У БЕОГРАДУ! Откривен мотив убиства Перенчевића, а због овог су малом Гоксију пуцали у главу

28.05.2022. 20:16
Пише:
Србија Данас/Блиц
Luka Perenčević
Лука Перенчевић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић/Фацебоок Printscreen

Пуне три недеље од када су у размаку од четири дана упуцани младић Горан А. (21), познатији као Мали Гокси у Винчи и Лука Перенчевић (28) на Бањици егзекутори још увек нису ухапшени. Према информацијама, истражни органи дошли су до мотива злочина, а на идентификацији пуцача интензивно раде.

Како се сазнаје, Више јавно тужилаштво у Београду интензивно ради на решавању ове две пуцњаве у којој је Мали Гокси тешко рањен, а Перенчевић убијен, а наложило је полицији да прикупи доказе који ће помоћи у расветљавању злочина. Прегледају се сигурносне камере, раде ДНК вештачења, а вештаче се и базне станице како би помоћу њих било утврђено ко се у време пуцњава све налазио у близини места злочина. У вези са тим, наложена су и саслушања очевидаца, а тужилаштво и полиција полако склапају мозак ко је и због чега упуцао ове момке.

Како се незванично сазнаје, истражни органи су дошли до сазнања да је Лука Перенчевић убијен због послова са дрогом, док је у случају Горана А. у питању ранији сукоб који је имао.

"БАНДЕРА МУ ЈЕ УШЛА ДО ПОЛА ХАУБЕ" Детаљи удеса на Новом Београду - огласио се очевидац (ФОТО)

"БАНДЕРА МУ ЈЕ УШЛА ДО ПОЛА ХАУБЕ" Детаљи удеса на Новом Београду - огласио се очевидац (ФОТО)

ХАОС КОД ХАЈАТА: Мерцедес се закуцао у бандеру, у удесу повређене три особе (ФОТО)

ХАОС КОД ХАЈАТА: Мерцедес се закуцао у бандеру, у удесу повређене три особе (ФОТО)

КАКО ЈЕ АРКАН КУПИО ЧУВЕНУ ВИЛУ НА ДЕДИЊУ? Ово мало ко зна: Није имао динара у џепу, а онда је дошао са кесом пуном пара

КАКО ЈЕ АРКАН КУПИО ЧУВЕНУ ВИЛУ НА ДЕДИЊУ? Ово мало ко зна: Није имао динара у џепу, а онда је дошао са кесом пуном пара

Подсећања ради, Гокси (21) се и даље налази у коми и на интензивној нези на Војномедицинској академији, где му се лекари свакодневно боре за живот.

РАЊАВАЊЕ ГОКСИЈА

Тешко рањени младић, упуцан је 4. маја око 23 сата од стране непознатог нападача са кацигом на глави, који је након напада побегао скутером у непознатом паравцу, док је истрага за њим и даље у току.

Goran Atanasković
Горан Атанасковић / Извор: Фото: Информер

Како смо раније писали, Мали Гокси је са својом браћом био уплетен у криминалне послове, јер се његова два брата баве дистрибуцијом дроге на подручју општине Гроцка. Такође, познато је и то да је Мали Гокси имао дебео досије са чак 10 кривичних пријава, и то пријаве за наношење лаких телесних повреда, крађе, насилничко понашање, насиље у породици, уништења и оштећења туђе ствари, и тешка дела против безбедности јавног саобраћаја, док је током 2021. године и физички насрнуо на своју мајку која га је пријавила полицији за насиље у породици.

- Током 2021. године покушано је његово лишавање слободе због сумње о поседовању наркотичких средстава која приликом претреса нису пронађена, с обзиром да се истих непосредно пре поменуте акције "отарасио" - објаснио је извор.

РАНИЈЕ НАПАДАН

Рањеном младићу ово није први пут да је нападан, јер су само пре месец и по дана на њега у оближњој кладионици насрнула три мушкарца са маскама на главама, који су га, исто у потиљак, ранили секирама, али након чега није задобио озбиљније повреде, док му је након тога, улазак у кладионицу забрањен.

Док комшије имају подељено мишљење о рањеном Горану, његова мајка је раније говорила како је њен син био као и сваки други младић, волео је да се потуче, да упада у свађе, али ништа толико озбиљно да би неко покушао да га убије.

- Он је шећераш, прима инсулин. Није пио алкохол, није се дрогирао. Само је јео гирос када су га упуцали. Син ми није криминалац, нити зеленаш, нити дилер. Можда је грешком рањен, не знам шта да кажем - казала је његова мајка тада.

УБИСТВО У ТЕРЕТАНИ

Luka Perenčević
Лука Перенчевић / Извор: Фото: Информер

Пет дана касније, односно 9. маја, на бахат и безобзиран начин у по бела дана, практично испред зграде у којој му породица живи убијен је Лука Перенчевић. Убица је маскиран у достављача хране ушао у просторије боксерског клуба, где је Лука био са тројицом другова, пришао је и из непосредне близине испалио у младића шест хитаца, од којих је он на лицу места преминуо. Убица се затим дао скутером у бег, а како се сумња, у близини је имао спреман стан у ком се сакрио.

Неколико инцидената, па чак и једно убиство, које имају везе са Перенчевићем догодили су се за релативно кратко време.

Све је почело од рањавања 2020. године, када је Лука, како су тврдили оштећени, ножем избо Петра и Уроша Ракочевић.

Како је Р. Р, отац рањене браће, тада навео, Лука им је пришао у кафићу, напао их, да би на крају потегао и нож. За младића је рекао и да је био "страх и трепет на Бањици" и да је малтретирао његове синове.

Неколико дана касније убијен је ФИлип Лепојевић (18), друг Луке Перенчевића, а за то дело су окривљена браћа Урош, Петар и Радован Ракочевић. Лепојевићево убиство се, иначе, догодило на отприлике 50 метара од места где је ликвидиран Перенчевић.

Након овог убиства уследио је низ инцидената у крају. Прво је запаљена пиљара у власништву Ракочевића, затим цвећара њихове сестре и просторије њиховог хуманитарног удружења.

И кафић у власништву убијеног Перенчевића је изгорео пре шест месеци, као узрок пожара су наведене неисправне инсталације, мада у то упознати са ситуацијом сумњају.